Vreme čitanja: oko 1 min.

Vojvodina želi finale ABA 2, uprkos -18 iz prvog meča: "Podgorica pokazala da procenti šuta nisu slučajni"

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Isakov-Kovačević kaže da ekipa treba da povrati pobednički mentalitet iz ranijeg dela sezone

  • 0
KK FMP - KK Vojvodina Foto: MN Press / Ivica Veselinov

Košarkaši Vojvodine u četvrtak od 19.00 časova u Maloj sali Spensa u Novom Sadu igraju revanš meč polufinala ABA 2 lige u kojem će imati jako težak posao da nadoknade minus od 18 poena iz prvog duela protiv ekipe Podgorice (80:98) i da na taj način izbore finale ovog takmičenja.

Problem je veći ako se zna da Novosađani neće moći da računaju na Luku Ašćerića, koji se povredio na utakmici protiv FMP-a u Superligi i koji neće biti na raspolaganju treneru Milošu Isakov-Kovačeviću za sutrašnji duel.

Ipak, strateg Vojvodine pozitivno gleda na meč i kaže da Vojvodina ne sme da krene da "jurca" od starta, već da treba polako da stekne sigurnost.

- Izuzetno je važno da mi ne krenemo od starta da jurimo tih 18 poena razlike, nego da probamo da povratimo naš identitet, identitet ekipe koja je imala 15 vezanih pobeda u prvom delu sezone i 14 vezanih pobeda u drugom delu sezone.

Dodaje da će odbarana biti od presudnog značaja, a da je baš to "šrkipalo" u igri u prethodnom periodu kod Lala.

- Mi smo tim koji svoje samopouzdanje stiče kroz odbranu i ne smemo psihički da padnemo ukoliko i nakon dobre odbrane protivnik nastavi da pogađa u kontinuitetu. Videli ste u prvom meču koliko je kvalitetna ekipa Podgorice, koliko imaju napadački potentne igrače. Oni su već nekoliko puta pokazali da ti procenti šuta nisu slučajni - naglasio je Isakov-Kovačević.

Ulaz na ovu utakmicu je besplatan, pa se Vojvodina nada da će na taj način dobiti i dodatnu podršku od publike.

(Telegraf.rs)

Video: Slavlje košarkaša Vojvodine nakon osvojenog trofeja KLS

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA