Vreme čitanja: oko 1 min.

Tobi "šilbovan", a evo ko dolazi na njegovo mesto

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako stvari stoje, reprezentacija Slovenije će dobiti pojačanje iz redove Makabija

  • 0
KK Crvena zvezda Foto: Marko Jovanović

Izgleda da će Luka Dončić vrlo brzo dobiti novog saigrača u reprezentaciji Slovenije. Izgleda da to više neće biti Majk Tobi, koji će biti "šilbovan", odnosno zamenjen trenutnim prvotimcem Makabija iz Tel Aviva, Džošom Nibom

Amerikanac pokriva poziciju centra, na kojoj inače igra i aktuelni košarkaš Crvene zvezde, tako da će na neki način Nibo i zameniti Tobija, s obzirom na to da je dopušteno da svaki nacionalni tim ima samo jednog naturalizovanog košarkaša. To su potvrdili i izraelski mediji.

Iza Niba je zaista sjajna sezona u Makabiju iz Tel Aviva, a u proseku postiže 11,1 poen po utakmici uz 7,2 skokova u Evroligi. Priča se da bi mogao da potpiše i dvogodišnji ugovor sa ekipom Olimpije Milano preko leta.

Bio bi Nibo zaista gigantsko pojačanje za Sloveniju na predstojećem kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, gde će Slovenija prvo odmeriti snagu sa Novim Zelandom i Hrvatskom, a potom potencijalno i Grčkom u nastavku.

Sa druge strane, Tobi iza sebe ima prilično lošu sezonu i nestalno igra u ekipi Crvene zvezde, tako da se njegova smena u Sloveniji nameće kao sasvim logična opcija.

(Telegraf.rs)

Video: Slavlje košarkaša Vojvodine nakon osvojenog trofeja KLS

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA