≫ 

Vreme čitanja: oko 5 min.

Ćiribu, ćiriba, Vojvodina je u finalu ABA 2! Ludilo u Novom Sadu, Lale demolirale Podgoricu sa +42 u revanšu!

Vreme čitanja: oko 5 min.

Neverovatna utakmica za izabranike Miloša Isakov-Kovačevića, koja će se dugo prepričavati

  • 0
KK Vojvodina Novi Sad - KK Podgorica, ABA 2 liga Foto: ABA 2 liga / Dragana Stjepanović

Utakmica ne sezone, nego decenije u Novom Sadu! Vojvodina je napisala doktorsku disertaciju iz polja košarke ove večeri u Maloj sali Spensa u Novom Sadu, jer ne samo da je uspela da nadoknadi minus od 18 poena koliko je imala iz prvog meča protiv Podgorice, nego je ovog rivala u bukvalnom smislu te reči "samlela" do najsitnijih delova sa 42 razlike i na taj način se plasirala u veliko finale ABA 2 lige - 97:55!

Na taj način je nastavio da živi san o plasmanu u ABA ligu u Novom Sadu, jer podsetimo, samo pobednik drugog ranga regionalnog takmičenja ima zagarantovano mesto u elitnoj lestvici naredne sezone. Vojvodina će tako posle večerašnjeg meča čekati na Spartak ili MZT u finalnom obračunu, a Subotičani posle prve "polovine" tog dvoboja vode sa 78:73 pred meč na svom terenu.

Od samog početka utakmice, video se ogroman motiv i želja kod košarkaša Vojvodine da pokažu da je onaj prvi meč iz Podgorice bio samo jedan njihov loš dan. Znali su Novosađani da moraju da nadoknade minus od čak 18 poena, na koliko je glasio poraz iz uvodne utakmice u glavnom gradu Crne Gore (80:98) i sa takvim pristupom su i izašli na teren.

Prosto je teško reći šta je to danas bilo najbolje u igri Vojvodine, jer apsolutno je sve bilo dobro - od skoka, odbrane, procenata šuta iz reketa... Jedina "zamerka" koja im se može uzeti jesu slobodna bacanja, ali sigurno im to neće uzeti za zlo trener Miloš Isakov-Kovačević, jer je cilj ostvaren, a to je plasman u finale.

Sedam košarkaša Vojvodine bilo je dvocifreno na ovoj utakmici. Krenimo redom - Džared Kaningem je ubacio 20 poena uz tri skoka i dve asistencije, Stefan Savić se zaustavio na 15 poena uz šest uhvaćenih lopti, Tajrel Džonson je dodao 13 poena, koliko i Petar Rakićević, dok je Boško Bumbić ubacio 12 poena. Zoran Nikolić i Vasilije Vučetić su kompletirali niz sa po 11 poena uz po šest skokova i dve asistencije.

Poveli su košarkaši Vojvodine sa 10:4 posle dve vezane trojke Stefana Savića, da bi se Podgorica nakon toga ponovo vratila na minus od dva poena. Ali, od tada kreće zaista prava magija domaćih igrača u Maloj sali Spensa.

Ukradene lopte, skokovi, podoci iz reketa i sa distance, ređao se pogodak za pogotkom i Vojvodina je već do kraja prve četvrtine mogla da kaže da je ponovo potpuno u ovoj seriji, jer je imala deset poena prednosti (22:12).

Koliko je Voša bila dominantna govori i podatak da je tokom većeg dela druge četvrtine imala dvocifren broj skokova više u odnosu na Podgoričane, koji su prve poene u ovom periodu postigli tek posle više od četiri minuta igre.

KK Vojvodina Novi Sad - KK Podgorica, ABA 2 liga Foto: ABA 2 liga / Dragana Stjepanović

I da je neko rekao nakon prvog meča da će Novosađani posle 13 minuta voditi u ukupnom rezultatu, teško da bi mu iko poverovao. Ali zaista je Vojvodina igrala toliko dobro, gotovo čudesno da je stigla do serije od 11:0 kojom je stigla do +21 na ovom duelu (33:12), a čime je vodila sa +3 uključujući i taj prvi duel iz Podgorice.

Probudila se tada malo Podgorica, pre svega preko Milutina Đukanovića, koji je volšebno ponovo uključen u sastav crnogorskog tima, iako je sam klub jasno istakao da će on biti suspendovan zbog skandaloznog ponašanja na prvom meču sa Zlatiborom do kraja sezone. Međutim, razlika se uglavnom i dalje kretala u rasponu od 15 do 20 poena za Vojvodinu.

I baš 15 razlike je i bilo na velikom odmoru posle pogođenih bacanja Slaja na sekund do kraja prvog poluvremena (42:27), što je značilo da nas čeka apsolutna drama u drugih 20 minuta. Ili ipak ne.

Nastavila je Voša da gazi svog rivala u trećoj četvrtini. Zoran Nikolić je u tim momentima bio ključna figura, jer je dosta mučio Filipa Anđušića koji je u prvom meču bio najbolji akter Podgoričana. Zahvaljujući njemu, Vojvodina je ponovo došla do onih +21. A centar Podgoričana je već posle tri minuta igre u ovom periodu dobio i četvrtu ličnu grešku i morao je na klupu.

Nastavila je razlika Vojvodine da raste do +27, jer je novosadski tim tu treću četvrtinu otvorio serijom 14:2. Svašta je pokušavao trener Podgorice, ali ni minuti odmora koje je tražio nisu uspevali da trgnu njegovu ekipu. U tim momentima usledio je i brutalan faul Slaja nad Kaningemom, koji je odmah okarakterisan kao nesportska lična greška od arbitra Mustapića.

Pregledali su arbitri skoro punih pet minuta ovu situaciju, a na kraju je odluka potvrđena. Atmosfera u Spensu je postajala luđa iz minuta u minut. Kaningem je trojkom doneo Vojvodini neverovatnih +30, a zakucavanje Džonsona je povisilo razliku na +32 na ovom meču (63:31)!

KK Vojvodina - KK Podgorica, ABA 2 liga Foto: ABA 2 liga / Dragana Stjepanović

Krcat Spens gledao je u najmanju ruku igru Vojvodine za ABA ligu. Trojka Rakićevića, a potom polaganje Vučetića odveli su Vošu na +37 (68:31), a to je faktički značilo da zajedno sa onom prvom utakmicom Novosađani imaju 19 poena viška u odnosu na svog rivala iz Crne Gore.

I baš tih +37 je stajalo na semaforu pred poslednjih deset minuta košarke, a krcata Mala sala "Spensa" mogla je već da namiriše finale i borbu za trofej ABA 2 lige, ali i mesto u elitnom rangu takmičenja.

Šta dalje više i reći, sem da je razlika u jednom momentu na semaforu iznosila nestvarnih +48 za ekipu Vojvodine (93:45). Žurka u Spensu je već mogla da počne, ali svima u Novom Sadu je jasno da euforija ne sme da nadvlada. Gosti su do kraja samo uspeli da umanje poraz.

Na redu je veliko finale, a videćemo da li će i ono biti svesrpsko, ako Spartak potvrdi ulogu favorita u revanšu i dokrajči MZT. Prvi meč finala na programu je u četvrtak, 9. maja, dok je revanš sedam dana kasnije. Tada ćemo saznati i ko će podići trofej i plasirati se u ABA ligu.

STATISTIKA UTAKMICE

Vojvodina Novi Sad - Podgorica 97:55 (22:12, 20:15, 30:8, 25:20) *ukupan rezultat serije 177:153*

Dvorana: Mala sala Spensa, Novi Sad

Gledalaca: 1.500

Sudije: Luka Kardum (Hrvatska), Josip Radojković (Hrvatska), Marko Mustapić (Hrvatska)

Vojvodina Novi Sad: Kaningem 20, Banjac 2, Vojinović, Nedeljkov, Ljubičić, Rakićević 13, Zagrađanin, Bumbić 12, Savić 15, Nikolić 11, Džonson 13, Vučetić 11

Podgorica: Kunc 3, Anđušić 5, Petrov 8, Kljajević 6, Čarapić 4, Vujisić 3, Brnović 5, Đukanović 17, Žižić, Vukčević, Lacmanović, Slaj 4

(Telegraf.rs)

Video: Slavlje košarkaša Vojvodine nakon osvojenog trofeja KLS

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA