≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Budućnost šokirala saopštenjem nakon poraza od Partizana: "Pronašli smo 20 grešaka na našu štetu"

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Crnogorski tim smatra da je oštećen

  • 23
KK Partizan - KK Budućnost Foto: ABA liga j.t.d./Dragana Stjepanović

Košarkaši Partizana u utorak su upisali prvu pobedu u polufinalnoj seriji protiv podgoričke Budućnosti (78:67) i tako došli nadomak plasmana u finale ABA lige.

Sve vreme je vodio domaćinu u Areni i osim same završnice tokom koje je gost došao i na minus četiri, pitanje pobednika se nije postavljalo.

Dva dana nakon meča crnogorski tim se oglasio saopštenjem u kom su naveli da su izbrojali čak 20 grešaka na njihovu štetu.

Saopštenje prenosimo u celosti. Na kraju vesti priložen je i video snimak koji je Budućnost sastavila.

- Košarkaški klub Budućnost Voli je, kao i u 25. kolu regularnog dela, analizirala sudijske odluke na prvom polufinalnom meču ABA lige između Partizana i našeg kluba i uvideli smo niz grešaka na našu štetu. Sudijski kriterijum nije bio isti za obe ekipe, pronašli smo 20 grešaka na našu štetu, a u video zapisu smo izdvojili 13 najočiglednijih. Mogu se vidjeti nedosuđeni faulovi, pogrešno dosuđeni faulovi, kao i dvostruki aršini kada su u pitanju „koraci".

- Naš klub neće dozvoliti ovakav tretman kod sudija u ABA ligi, ne želimo da u odlučujućim mečevima nisu igrači ti koji odlučuju pobjednika utakmice. Najodgovornija osoba za ovako nizak nivo suđenja je komesar za suđenje u ABA ligi - Srđan Dožaj. Zato šaljemo jasnu poruku gospodinu Dožaju: Pakuj kofere - stoji u saopštenju Budućnosti.

Drugi duel u seriji igra se u hali "Morača" narednog utorka.

(Telegraf.rs)

Video: Može li Partizan da osvoji Evroligu? Željko odgovorio na večno pitanje navijača

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pg.

    2. maj 2024 | 22:26

    Ja koi sam teski Zvezdas u ovakvim duelima mi je svejedno ko ce pobijedit ali je istina to bi i laik primijetio da je buducnost bila ostecena od samog pocetka . I odmah sam znao da Buducnost ne moze da pobijedi kad je ovakvo sudjenje . Dokle vise brate !

  • slobo

    2. maj 2024 | 23:06

    Što šokirala? Pa sidije non stop navlače za jsd. Čak i u EL. Bodiroga i sudiska mafija

  • Dux

    2. maj 2024 | 23:02

    Sto se bunite, to su vasi pajtosi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA