≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj neverovatan i poražavajući podatak dokazuje koliko je Nikola Jokić miljama iznad Embida

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nestvarno izgleda...

  • 1
Nikola Jokić, Džoel Embid Foto: AP/Tanjug

Košarkaši Filadelfije Seventisiksers završili su svoje učešće u ovosezonskom izdanju plej-ofa NBA lige, pošto je šesti duel u seriji pripao Njujork Niksima 118:115, pa je ekipa iz "Velike jabuke" ukupnim rezultatom 4-2 prošla dalje.

Džejlen Branson je imao monstruozan dabl-dabl sa 41 poenom i 12 asistencija, što je uz dvocifreni "dodatak" još četvorice igrača bilo dovoljno za slavlje.

Tako ni sjajna partija Džoela Embida (39 poena, 13 skokova) nije donela domaćem timu željeni ishod. Za centra je to svakako bilo novo razočaranje.

Ne samo da je ostao bez plasmana u drugu rundu plej-ofa, već je tako kandidat za reprezentaciju SAD na predstojećim Olimpijskim igrama i dalje vlasnik negativnog rekorda. Pitanje da li će ga se ikada i otarasiti.

Naime, on je jedini vlasnik MVP nagrade koji nikada nije igrao niti u finalu Konferencije, a kamoli NBA lige. Za svojih osam sezona pet puta je igrao u polufinalu Istoka, drugi put je ispao u prvoj rundi, dok je u jednoj sezoni ostao i izvan plej-ofa.

Podsetimo, Embid je prošle godine dobio priznanje i titulu za najkorisnijeg igrača regularnog dela kampanje, uprkos opštem mišljenju da je Nikola Jokić zaslužio treću uzastopnu nagradu.

(Telegraf.rs)

Video: Ključna trojka Embida za rušenje Denvera u poslednjoj deonici meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA