Vreme čitanja: oko 2 min.

Sferopulos pre konferencije poslao dve poruke, pa dobio pitanje da li će Zvezda igrati finale u Pioniru

S. T.
S. L.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nije imao odgovor na to grčki trener

  • 0
janis Sferopulos Printscreen: Youtube/KK Crvena zvezda Meridianbet

Košarkaši Zvezde ubedljivo su uspeli da savladaju Megu u prvom meču polufinala ABA lige sa čak 30 poena razlike, tako da će narednog utorka imati šansu da reše seriju u hali "Ranko Žeravica" i obezbede mesto u finalu - 103:73.

Trener Janis Sferopulos je pre bilo čega poslao poruku saučešća svim porodicama poginulih mališana prošle godine u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, a poslao je i podršku Stefanu Miljenoviću koji se teško povredio na ovom meču.

- Pre nego što bilo šta kažem, da pošaljem saučešće svim porodicama koje su izgubile svoju decu prošle godine. Nisam bio u zemlji, ali kada sam pročitao o tome, bilo je užasno i mogu da shvatim kako se sada osećaju. Drugo što hoću da kažem je da želim sve najbolje Miljenoviću, da povreda bude što manje težine. O samoj utakmici, mislim da smo bili koncentrisani i ozbiljni, igrali smo dobro 40 minuta u napadu i odbrani. Sada je 1:0, ovo je polufinale, nije bilo važno koliko pobedite, 30 razlike ili jedan. Sada imamo još jedan meč. 

Zvezda pred Pionirom teško može da izgubi od bilo koga sa vrućom atmosferom. Da li će se igrati finale u Pioniru?

- Pre svega, atmosfera večeras je bila sjajna i želim da se zahvalim navijačima koji su došli. Znam da je Veliki petak i da nije lako doći i gledati košarku, ali bili su sjajni i od pomoći timu. Tim je dao dobru sliku na terenu i mogli su da uživaju. Važno nam je da igramo ovde, ovu seriju ćemo igrati ovde, a daleko je finale. Još ne razmišljam o tome, samo o sledećem duelu.

Da li je Sferopulos zadovoljan što je Zvezda pobedila sa 30 poena, u nekoliko momenata je bio ljut na svoje igrače?

- Gledamo da igramo što je bolje moguće uvek. Zato tražim od igrača da ne prave greške, da nađu najbolja rešenja u napadu. Uvek pokušavam da izvučem najbolje iz tima, bez ozbira da li pobeđujemo ili gubimo, moramo da igramo ozbiljno, na onaj način na koji i treniramo. Ovo je moja briga i zato sam nekoliko puta bio nezadovoljan zbog nekih odluka, ali to je sve normalno.

Da li je ovo najbolja Zvezda koju smo imali prilike da vidimo ove sezone? Nema samo Hange u rosteru, a tim više ne igra više utakmica u sedmici.

- Skoro da je kompletan roster, nikada nismo imali pun. Hanga se neće vraćati do kraja sezone, tako da nijednom nećemo igrati sa punim. Imamo više vremena da vežbamo, da neke odmorimo posle povreda. Ovo je period gde još radimo, ali mislim da možemo da igramo još bolje.

Čestitao je Sferopulos predstojeće praznike.

- Srećan Vaskrs!

(Telegraf.rs)

Video: Užasna povreda Stefana Miljenovića: Košarkaš Mege iznet uz pomoć saigrača sa terena

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA