≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Luka Dončić i Kajri Irving izbacili Kliperse u plejofu! Dalas silan, srpski zet nije mogao bez Lenarda ništa

S. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dobili smo i još jednog polufinalistu konferencije

  • 0
Luka Dončić, Kajri Irving Foto: Tanjug / AP

Košarkaši Dalas Maveriksa uspeli su da se plasiraju u polufinale Zapada, pošto su u šestom meču serije slavili protiv Los Anđeles Klipersa sa 114:101, te su tako zakazali duel protiv Oklahoma Siti Tandera.

Odigrao je Dalas još jednu sjajnu utakmicu, pogotovo im je na ruku išlo i to što Klipersi ni u ovom meču nisu mogli da računaju na Kavaja Lenarda, pa srpski zet Pol Džordž nije mogao sve sam, iako je imao pomoć u vidu Ivice Zubca.

Međutim, nije to dovoljno bilo za raspoleženog Luku Dončića i Kajrija Irvinga, koji su kombinovano ubacili 58 poena, te na to dodali i još ukupno 17 asistencija, čime su ubedljivo i prednjačili u svom timu.

Što se same utakmice tiče, Dalas je bolje otvorio, ali je gost pototom uspeo da se vrati do poluvremena, ali ipak, treća deonica je prevagnula i taj deo igre su Mavsi dobili sa 35:20, što je bila i dovoljna prednost za nešto mirniji kraj.

Najefikasniji na meču bio je Kajri Irving sa 30 poena, dok je imao šest skokova i četiri asistencije, dok ga je pratio Luka Dončić sa 28 poena, 13 asistencija i sedam skokova. Kod Klipersa je najbolji bio Norman Pauel sa 20 koševa, Pol Džordž je dodao 18, Ivica Zubac 17, a Džejms Harden 16.

Pravi spektakl očekuje sve navijače u polufinalu Zapada, gde će Dalas igrati protiv Oklahome.

(Telegraf.rs)

Video: PODCAST Svaka čast svima #5: Igrači Liverpula trče po Zlatiboru, da li je Luka Dončić razmažen?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA