≫ 

Vreme čitanja: oko 7 min.

Uzalud i sjajni Nikola Jokić, Denver je pao u Koloradu: Edvards sa 43 poena srušio šampiona u 1. meču!

Vreme čitanja: oko 7 min.

Nisu Nagetsi imali leka za mladog beka

  • 9

Košarkaši Denver Nagetsa pretrpeli su poraz u prvom meču polufinala Zapadne konferencije, pošto je od njih bila bolja Minesota i to na njihovom terenu sa 106:99 uz neverovatnu partiju Entonija Edvardsa.

Očekivalo se mnogo od Nikole Jokića i Denvera na ovom meču, ali, aktuelni šampion nije imao leka za bolest koja ih je napala. A , ta bolest se nazvala Entoni Edvards koji je od samog starta počeo da igra praktično sam protiv Nagetsa.

Jokić nije imao pomoć u Džamalu Mareju, jednostavno, Kanađanin u prvom poluvremenu kao da je promašio i dvoranu, jer se nije pojavio. Morao je Jokić da pravi čuda, dok je klupa bila ta koja je vratila Nagetse u život posle prednosti Timbervulfsa od 16:4 na početku.

Ipak, klupa je vratila Nagetse u život, posle čega je krenula jedna klackalica koja je trajala sve do poslednjih šest minuta. Igralo se poen za poenom na obe strane, koš za koš, pogađali su jedni, drugi, a prevaga je napravljena tek na samom kraju.

Video: Fantastično dodavanje Jokića za alej up zakucavanje

Karl Antoni Tauns je morao iz igre, zamenio ga je Naz Rid i vezao je čak osam poena, što je bilo dovoljno da odu u prednost, a onda je i Gober malo namučio Jokića, da bi ih finiširao Entoni Edvards.

Na kraju, najbolji na meču je bio upravo Entoni Edvards, koji je imao 43 poena, uz sedam skokova i tri asistencije, pratio ga je Karl Antoni Tauns sa 20 poena, Naz Rid je dodao 16, a Majk Konli 14.

Video: Jokić prevario odbranu i lagano poentirao

Kod Denvera je prednjačio ko drugi do Nikola Jokić sa 32 poena, dok je 20 dodao Majkl Porter Džunior, a 17 Džamal Marej.

Denver, Minesota David Zalubowski

Denver - Minesota 99:106 (25:23, 19:17, 27:33, -:-)

TOK MEČA UŽIVO:

IV Četvrtina

- Jokić je ostao sam na šutu za tri i promašio je. Šta je pogodio Rudi Gober sada... Faul u napadu Majkla Portera Džuniora. Pogodio je trojku Nikola Jokić i ostavio je svoj tim u životu.

02:46 (91:98) - Naz Rid pogađa trojku! Jokić igra protiv Grobera i ne može preko Francuza, nadmudrio ga je Rudi ovoga puta. Greši Edvards, krade Jokić. Ide opet Nikola na Gobera i pogađa uz faul! Pogađa dodatno bacanje. Greši Jokić, ide Entoni Edvards na liniju penala.

04:39 (88:91) - Šta pogađa Edvards... Teška pozicija Jokića, promašio je Nikola trojku. Promašio je Voker, a onda Braun na drugoj strani pogađa trojku za novo izjednačenje. Trojka Rida, onda i zakucavanje, ali i poeni Jokića. Evo i poena Rida uz dodatno bacanje, ali, promašio je.

07:43 (81:82) - Ugurao je Marej sad loptu u koš i opet porvananje. Opet pogađa Rid. Pravi četvrti faul Tauns, Gordon će imati i dodatno bacanje. Pogađa Konli uz zvuk sirene za kraj napada, nova trojka. Vraća Marej trojku uz peti faul Taunsa, kakav koš! Pogađa i dodatno, a Jokić hvata skok, ali ne koriste napad Nagetsi. Lako prolazi Edvards i pogađa. Kakva greška Jokića...

Denver, Minesota Foto: Tanjug / AP

09:52 (73:75) - Promašajem otvara ovu doenicu Majk Porter Džunior. Težak šut Tauns uzima, maši i on pored Gordona. Dva bacanja ima Marej. Pogađa oba. Nerešeno je ponovo. Lako Rid preko Holideja, samo ga je okrenuo. Izuzetno težak šut Mareja i promašaj. Tauns je bacio do Mekdanijelsa, ali ovaj dobio blokadu.

III Četvrtina

- Opet Edvards sa poludistance. Pogađa trojku i Nikel Aleksander Voker, njegova prva. Pogađa Porter dva bacanja, onda Braun igra dobru odbranu na Entu Edvardsu, koji maši trojku, ali Braun greši u kontri. Ugurao je Edvards Džeksona. Tehničku je dobio Edvards. Ostao je sam Moris, ali je promašio, Denver ima priliku za izjednačenje, ali maši.

02:52 (67:66) - Zakucava Rid i donosi izjednačenje. Džamal Marej kažnjava lošu odbranu. Prošao je lako Konli i poentira na obruču. Jokić je ostavio loptu za Holideja i ovaj pogađa trojku! Entoni Edvards pogađa sa poludistance.

05:44 (62:60) - Pogađa Konli nakon što je ostao sam. Tauns pravi faul nad Jokićem. Porter uzima težak šut, ne pogađa, dok i Edvards ne pogađa na drugoj strani. Kakav pogodak Mareja, a onda ukradena i lopta Protera, mora Minesota da uzme tajmaut ovde. Ulaze u problem sa faulovima Tauns i Gober, koji imaju po tri lične. Jokić pogađa oba penala. Pogađa trojku Majk Konli.

07:40 (58:54) - Lako Jokić poentira. Konli poagđa uz faul na drugoj strani. Kakva rampa Edvardsa nad Porterom, onda Tauns u kontri zakucava uz faul. Maši dodatno bacanje. Gordon je otišao na penale kod Denvera i pogodio je jedno. Tauns pogađa opet, njegov 11. poen u ovoj deonici. Kej-Si-Pi! Pogađa trojku Denver.

09:57 (52:47) - Otvara trojkom Tauns drugo poluvreme. Jokić baca alej-up za Gordona, a onda Jokić krade loptu, baca Gordonu, ovaj je daje Porteru i ide trojka! Lep pogodak Taunsa. Jako težak šut Mareja, ali pogađa Džamal, njegovi prvi poeni. Ugurao je Tauns u koš.

Denver, Minesota Foto: Profimedia

POLUVREME

II Četvrtina

00:00 (44:40) - Votson maši ceo koš, ali ni Minesota ne pogađa. Jako brzo se igra i sa mnogo promašaja na obe strane, previše. Niko ništa ne pogađa, niko do Kaldvela Popula, koji je ostao sam. Edvards pogađa trojku. Greši Jokić, a Ent dolazi do novih poena. Ostao je Jokić opet sam, ali nije precizan. Mekdenijels je dobio loš pas, greši, a Jokić poentira. Pogađa Tauns trojku. Jokić lepo dodaje Gordonu, a ovaj poentira na obruču.

03:10 (35:32) - Jako čudan šut Gobera i promašaj. Jokić je ostao sam na trojci, ali lopta izlazi iz obruča. Edvards ostaje sam i pogađa sa poludistance. Nešto tvrđa odbrana na Edvardsu, buni se igrač Minesote, a to korsiti Jokić i nlazi Brauna za zakucavanje. Maši Jokić, gubi loptu Rid, a onda Braun dobija rampu. Ostao je sam Kaldvel Poup, ali i on maši. Ostao je i Rid sam, ali i on maši.

06:48 (33:28) - Mekdenijels je šutirao za tri i promašio je, onda Marej ide ka košu, gubi loptu, ali je spašava i dodaje Porteru, koji će na liniju penala. Promašio je Edvards, a onda Jokić pravi korake. Tauns dobija pas Konlija i ide na liniju penala. Greši Marej, Tauns dribla, nekako čuva loptu, ali maši poludistancu. Jokić igra protiv Gobera i lagano poentira.

Denver, Minesota Foto: Tanjug / AP

09:01 (30:27) - Tauns komplikuje i maši ispod koša, ali ne pogađa ni Denver. Loši napadi Denvera, ali ništa bolja nije ni Minesota. Po dva propuštena napada na obe strane. Promašaj Mareja, to koristi Tauns i pogađa na drugoj strani. Pogađa Porter trojku, a Braun zakucava posle ukradene lotpe.

I Četvrtina

00:00 (25:23) - Maši trojku Voker iako je bio sam. Zakucava Porter Džunio i vratio se Denver! Maši Edvards trojku, a Redži Džekson dolazi do poena novih. Pogađa Edvards uz faul. Ide trojka Redžija Džeksona! Naz Rid je ostao sam u korneru, ali je promašio. Pogađa Porter dva bacanja i Nagetsi vode. Ide trojka Jokića!

03:05 (11:18) - Ostao je Jokić sam na trojci, ali je i to promašio. Lepa akcija Taunsa i Gobera, pa Rudi zakucava. Jokić igra protiv Gobera i konačno pogađa. Naz Rid je ostao sam, probio je, ali maši polaganje pored Jokića. Nikola ostavlja Porteru i ovaj pogađa trojku! Maši i Edvards,ali Porter dobija rampu. Greši Minesota, a Holidej maši trojku. Onda Rid gubi loptu, kakva zbrka! Jokić fauliran. Pogađa oba puta.

05:37 (4:16) - Flouter Mareja, ali maši. Prolazi Edvards i poentira. Maši Jokić ponovo, Denver samo dva poena za četiri minuta... Maši Konli za Minesout, pa skače, Mekdenijels maši, koristi to Jokić, uzima skok i evo poena Portera Džuniora! Maši Tauns, Jokić hvata, ali i gubi loptu Nikola potom... Opet Edvards. Maši Porter. Odličan Jokić u odbrani, krade loptu, trči u kontru, daje Mareju, ali ovaj staje i opet gube loptu Nagetsi.

08:49 (2:12) - Ostade sam i Džamal Marej, ali je promašio novu trojku. Odličan početak Minesote, Entoni Edvards je dobio loptu, izbacio Portera, a onda pogađa uz faul. Poeni za Denver, konačno! Marej dodaje Gordonu, a ovaj zakucava. Dobra odbrana Denvera, ali onda i loš napad. Odmah Enotni Edvards na drugoj strani i nova trojka.

10:29 (0:6) - Prvi napad je imala ekia Denvera, ali je napravljena greška Džamala Mareja, dok na drugoj strani Majk Konli maši trojku. Odmah je želeo Jokić na drugoj strani, ali nije precizan ni on. Entoni Edvards je stao, podigao se, te pogodio trojku. Prvi faul Enta Edvardsa, a onda Džamal Marej baca "er bol", a poentira Tauns na drugoj strani uz faul. Precizan je Tauns sa dodatnog penala.

KOMENTAR PRE MEČA:

Spektakl u najavi očekuje sve navijače, jednostavno, prema mnogima je ovaj duel i "finale pre finala", odnosno, veruje se da ko slavi u ovoj seriji, da će on i do samog kraja ići u borbi za prsten.

Ipak, čak i posle nje ima još da se igra, baš dosta, međutim, činjeniče kažu jedno.

Denver je aktuelni šampion i već su pokazali protiv Lejkersa da je cilj isti - odbrana prstena, ali, ni Minesota nije baš naivna, te je Entoni Edvards predvodnik "Vukova", koji žele da odu što dalje.

Jokić protiv Edvardsa, mladost protiv iskustva... Pobednik može biti samo jedan.

(Telegraf.rs)

Video: Ovo ni najbolji plejmejkeri nisu radili: Nikola Jokić, dame i gospodo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA