≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dirk Novicki otkrio zbog koje legende je zavoleo broj 14, pa zašto nije smeo da ga nosi u Dalasu

S. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jedan od cenjenih legendarnih igrača u gostovanju televiziji TNT otkrio je svoju malu tajnu

  • 0
Dirk Novicki, Dalas Maveriks Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Legendarni nemački košarkaš Dirk Novicki, član Kuće slavnih i jedan od najboljih poentera u NBA ligi svih vremena, gostovao je u emisiji na televiziji TNT, gde je otkrio iz kog razloga je nosio baš broj 41 tokom svoje karijere.

Pre svega je otkrio koji je prvi broj nosio, a onda i zašto se odlučio na promenu, kao i ko je bio "krivac" za to, što je oduševilo jednog od voditelja emisije.

- Počeo sam da igram košarku sa brojem 11 jer je moj tata imao broj 11 kada je igrao rukomet. Tada je Čarls nosio broj 14 na Olimpijadi u Barseloni, a ja sam voleo Čarlsa. Iskreno, ko nije voleo Čarlsa u to vreme? Prešao sam na broj 14. Onda sam se držao toga na nacionalnom nivou, igrajući sa brojem 14 - rekao je Novicki, koji je karijeru završio 2019. godine.

Objasnio je zbog čega nije mogao da nosi broj 14, pa je morao da bira drugi broj, a krivac za to je bio Robert Pak.

- Kada sam došao u Dalas, želeo sam broj 14, ali to je bio Robert Pak. Rekao je: ’Dođavola ne, klinac, ne dobijaš moj broj.’ Nije čak ni želeo da pregovara ili bilo šta drugo. Tako da sam na kraju samo okrenuo brojeve sa 14 na 41 - zaključio je Novicki.

Novicki je u Dalas stigao 1998. godine i ostao je u bojama kluba još 21 godinu, dok je Pak, koji je krivac za broj 41 u Dalasu bio do 2000. godine, da bi kasnije igrao za Timbervulvse, Hornetse, Netse, ali i Valensiju i Žalgiris.

Nema nikakve sumnje ko je napravio bolju karijeru, ali reputacija koju je imao Pak u tom trenutku je bila visoka, a koliko njegovo mišljenje znači govori činjenica da je u NBA ligi ostao kao trener preko 20 godina, kada se konačno povukao sa terena 2022. godine.

(Telegraf.rs)

Video: Dalas u transu jer Bobi igra kao Novicki nekada: Marjanović prodao Dirkovu fintu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA