Vreme čitanja: oko 2 min.

Klub mu veruje: Poznato je ko će trenirati Luku Dončića narednih godina

S. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ekipa iz Teksasa je zadovoljna trenerom i njegovim efektom koji donosi na tim

  • 1
Džejson Kid Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Dalas Maveriksi igraju možda i najbolju košarku u poslednjih nekoliko godina, bar od dolaska Luke Dončića, a glavni zaslužni za to je trener tima Džejson Kid.

Uspeo je da sastavi veoma respektabilan tim i sa njim da se plasira u polufinale Zapadne konferencije NBA lige, a da pritom igrača koji je poznat po svojoj individualnosti pretvori u jednog od najboljih timskih igrača. Naravno reč je o Kajri Irvingu, koji je konačno počeo da igra rezonsku košarku, onakvu kakva se traži od njega godinama.

Sada su kao nagradu za tako nešto i rasterećenje od misli o potencijalnom gubitku posla, Mavsi potpisali višegodišnji ugovor sa legendarnim Kidom i pritom istakli kakve su ambicije kluba.

- Uzbuđeni smo što će trener Kid nastaviti da vodi naš tim tokom narednih godina sa ovim dobro zarađenim produženjem ugovora. Kid je doveo naš tim do dva nastupa u plej-ofu u tri sezone, i mi se radujemo njegovom vođstvu u nastavku izgradnje i razvoja ove već sjajne franšize - izjavio je guverner tima Patrik Dumont.

Oduševljenje Kidom je u celom klubu, pa je važnost njega u timu istakao i generalni direktor ekipe Niko Harison.

- Poznajem Džejsona dugo vremena i ne mogu da zamislim boljeg, kvalifikovanijeg kandidata koji bi vodio ovaj tim u budućnosti. Kao bivši igrač Kuće slavnih NBA šampiona, Džejson unosi bogato iskustvo i stručnost u ovu ulogu koja se ne može duplirati. Zaslužio je poverenje i poštovanje naših igrača i mnogih širom lige, i radujem se što ću raditi zajedno sa njim dok nastavljamo da gradimo kulturu i osnovu uspeha koji je on pomogao da neguje tokom svog mandata kao glavnog trenera - izjavio je generalni direktor tima Niko Harison.

Džejson Kid je u Dalas stigao tokom leta, juna 28. 2021. godine, kada je preuzeo tim od legendarnog Rika Karlajla, koji je vodio tim 13 godina. Od tada je uspeo da Dalas vrati na puteve stare slave iz vremena najboljih dana Dirka Novickog. Kid je u svojoj karijeri uspeo da osvoji NBA trofej upravo sa Dalasom i nema nikakve sumnje da je njegov značaj ovom timu enorman, ali i tim ima puno od njega jer je reč o jednom od najboljih plejmejkera svih vremena.

U svojoj karijeri je osvojio veliki broj individualnih nagrada, a prosečno je za 19 godina igranja na najvišem nivou beležio 12.6 poena, 6.3 skoka i 8.7 asistencija. Pored toga nastupao je za nacionalni tim čak pet puta i svaki put je sa bilo kog takmičenja pokupio nasjajnije odličje, od čega je dva puta osvojio Olimpijske igre (2000, 2008. godine).

(Telegraf.rs)

Video: Ovako je trojkama Dončić razbio Finiks

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Raks

    6. maj 2024 | 18:28

    Kid mi je bio jedan od omiljenih igrača, sad je odličan trener, ima odličnu harmoniju sa igračima. Kada je Irving došao mislio sam da se neće dobro uklopiti sa Dončićem, ali drago mi je da sam pogrešio 👍

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA