Vreme čitanja: oko 3 min.

Kumica Stefa Karija otela srca muške publike: Viša je od sjajnog šutera, a mogla bi da bude foto-model

S. P.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Prelepa Kameron već godinama uživa veliku pažnju publike širom Amerike, a sada njena slava raste daleko iznad okvira SAD

  • 0
Kameron Brink, Stef Kari Foto: Printscreen/Instagram/Tanjug/AP

U poslednje vreme se mnogo priča o ženskoj NBA ligi i to sa razlogom, nekoliko novih igračica su draftovane, a jedna od onih koja se godinama čekala je Kameron Brink. Osim toga što je izvanredna košarkašica, koja igrom neretko pokazuje veštine koje bi i mnogi muškarci poželeli, važi za veoma zanimljiv prospekt, a oni koji su pomno pratili njenu istoriju upoznati su činjenicom o njenoj povezanosti sa Stefom Karijem.

Nema svako sreće da bude tako blisko povezan sa jednim od najboljih košarkaša svih vremena i njegovom porodicom, a Kameron (22) je jedna od tih retkih. Naime, njen otac i Del Kari bili su saigrači na univerzitetu Virdžinija Tek, dok su njena majka i Sonja Kari bile cimerke u školskom periodu.

Ova povezanost se povezala na njihov odnos, što se mnogo puta pokazalo na utakmicama Kameron kada je Stef znao da prisustvuje. I ne samo to, on je jedna od glavnih figura koje su uticale na njenu karijeru, kako treninzima, tako pomoću u svakom aspektu.

Kasnije se to isplatilo, Kameron je u četvorogodišnjem pohađanju Stenford unverziteta uspela da osvoji titulu NCAA šampiona i nebrojano individualnih nagrada, a na ovogodišnjem draftu izabrana je sa druge pozicije prve runde i to ni manje ni više nego za Los Anđeles Sparkse, jedan od najprestižnijih timova ženske NBA lige.

- Prilično je sjajno gledati (Kameron) kako odrasta u igri, jednostavno volim da je gledam kako igra, volim sve na njoj. Ona će igrati veoma dugo. Pokušavala je da razvije svoj šut i ja sam proveo malo vremena sa njom, dao joj neke smernice. Moj tata je takođe. Ali samo u smislu razvoja, ulažete trud i vreme, svake godine ćete biti sve bolji. Ona je to iskoristila. Da je vidim na koledžu, znam da će biti sve bolja, iskreno. Ne moram baš mnogo da joj pričam sada. Nekako je otišla, tako da je bilo sjajno gledati - pričao je Kari ranijih godina.

Lepe reči je znala da uputi i ona na reačun Stefa i njegovog brata Seta...

- Volim Seta, takav je on. Toliko ga volim, oboje. Oni su za mene bili tako sjajno društvo, znače mi kao ceo svet i prošli su kroz ovo tako da znaju kako je to. Blagoslov je imati tako neverovatnu vezu, (Stef) je kao moj brat u suštini, tako da je to isto kao da vidiš člana porodice kojeg poznaješ oduvek i nekoga sa kim bi trčao okolo i zezao se, a onda odjednom vidiš ga na koricama kutija sa žitaricama. To je ludo jer je on tako normalna osoba u tvom životu, i hiljade i hiljade ljudi se ugledaju na njega - pričala je svojevremeno Kameron.

Kameron, visoka 193 centimetara, pokazala je veliki uspeh na mnogo nivoa, devojka iz Nju Džersija je od malih nogu bila zainteresovana za košarku, volela umetnost, a nije krila ni oduševljenje odbojkom nakon gledanja Letnjih olimpijskih igara 2012. godine.

Interesantno je da je tri godine živela u Amsterdamu zbog posla njenih roditelja u kompaniji Najki, a u Sjedinjene Američke Države vratila se kada je krenula u šesti razred. Pohađala je Sautbridž srednju školu u Oregonu, a već u prvoj godini je beležila neverovatne brojke.

Tokom svoje međunarodne košarkaške karijere osvojila je dve zlatne medalje sa reprezentacijom na nivou mlađih kategorija, a 2023. godine učestvovala je i na Svetskom prvenstvu 3x3 kada je predvodila tim do titule i zaradila nagradu za najkorisniju igračicu takmičenja.

Sada je došla u žensku NBA ligu, gde je osvojila srca, kako ženske, tako i muške strane publike, ne samo svojim fantastičnim igrama sa pozicije krila i krilnog centra, već i svojim atraktivnim izdanjem i slikama širom društvenih mreža.

Za sada je odigrala samo jednu utakmicu za Sparkse, u pobedi protiv Sijetl Stormsa 84:79, i bila je druga najbolja u svom timu sa 11 postignutih poena i tri uhvaćena skoka, kao i dve rampe za 22 minuta na terenu.

(Telegraf.rs)

Video: "Prsten je moj": Kari trojkama zapečatio šampionsku titulu Voriorsa, pokazao gde će ga nositi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA