≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Branson prepao Nikse zbog povrede, pa se vratio iz svlačionice, okrenuo meč i doneo pobedu

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Njujork sada vodi 2:0 u seirji protiv Indijane

  • 0
Džejlin Branson Foto: AP/Tanjug

Imala je Indijana veliku priliku da uzme brejk Njujorku i izjednači u polufinalnoj seriji Istoka, ali im se nije dalo da najbolji igrač Niksa Džejlen Branson ostane u svlačionici posle povrede na koju se žalio!

Samo tako su i mogli da dobiju, bez Bransona na terenu. Vodili su 12 razlike na startu treće deonice jer je Branson prethodno drugu proveo van terena zbog povrede skočnog zgloba, da bi Njujork po njegovom povratku odbranio domaći teren i slavio sa 130:121.

Branson je igru napustio nakon osam minuta, a u drugoj deonici za njim u svlačionicu je otišao njegov otac Rik - ujedno i pomoćni trener na klupi Niksa. Nije se znalo šta se dešava, povratak je bio pod znakom pitanja, ali je ipak završio na parketu.

Niksi su imali +7 kada je Branson napustio teren, dok je Indijana vodila sa +10 kada se vratio. Tajris Halibarton u tom prvom poluvremenu bio sjajan i dao je čak 22 poena za Pejserse u prvom delu.

Povratkom Bransona usledila je serija 21:6, Niksi su Indijanu zadržali na samo 18 peona u trećoj četvrtini, ali su u međuvremenu izgubili Anuobija koji se takođe povredio i neizvestan je za treći meč.

Indijana je četvrtu deonicu otvorila serijom 6:0, Branson im je odmah uzvratio rafalom, a kada je na semaforu stajalo 124:115 bilo je jasno da će Niksi povesti sa 2:0 u seriji.

Branson je, naravno, bio najefikasnijis a 29 poena u redovima domaćeg tima. Anuobi i Divinćenco su ubacili po 28, Džoš hart je dodao 19 poena i 15 skokova, a Hartenštajn 14 poena, 11 skokova i osam asistencija.

Pomenuti Halibarton je na drugoj strani meč završio sa 34 poena i devet asistencija. Topin je sa klupe dodao 20, Nebhard je ubacio 15, Siakam je imao 14.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA