Vreme čitanja: oko 1 min.

Bomba! Ponitka dobija brutalno pojačanje u reprezentaciji? Ovo bi Poljsku moglo učiniti ozbiljnim rivalom

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U njega se uzdaju najbolji treneri NBA lige...

  • 0
Malkolm Brogdon Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Pomalo neočekivana vest došla je direktno iz Poljske, gde smo saznali kako bi njihov nacionalni tim mogao vrlo lako uskoro dobiti značajno pojačanje na poziciji plejmejkera.

Mateuš Ponitka bi tako mogao imati kvalitetnog saigrača, koji bi ga mogao rasteretiti obaveza sa pozicije plejmejkera i postiti ga da se više fokusira na njemu prirodnije zadatke.

Deluje da poljska reprezentacija dugo nije bila kompletnija, uzevši u obzir da bi sa prisustvom Malkolma Brogdona za koga su zainteresovani popunili sve pozicije i imali najmanje jednu kvalitetnu petorku.

Brogdon je i ranije pokazao veliko interesovanje za igranje u nacionalnom timu Poljske, a sada su povukli potez koji možda nekima deluje kao obično jurcanje za NBA košarkašem, ali nije baš takva situacija.

Naime, Malkolm Brogdon je oženjen već nekoliko godina sa Viktorijom Jankovski, devojkom koja ima poljske korene, odnosno njeni su iz grada Slupska.

U slučaju da Brogdon zaigra mogao bi dobiti veliko pojačanje, privukao bi pažnju i mlade zvezde San Antonio Sparsa Džeremija Sohana, koji i sam ima poljsko državljanstvo preko roditelja.

Poljaci će početkom jula odigrati kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Valensiji, gde će se u grupi B susresti sa Bahamima i Finskom, dok su u drugoj grupi Španija, Angola i Liban.

Samo jedan od ovih šest timova će ići u Pariz, a sa Brogdonom i Sohanom šanse Poljske drastično rastu. Talentovani plej je poznat kao veoma pouzdan košarkaš koji nije sklon greškama i igra veoma racionalnu košarku, a pritom je dobar asistent i šuter, što Poljacima baš treba.

(Telegraf.rs)

Video: Najbolji Jokićev saigrač divljao u porazu Denvera

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA