≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Skandal! Bivši NBA šampion osuđen na 40 meseci zatvora!

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U SAD ne tolerišu prevare...

  • 0
Glen Dejvis Glen Davis Foto: Profimedia/Getty image/RONALD MARTINEZ

Nekadašnji NBA košarkaš Glen Dejvis osuđen je od strane federalnog sudije na 40 meseci zatvora. Takođe, uz kaznu ide i tri godine uslovne kazne, kao i 80.000 dolara na ime restitucije, a glavni razlog je podnošenje lažnih medicinskih izveštaja. 

Naime, kako prenose mediji u SAD, u novembru je Davis proglašen krivim za prevaru zdravstvenog osiguranja, prevaru putem telekomunikacija, zaveru za davanje lažnih izjava i zaveru za izvršenje prevare zdravstvenog osiguranja i prevaru putem telekomunikacija, te mu je pretio zatvor do 20 godina.

Savezne vlasti su saopštile da su Davis i drugi izvršili prevaru nad osiguravajućim planom za igrače NBA lige i članove porodica u iznosu od preko 5 miliona dolara u šemi koja je trajala najmanje četiri godine. Igrači su podnosili lažne zahteve za stomatološke usluge i različitu medicinsku negu, ali te usluge nikada nisu pružene.

Da podsetimo, Glen Dejvis bio je 35. pik prve runde 2007. godine od strane Sijetl Supersoniksa, koji su ga trejdovali u Boston Seltikse. Dejvis je proveo osam sezona u NBA ligi, igrajući za Boston Seltikse, Orlando Magik i Los Anđeles Kliperse, i bio je član šampionskog tima Seltiksa iz 2008. godine. U karijeri je prosečno beležio osam poena i 4,4 skoka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA