≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Spartak posle totalne drame slavio u Novom Sadu u finalu ABA 2 lige: "Viza" za elitu čekira se u Subotici

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neizvestan meč u Spensu

  • 0
KK Spartak Subotica Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic

Košarkaši Spartaka iz Subotice savladali su na gostujućem terenu ekipu Vojvodine 74:73 u prvom meču finala ABA 2 lige. 

Od starta meča, Subotičani su nametnuli svoj ritam i bili bolji rival na terenu. Tako, posle +7, i 27:20 u prvoj četvrtini, do poluvremena se igralo neefikasno sa mnogo promašaja na obe strane. Ipak, gosti su imali dvocifrenu prednost, 40:30.

U drugom delu, a posebno u poslednjoj četvrtini, Vojvodina je "dodala gas" i zaigrala mnogo bolje. Usledio je egal, do poslednjeg minuta kada Spartak doalzi do blagog vođstva. Posle dobre odrbane Subotičani osvajaju posed, a  na nekih trideset sekundi do kraja Lazić pogađa ispod koša za +4 i 74:70.

Ipak, za potpunu dramu se pobrinuo Rakićević koji na 14 sekundi do kraja pogađa trojku za 74:73. Na sekund i po do kraja, Vojvodina dolazi do poseda, ali ne koristi poslednji napad i Spartak dolazi di pobede. Spartak su ka pobedi predvodili Luka Cerovina sa 13, Nemanja Gordić sa 11 i Filip Barna sa 10 poena. Kod Vojvodine je Petar Rakićević bio najefikasniji sa 19 poena, Stefan Savić je dao 15, a Džared Kaningem 14.

Drugi meč finala igra se sledećeg četvrtka u Subotici.

Da podsetimo, plasman u ABA ligu obezbediće klub koji bude bolji u međusobnom skoru, što znači da će Spartak u regionalnu elitu ako u revanšu ne izgubi sa više od jedan razlike, dok Vojvodina može u ABA ligu samo ako u revanšu u Subotici 16. maja pobedi sa dva ili više razlike.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA