≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ogroman šok u Španiji: Real izdominirao u Evroligi, pa šokantnim porazom izgubio prvo mesto u Endesa ligi!

S. I.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Au, šta se ovde desilo?!

  • 0
KK Unikaha Foto: Nikola Krstic / Shutterstock Editorial / Profimedia

Šokantno veče je iza nas u ACB ligi, pošto je madridski Real neočekivano izgubio prvo mesto jedno kolo pre kraja ligaškog dela sezone. To može značiti i domaći teren u potencijalnom finalu, ali i meč sa Barselonom u finalu... I to sve zbog velikog kiksa protiv Valensije, ali i čudesne pobede Unikahe na gostovanju Barsi upravo.

Najpre je sastav iz Malage i osvajač FIBA Lige šampiona savladao Katalonce u Blaugrani 92:91 i odradio svoj deo posla, a potom je i Valensija porazila Real kod kuće 99:93.

U Barseloni je domaćin dobro krenuo, poveo 19:6, ali je padao kako je poluvreme odmicalo. I pored toga, gosti su samo dva puta vodili do početka četvrte deonice, koja je rešena na dramatičan način.

Nekoliko sekundi pre kraja Kendrik Peri je postigao ključne poene, da bi u poslednjem napadu košarkaša Barse izblokirao Melvin Edžim za veliko slavlje gostujuće klupe.

Karter je u gostujućem timu ubacio 16 poena, a interesantno je da su se u ovakvom meču svi igrači kod njih upisali, dok je Parker za domaćina dao 22, dok je Nikola Kalinić imao pet, četiri skoka i dve asistencije.

Na Realovom meču nijedan tim nije imao više od dva poseda plusa do same završnice, kada je Anderson svojim potezima presudio rivalu.

Meč je završio sa 21 poenom, koliko je uz 9 asistencija imao i Džons. Odželeje je dodao 16, dok kod "kraljevića" niko nije dao preko 11 koliko su imali Ljulj i Jabusele. Za Valensiju je pet poena ubacio Stefan Jović uz isti broj dodavanja za koš.

Unikaha i Real kolo pre kraja imaju po 27 pobeda i 6 poraza i identičan međusobni skor (obe ekipe slavile u gostima sa šest razlike). Zbog toga može presuditi koš-količnik, koji je ubedljivo na strani sastava iz Malage. Barsa i Valensija zauzimaju treće i četvrto mesto.

Baskonija je i posle pobede nad Mursijom (94:79) ispod zone plej-ofa, što može da utiče i na njihovo mesto u Evroligi. Kolo pre kraja imaju pobedu manje od osmoplasirane Manresea, a u poslednjem kolu gostuju Realu!

Tenerife, Mursija i Gran Kanarija su sigurni timovi u doigravanju. U niži rang je ispala Palensija, dok će njihovim putem otići i jedan tim između Obradoira, Granade i Breogana.

(Telegraf.rs)

Video: On je grobarski: Lesor uz osmeh otkrio šta je pevao Gagiju Milosavljeviću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA