≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nedović i Davidovac složni: "Ovo je naša kuća, i pravi domaći teren..."

S. J.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zvezda će biti domaćin u popularnom "Pioniru"

  • 1
KK Crvena zvezda Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Crvene zvezde u ponedeljak od 20.30 dočekuju ekipu Partizana, u okviru prvog meča finalne serije ABA lige.

Tim povodom, o meču je govorio i košarkaš crveno-belih, Nemanja Nedović.

- Za ovo smo radili čitave sezone, da dođemo do ovog finala, da obezbedimo prednost domaćeg terena.  Za dva dana nas očekuje prva utakmica, protiv dobro poznatog rivala. Svi znamo da će biti jako teška, i fizički, i sa mentalne strane, tako da moramo da budemo spremni, i nadam se da ćemo uz sjajnu podršku odbraniti taj domaći teren - počeo je Nedović.

Zvezda će na kraju biti domaćin u popularnom "Pioniru".

- Mislim da svima treba da bude drago zbog toga. Svi smo se borili za to. Ovo je naša kuća, i pravi domaći teren, tako da, siguran sam da će biti puna hala, i nadam se da će navijanje biti fer i sportsko, jer ovakve utakmice zaslužuju da budu na najvećem mogućem nivou - poručio je Nedović.

Dejan Davidovac Foto: Telegraf.rs

Pred meč je govorio i Dejan Davidovac, koji deli slino mišljenje.

- Dugo očekivano finale, iskreno svi jedva čekamo da počne. Biće teška serija, kao i uvek s Partizanom. Mislim da su sjajna ekipa. S druge strane, mi idemo sa prve pozicije, cele sezone smo se borili za to, tako da ćemo igrati prvi pred domaćim navijačima. Raduje me sve to, i ovom prilikom bih pozvao sve navijače da dođu u što većem broju, i podrže nas kako samo oni to znaju, i da fer i sportski navijaju, bez ikakvih incidenata, voleo bih da se to tako završi - počeo je Davidovac.

Ne smatra da će biti nekih iznenađenja...

- Iskreno ne verujem, mislim da smo cele sezone u takvom nekom ritmu Evrolige, tako da nije nam strano da igramo na dva dana. Što se tiče iznenađenja, dobro se poznajemo, generalno i igrači i treneri, tako da ne verujem da će biti nekih preteranih iznenađenja. Ali, finalna serije i ovakve utakmice sigurno imaju neki poseban značaj, tako da imaće uticaj neke druge stvari možda. 

Kako kaže, drago mu je što će se igrati u "Pioniru"...

- Svakako da jeste. Od samog početka, znaju se ambicije, znaju se ciljevi. Svakako da je jedan od ciljeva bio to da u regularnom delu sezone završimo prvi, i imamo domaći teren u plej-ofu. Drago mi je zbog toga, i drago mi je što ćemo igrati u "Pioniru" - istakao je Davidovac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BOBA

    11. maj 2024 | 20:13

    U Pioniru je paklena atmosfera jer je dvorana akustična i biće 9 hiljada navijača minimum,nema sedenja,popunjen stepenišni prostor i veća je buka nego kada je u Areni 20 hiljada,plus Zvezda ne trenira u Areni već u Pioniru i to je pravi domaći teren,samo da sudije ne režiraju kao polufinala prošle i ove sezone,više volim da Zvezda odbrani domaći teren pa,iako imam sezonsku kartu,ne budem ušao u halu i gledao uživo,nego da igramo u Areni gde je Partizan privilegovan,plus ne bi mogli da treniraju posle prve a pre druge utakmice,pravi zvezdaši će ovu odluku podržati

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA