≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čačak dobija Muzej košarke, čačanska legenda poručuje: "Ovo je ogromna stvar za srpski sport..."

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Velika vest za Čačane...

  • 0
Radmilo Mišović Foto: Tanjug/AP

Grad na Moravi odavno je poznat kao grad košarke, jer su upravo u Čačku potekla neka od najvećih imena u sportu pod obručima. Sada se u samom centru grada pravi jedinstveni Muzej košarke, a u toku su završni radovi. U virtuelnom obliku ponovo će rešetati koš Radmilo Mišović, čovek koji je u vreme kada nije bilo trojki davao po 50-60 poena, i teško će se roditi takav strelac koji će ga nadmašiti.

- Oduševljen sam i nemam reči da opišem koliko me raduje što će muzej uskor biti gotov. Ne zbog sebe nego zbog srpske košarke i sportskih veličina sa kojima sam delio megdane širom bivše Jugoslavije i Evrope. Svega ovoga ne bi bilo da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i gradonačelnik Čačka Milun Todorović nisu imali dobru koordinaciju. Niko na ovim prostorima nije toliko uradio za sport kao oni. Ovaj objekat nije jedini, jer je odmah do njega sagrađena i jedinstvena dvorana kontaktnih sportova, a kako čujem kreće gradnja košarkaške dvorane, da li će to biti potpuna rekonstrukcija stare ili potpuno nova ne znam, ali to će čačanskom sportu dati novu snagu i energiju, rekao je za RINU Mišović.

On je naveo da je prva decenija ovog veka bila katastrofalna za sport na nivou države , ali da se sve nestvarno promenilo.

- Evo konkretnog primera. Danas Todorović iz budžeta izdvaja 50 puta više nego što je to činio Velimir ilić i njegov brat Vojislav. Da vam ne pričam da su nam sekli struju, da smo bili prinuđeni da igramo u Trsteniku, Gornjem Milanovcu. Možda se neko ljuti ali to su činjenice - kaže Mišović.

(Telegraf.rs/rina.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA