Vreme čitanja: oko 2 min.

Doužer otkrio plan za Zvezdu: "Nadam se da ćemo iskoristiti Teodosićeve godine"

S. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Najavio je veoma vrelu atmosferu i nešto više od košarke

  • 2
Miloš Teodosić, Pi Džej Doužer foto: Nebojsa Parausic

Košarkaš Partizana, Pi Džej Doužer, prvi put će se naći u finalnoj seriji ABA lige nakon što je već iskusio čari večitog derbija nekoliko puta tokom sezone, o čemu je pričao za "Mozzart Sport".

Očekuje ga izazov protiv Crvene zvezde, tradicionalno uzbudljive serije. Izrazio je spremnost za ono što dolazi, ističući važnost agresivnosti kao ključnog faktora za pobedu.

Doužer je naglasio da očekuje teške utakmice i istakao da će biti ključno ko će biti agresivniji na terenu.

- Definitivno očekujem uzbudljive i teške utakmice... Biće to nešto više od košarke. Nema šta novo da se kaže o protivniku. Niti postoji neki specijalan recept ili tajna. Zapravo vrlo je jednostavno, agresivniji tim će imati veću šansu da pobedi. Videli smo to u okršajima ova dva tima. Kada smo mi bili agresivniji u odbrani, uspevali smo da pobedimo, isto važi i za njih. Spremni smo na teške mečeve - rekao je Doužer.

Posebno se osvrnuo na ulogu Miloša Teodosića, ističući važnost ograničavanja njegovog uticaja na igru.

- Kada imaš visok IQ, kao što on ima, onda definitivno možeš da igraš ovu igru znatno duže na veoma visokom nivou. On je to definitivno pokazao, ali nadam se da ćemo mi njegove godine moći malo da iskoristimo, da izbacimo loptu iz njegovih ruku.

Ipak, fokus je stavio na svoj tim, izražavajući puno poverenje u svoje saigrače.

- Moramo da budemo pametni i smireni jer i oni imaju veoma pametne igrače koji dobro funkcionišu zajedno, međutim ja verujem u svoje saigrače. Ne bih ih menjao ni za šta na svetu. To svako od nas misli u svlačionici - dodaje Doužer.

Finalna serija počinje u ponedeljak u 20:30, a Crvena zvezda će imati prednost domaćeg terena. Ovo će biti treći uzastopni put da se Crvena zvezda i Partizan sastanu u finalu ABA lige, s oba tima koji su već osvojila trofej u prethodne dve sezone.

(Telegraf.rs/Mozzart Sport)

Video: Košarkaški klub Crvena zvezda proslavio je klupsku slavu Đurđevdan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CZV FAN

    12. maj 2024 | 18:06

    Zaboravi...

  • Ciganin 1976

    12. maj 2024 | 20:39

    Auuuu garaganko, koliko si neiskusan...pa ovakvim tupavim izjavama SAMO LJUTITE KRALJA !!! Brzo si zaboravio Niš ! Sada će Dr. Miloš da te podseti KO JE ĆAĆA !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA