≫ 

Vreme čitanja: oko 7 min.

Nikola Jokić se ne plaši "čopora Vukova"! Svemirska košarka Srbina protiv Minesote, Denver izjednačio u seriji

S. G.

Vreme čitanja: oko 7 min.

Denver je pokazao zašto je NBA šampion, nI 44 poena Edvardsa nije bilo dovoljno Vukovima

  • 15
Nikola Jokić Foto: Tanjug/AP

Kođarkaši Denver Nagetsa pobedili su Minesota Timbervulfse 115:107 na teškom gostovanju i izjednačili rezultat u plej-of seriji na 2:2, a novu magičnu partiju prikazao je srpski košarkaš Nikola Jokić.

Aktuelni šampion NBA lige još jednom je pokazao da može da igra najbolje kada je najteže i kada ga svi otpišu. Posle duela u Koloradu i dve pobede Minesote, malo ko je verovao da Jokić i drugovi mogu u dva navrata da zaustave neverovatnog Edvardsa i vrate egal u ovu seriju. Ipak, upravo to se i dogodilo.

Nikola Jokić je samo u četvrtoj deonici ubacio 16 poena, a ukupno 35 poena, uz 7 skokova i 7 asistencija. Na drugoj strani, najefikasniji je bio Entoni Edvards sa 44 poena.

Furiozno je Minesota ušla u ovaj duel, a najraspoloženiji za igru bio je Entoni Edvards. Čovek koji je preuzeo odgovornost za poraz u prošlom meču bio je rešen da nadoknadi propušteno. Tako je u samo 4 minuta vezao 9 poena, bez promašaja, a Denver nije uspevao da prati njegov, i ritam celog protivničkog tima. Tako, posle 15:9, trener Nagetsa Majk Meloun odmah traži tajm-aut kako bi smirio svoje košarkaše i smanjio tenziju zbog "naelektrisane" atmosfere stvorene u Target Centru u Mineapolisu.

Ispostavilo se da se još jednom pokazalo zašto je Meloun jedan od najboljih trenera današnjice. Nikola Jokić je od ovog momenta zaigrao kao u transu, a priključio mu se i Redži Džekson sa dve postignute trojke. Koliko su Nagetsi bili dominantni vidi se po tome što Vulfsi nisu sledećih pet minuta postigli koš iz igre. Sa druge strane, Denver pravi seriju od 7:0 i na kraju prve četvrtine vodi 29:24.

U drugu deonicu Denver je ušao rešen da dođe do osetnije razlike, a posle poena Holideja i Džamala Mareja gosti prave seriju od 12:2 i Denver odlazi na velikih 41:26. Ipak, nije se Minesota predala. Malo po malo Edvards i drugovi su podigli nivo igre.

A, Jokić, koji je tokom prvog poluvremena ubacio 19 poena, je bio taj koji je držao Nagetse u igri. A najlepši potez je izveo pred sma kraj kada je zakucao preko Edvardsa.

Na samo tridesetak sekundi do kraja poluvremena, posle trojke Edvardsa, domaći tim prilazi na samo -7.

Ali, Denver vraća trojku, pa u samo 2 sekunde vezuje novih pet poena. Prvo je Jokić ukrao loptu i dodao do Portera Džuniora, koji zakucava, a onda Marej na svojoj polovini, na sekund do kraja, krade loptu, šutira i pogađa za tri poena sa zvukom sirene.

Na startu treće deonice, Minesota pogađa tri vezane torjke u samo dva minuta, pa Majk Meloun traži novi tajm-aut. Kao i u prvom delu, Nagetsi odbijaju nalet rivala i dolaze do 78:63, najviše zahvaljujući Eronu Gordonu koji je uovom periodu bio nezaustavljiv. U ovom delu, veliki problem za goste bile su i četiri lične greške NIkole Jokića zbog kojih je morao na klupu.

U posednju četvrtinu Jokić je ušao sa četiri lične, odlično se čuvao i nosio svoj tim. Minesota je odmah krenula u juriš na vođstvo rivala, Uz dosta muke, domać dolaze do "samo" -10, 98:88, ali Kristijan Braun odgovara trojkom i ponovo donosi +13.

Od tog momenta bilo je jasno ko je pobednik. Minesota je stigla tek toliko da umanji poraz, ali to je bilo sve. Denver je pobedio dva meča u gostima i sada je u seriji 2:2.

TOK UTAKMICE: MINESOTA - DENVER

IV Četvrtina

47. minut, 104:113 - Minesota pravi seriju od 5:0, Edvards upisuje 43. poen. Na drugoj strani Nikola Jokić postiženove poene.

45. minut, 99:111 - Nikola Jokić se igra sa Minesotom u ovim momentima! Pas bez gledanja za nove poene Denvera! Tajm-aut Minesote.

42. minut, 95:105 - Gordon ubacuje preko Gobera. Minesota se "drži" na -10. Ali, Jokić dodaje nove poene. Entoni Edvards ubacuje i 39. poen.

41. minut, 88:98 - Jokić dobija faul od straneGobera i pogađa sa bacanja. Gober sada ima svoje minute, dauliran je i donosi poene svom timu sa bacanja.

39. minut, 85:96- Edvards dodaje alej-ap do Gobera koji snažno zakucava.

III Četvrti

36. minut, 79:90 - Izdržao je Denver nalet Minesote. Edvards ima 37 poena!

34. minut, 73:86 - Nagetsi se brane ponovo. Igra se brzo na obe strane. Sada Marej gubi loptu. Serija promašaja na obe strane.

32. minut, 73:84 - Topi se prednost Nagetsa! Entoni Edvards postiže svoj 33. poen! Ali, Holidej odgovara istom merom!

29. minut, 65:81 - Gober pogađa uz faul, a Nikola Jokić dobija treći faul. Neverovatno šutira Denver! Pogađa Gordon, a onda se Nagetsi brane, pa Marej pogađa trojku. Ipak, Jokić vezuje i četvrti faul.

28. minut, 60:76 - Ponovo su Nagetsi neutralisali napad Minesote! Gordon pogađa trojku iz ćoška.

26. minut, 58:70 - Za manje od dva minuta Minesota ubacuje devet poena i tri trojke. Trener Majk Meloun traži tajm-aut.

II Četvrtina

24. minut, 49:64 - Period igre kada Minesota igra mnogo bolje. Edvards pogađa i treću trojku. Jokić drži Nagetse, ima 19 ubačeih poena za poluvreme! Jokić krade loptu pa zakucava, Minesota gubi loptu, a Marej pogađa prekocelog terena! Nagetsi postižu pet poena za sekund i po! Umesto -7, Minesota je za tridesetak sekundi dozvolila 8 vezanih poena Denvera i sada je zaostatak ponovo dvocifren!

22. minut, 44:54 - Kakav pas Nikole Jokića! Srpskog igrača su čuvala dvojica igrača, ali je on našao Gordon i upisao asistenciju. P0tom, Denverse brani, a Jokić zakucava u kontri!

19. minut, 39:50 - Entoni Edvards nastavlja da zatrpava koš Denvera. Trener Majk Meloun traži novi tajm-aut.

18. minut, 34:48 - Rid zakucava i dolazi do svog devetog poena. Nešto bolja igra Minesote. Marej pogađa šut van balansa.

15. minut, 26:41 - Holidej se probudio i nanizao šest poena. Denver pravi novu mini seriju od 10:2, i to sa Jokićem na klupi. Nema poena za Minesotu. Ali, Džamal Marej produžava seriju Denvera na 12:2 i trener Minesote traži novi tajm-aut.

I Četvrtina

12.minut, 24:29 - Jokić pogađa posle finte uz zvuk sirene! Srpski košarkaš je već sakupio 11poena, a ima i 4 skoka i jednu asistenciju!

11. minut, 22:27 - Nova odlična odbrana Denvera! Redži Džekson pogađa i drugu trojku! Sada JOkić polovičan sa bacanja.  Seriju 7:0 Denvera prekida konačno Minesota.

10. minut, 22:23 - Ništa se nije promenilo u igri Minesote. Posle furioznog starta, enver je pronašao svoj ritam, izjednačio, posle poena Gordona, koji pogađa uz faul.

9. minut, 22:20 - Redži Džekson pogađa trojku. Trener Minesote Kris Finč traži tajm aut. Nagetsi su prišli na samo -2.

8. minut, 22:17 - Žestoka borba u prvoj deonice! Po trojka na obe strane! Mekdenijels je fauliran. Denver se brani, a Jokić upisuje svoj osmi poen.

7. minut, 15:13 - Džamal Marej pogađa i smanjuje prednost rivala. Gordon igra odličnu odbranu nad Edvardsom, koji dodaje do Taunsa. Ovaj nije precizan i Denver se brani. Tim iz Kolorada ima loptu. Jokić dobija faul od strane Taunsa, uz pogođen težak šut. Srpski centar promašuje bacanje.

4. minut, 15:11 - Entoni Edvards ovoga puta nije precizan,a Gordoon, na drugojstrani, postiže trojku. Edvards iz natrčavanja dolazi do novih poena, a pdmah odgovara Jokić poenima. Posle novih poena Edvardsa, tener Majk Meloun traži novi tajm-aut.

3. minut, 9:4 - Igra se poen za poen na startu. Denver se brani, ali Jokić gubi loptu, a onda šalje lop pas do Gordona i lopta je za Vulfse, koji ponovo poentiaraju. Jokić postiže prve poene.

2. minur, 5:2 - Mekdenijels prolazi kroz odbranu Denvera i postiže prve poene. Jokić vodi napad Denvera, dodaje do Majka Portera Džuniora, kojiuzvraća poenima. Igra se kao na traci na startu. Trojka Minesote!

Starting 🖐#MileHighPlayoffs | #Road2Gold pic.twitter.com/JAaDCDIQdu

Posle "šoka" i dva dobijena meča Vulfsa u Koloradu izabranici Majka Melouna dobili su treći duel na teškom gostovanju, pa će i u ovom, četvrtom meču, u slučaju pobede, vratiti seriju u egal, i u svoje dvorište.

Aktuelni NBA šampion ima težak zadatak da dođe do nove pobede, ali Jokić, Marej, Porter i ostali su pokazali da, i te kako, umeju da igraju kada je najteže, pa sve to garantuje zanimljiv meč.

Posle trećeg duela, Jokić je na konferenciji dobio pitanje i na srpskom, a radilo se o utakmici, kao i o činjenici da je dobio MVP nagradu po treći put.

- Video sam, hvala puno, nisam očekivao, eto, znači, kako da ne. Ceo Beograd je video, zahvaljujem se. Što se tiče utakmice, mnogo bolja energija, mnogo bolja agresivnost, bili smo brži i pametniji u većini utakmice, nismo imali toliko izgubljenih lopti iz kojih bi oni lako daju poene. Pogađali smo šuteve, kreirali smo otvorene šuteve, skakali smo dobro u odbrani. Kolektivno sjajna utakmica - rekao je Nikola Jokić, koji je istakao da se nada istom rezultatu i u drugom meču.

(Telegraf.rs)

Video: Neverovatna odbrana Rida protiv moćnog Jokića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bg85

    13. maj 2024 | 04:38

    Auu kako ce sad ovo podnjeti pljuvaci Jokica mislim da im je ovo nocna mora

  • febo

    13. maj 2024 | 04:40

    Sto bi rekli pljuvaci,zamalo da ih pociste sa 4:0.da cujemo sta ce sada da kazu ,,vrsni poznavaoci kosarke“?

  • Ovo...

    13. maj 2024 | 04:39

    ...Što Nikola igra je igra na mozak. Igra se sa protivnicima kao iza škole na basketu. Lično, ne zanima me kakav je čovek, zameram mu samo jedno, a to je da nije hteo da pravi ' cirkus '. A što se igre tiče, respekt.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA