≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Meloun legendarnom izjavom opisao meč sa Minesotom: "Nikad ne potcenjuj srce šampiona..."

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Trener Denvera puca od samopouzdanja...

  • 4
Majk Meloun Printscreen: Twitter/@nuggets ·

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Minesota Timbervulfse 115:107 na teškom gostovanju i izjednačili rezultat u plej-of seriji na 2:2.

Majk Maloun je u konferenciji za medije citirao čuveno trenersko ime Rudija Tomjanovića, dvostrukog prvaka sa Hjuston Roketsima devedesetih i izneo svoje utiske o duelu sa Minesotom.

- Bio je u pravu, nikad ne potcenjujte srce šampiona. Prošle godine smo u finalu pobedili dvda puta u Majamiju. Ovaj tim je testiran iznova i iznova i odgovaramo na sve što se pred nama nađe. Ova serija je daleko od gotove, ne slavimo uopšte. Ono što vidim jeste da ova ekipa veruje u sebe i jedni u druge. Onako kako treba da igra šampionski tim - istakao je Meloun i dodao:

- Podsetilo me na meč u finalu kad je Nikola bio u problemima sa ličnim greškama. Mislim da širom planete stane dah u toj situaciji. Kao i tad smo uspeli da odgovorimo. Igramo kroz Marija, Gordona, momci sa klupe su odgovorili zadatku. Jeste on tri puta MVP, ali ovaj tim nije samo Nikola Jokić, već ima puno talenta, samopouzdanja i petlje - istakao je Maloun.

Na kraju je prokomentarisao i tandem Jokić-Marej.

- Osam godina iskustva zajedničkog igranja. Dugo su efikasni u čitanju međusobne igre i odbrane. Nije im važno ko uzima šut, već da se učini pravi potez. Defanzicni Minesote su bili potpuno uz Marija i on je uspevao da ga nađe u tom 'džepu'. Kad se to desi, kao da uzmete Rubikovu kocku, svašta može da se desi: lob, pas za otvorenu trojku ili jedan od najboljih flotera u NBA ligi. Uvek se toj akciji okrenemo i godinama su vrhunski u tome - zaključio je Maloun.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA