≫ 

Vreme čitanja: oko 17 min.

Zvezda posle neviđene drame stigla do 1:0 protiv Partizana! Avramović promašio šut za produžetak u Pioniru

S. T.

Vreme čitanja: oko 17 min.

Lud duel i maraton u Pioniru

KK Zvezda - KKPartizan FINALE ABA Foto: Mileta Mirčetić

Košarkaši Crvene zvezde stigli su do prednosti od 1:0 u finalnoj seriji ABA lige posle pravog rolerkostera protiv Partizana u prvom meču u dvorani "Aleksandar Nikolić". Vodili su gosti sa +9, potom i domaći, a na kraju je duel rešavan u poslednjoj četvrtini i minutu, koja je bila i više nego zanimljiva, a na kraju je trijumf završio na tasu domaće ekipe - 85:82.

Sve je bilo rešavano u završnom minutu. Dramu je dodatno začinio i pokvareni semafor, koji se zaustavio na 24,7 sekundi, a posle čega je proteklo skoro deset dok nije ustanovljeno da se to i dogodilo. Zvezda je u tom momentu imala +1, svirana je mrtva lopta, a na kraju je Davidovac stigao do lopte i do dva pogođena bacanja.

Nakon toga, Partizan je imao poslednji napad, 11,6 sekundi za njega. Pogodio je Naneli za tri, ali se to nije važilo, jer je pre toga u poslednjem trenutku fauliran od strane Mitrovića. Realizovao je oba, pa je maraton samo produžen. Gledale su potom sudije i da li je lopta izašla u aut od Avramovića ili Nedovića. Presuđeno je da je posed za Zvezdu, Davidovac je dobio nova dva penala koja je realizovao, pa je crno-belima preostalo manje od pet sekundi da stignu do trijumfa.

Uzeo je loptu u ruke Aleksa Avramović i promašio sa polovine terena, što je označilo pobedu domaćeg tima i vođstvo u seriji posle zaista maratonskog meča i jednog od najdužih derbija koje smo mogli da pratimo. Čak dva sata i 30 minuta je trajala utakmica u dvorani "Aleksandar Nikolić".

KK Zvezda - KKPartizan FINALE ABA Foto: Mileta Mirčetić

Gledali smo jedan "tipičan" večiti derbi sa dosta intenziteta i velikim brojem faulova na obe strane, što je uslovilo da meč potraje nešto duže. Igralo se uz dosta fizičkog kontakta, i jedna i druga ekipa su pokušavale da dođu do prednosti pod obručem i može se reći da im je to uspevalo od ruke gotovo naizmenično.

Zvezda je imala velikih problema na liniji za slobodna bacanja, pre svega tokom prvog poluvremena, kada su redom promašivali Dos Santos, Bolomboj, Mitrović... Sa druge strane, Partizan je mogao da se osloni pre svega na Avramovića i Pantera koji su pogađali u velikim procentima.

Duel je obeležila i povreda Nikole Topića, koji se nezgodno dočekao nakon jednog duela sa Zekom Ledejom tokom treće četvrtine, a posle čega je iznet sa parketa uz pomoć članova stručnog štaba crveno-belih.

Najefikasniji u pobedi Zvezde je večeras bio Jago dos Santos sa 18 poena uz šest asistencija i četiri skoka, dok su Miloš Teodosić i Luka Mitrović postigli po 14 poena. U timu Partizana, bolji od ostalih bili su Džejms Naneli sa čak 27 poena uz 6/9 za tri poena, dok je Kevin Panter stigao do 13 poena, a Aleksa Avramović je stao na 10.

Meč je bolje otvorio Partizan, koji je preko Pantera stigao do pet poena prednosti u tim uvodnim minutima, ali je razlika vrlo brzo anulirana. Teodosić je u tim momentima preuzeo ulogu lidera, priključio mu se i Luka Mitrović koji je bio vrlo energičan pod obručem, pa je Zvezda čak i povela.

Ipak, završnica ovog kvartala pripala je Partizanu, koji je preko Pantera došao do +3 posle uvodnih 10 minuta košarke.

U drugoj četvrtini ulogu lidera u ekipi Partizana preuzeo je Aleksa Avramović, koji je vrlo brzo uspeo da postane i prvi dvocifreni košarkaš na čitavom meču. Crno-beli su "gurali" sve do maksimalnih +9, posle čega kao da su se ugasili, pa ni dva vezana tajmauta Željka Obradovića nisu uspela da spreče nalet Zvezde.

Odmah su domaći anulirali veliki minus preko Jaga i Topića, a do kraja poluvremena se igralo u egalu. Na kraju je baš nerešeno i bilo nakon 20 minuta košarke, što je obećavalo uzbuđenja pred nastavak meča.

Iako je Partizan ponovo nešto bolje krenuo u treću četvrtinu i stigao do prednosti, Zvezda je vrlo brzo preko Nedovića i Teodosića stigla do svog ritma. Potom se probudio i Luka Mitrović, za kojeg košarkaši Partizana nisu imali nikakvo rešenje pod košem, tako da je crveno-beli tim stigao i do +9.

Ipak, trojkama Pantera, a potom i Smita, Partizan se u potpunosti vratio u meč, a baš u tim momentima desila se i povreda Topića zbog koje je bek Zvezde iznet sa parketa. Pred završnih 10 minuta bilo je tri razlike u korist Crvene zvezde.

KK Zvezda - KKPartizan FINALE ABA Foto: Mileta Mirčetić

Nastavila se serija Partizana i na početku te poslednje četvrtine i otišla je do konačnih 10:0, pa je tim Željka Obradovića uspeo da preokrene rezultat i čak i da povede na oko šest minuta do kraja utakmice. Jasno je bilo da će ovde jedan koš odlučivati o pobedniku, jer je dva minuta kasnije bilo i potpuno nerešeno.

Takav rezultat se održavao negde do dva minuta pred kraj meča kada je Jago dos Santos uspeo da prođe kroz odbranu i da postigne koš uz prekršaj. Realizovao je i dodatni penal, posle čega nijedna od ekipa nije mogla da da poene minut i po, sve do bacanja Kevina Pantera.

Usledila je već opisana završnica iz koje je kao pobednik izašla ekipa Zvezde, koja tako vodi sa 1:0 u seriji. Sledeći meč igra se već za dva dana na istom mestu u dvorani "Aleksandar Nikolić", sa razlikom da počinje sat ranije - u 19.30 časova.

STATISTIKA MEČA

Crvena zvezda - Partizan 85:82 (17:20, 22:19, 25:22, 21:21)

Dvorana: Aleksandar Nikolić, Beograd

Gledalaca: 7.463

Sudije: Saša Pukl (Slovenija), Milivoje Jovčić (Srbija), Luka Kardum (Hrvatska)

Crvena zvezda: Lazarević, Teodosić 14, Tompkins, Davidovac 12, Mitrović 14, Lazić 6, Bolomboj 6, Nedović 7, Giedraitis 6, Gilespi, Topić 2, Dos Santos 18

Partizan: Smit 7, Ledej 4, Avramović 10, Panter 13, Smailagić 4, Naneli 27, Trifunović, Anđušić, Doužer 4, Ponjitka 4, Kaminski 4, Kaboklo 5

Meč ste mogli da pratite u prenosu uživo na portalu Telegraf Sport.

UŽIVO Zvezda - Partizan 85:82 (17:20, 22:19, 25:22, 21:21)

TOK UTAKMICE

IV ČETVRTINA

10. minut (85:82) - Nedović ne pogađa za tri poena, Zek Ledej je na lopti. Kakva drama! Faul Bolomboja nad Panterom. Dva bacanja, 38 sekundi. Pogodio je oba. Tajmaut Sferopulos. Sat je "zakucao" u Pioniru, prošlo je dosta vremena, a sada će arbitri ustanoviti i koliko. Sat je stao na 24,7 sekundi, a posle toga je proteklo još oko 10... Sudije su pozvale Obradovića i Sferopulosa na konsultacije, a onda se vratile za ekran da ponovo pregledaju situaciju. Ostaće 14,7 sekundi do kraja, ako je suditi prema reakciji Pukla. Biće mrtva lopta. Nova mrtva lopta, niko nije došao do lopte. Sada i manje tenzije. Na kraju lopta kod Davidovca, kojeg je faulirao Ledej i imaće dva bacanja. Pogodio je prvo, potom i drugo. Poslednji tajmaut Željka Obradovića. Pogodio je Naneli za tri, ali je pre toga fauliran od strane Mitrovića, pa umesto koša imamo bacanja i to dva. Pogodio ih je, tajmaut Sferopulosa. 7,4 sekundi do kraja. Ostaje lopta za Zvezdu posle pregledanja snimka uz sekund manje na semaforu. Ponjitka faulira Davidovca, dva bacanja. Pogodio je prvi put košarkaš Zvezde. I drugi put siguran. Promašuje sa polovine Avramović i to je kraj utakmice!

9. minut (81:78) - Bez trojke Bruna Kabokla sa 45 stepeni. Ukradena lopta Bruna Kabokla! Brazilac u glavnoj ulozi, a Naneli potom pravi ogroman promašaj. Nije dobacio ni do koša na šutu za tri poena. Poslednji minut!

8. minut (81:78) - Davidovac je faulirao Ponjitku na skoku i idemo na nove penale. Reprezentativac Poljske je oba puta siguran. Kaboklo je sapleo Nedovića, četvrta njegova lična greška. Nemanja će imati dva slobodna bacanja. I on je oba puta pogodio. Mnogo je rotacija posle svakog napada sada kod oba trenera. Ponjitka je izgubio loptu. Jago prolazi do kraja uz faul i pogađa. Imaće i dodatno slobodno bacanje. Ali pre toga tajmuat Željka Obradovića. Miran i siguran Dos Santos.

7. minut (76:76) - Ne koristi svoj napad Crvena zvezda. Nema trojke Pantera, a Kaboklo je fauliran i biće dva slobodna bacanja. Pogodio je oba puta. Nema trojke Teodosića, ali je i Naneli pokušao težak šut i promašio sa distance. Jago je fauliran, nova dva penala, ovoga puta je Smit načinio prekršaj. Brazilac je precizan oba puta.

6. minut (74:74) - I Naneli pogađa sa devet metara, šutira za tri sa neverovatnih 6/7! Prekratak šut Jaga dos Santosa. Na kraju faul Lazića. Naneli pogađa oba penala. Vodi Partizan sa +2. Teodosić je fauliran od strane Kabokla. Gledaće sudije da li će Teodosić imati dva ili tri slobodna bacanja. Dobiće tri penala. I sva tri je realizovao. Kaboklo će imati dva bacanja posle jakog faula Teodosića. Milivoje Jovčić je sugerisao da je za njega ovo običan faul, što se moglo pročitati sa usana, pa će biti samo dva penala za Brazilca. Pogađa samo prvo i nerešeno je!

4. minut (71:68) - Nema koša Kabokla, na kraju će posed biti za Zvezdu. Faul u napadu pravi Jago dos Santos. Promašaj Partizana, a onda trojka Lazića i tajmaut Obradovića. Trojka Nanelija i to preko ruke posle minuta odmora! Nedović gubi loptu, karambol, na kraju poeni za Jaga.

2. minut (66:65) - Nema koša Zvezde, ali zato je tu Džejlin Smit da smanji na samo jedan razlike. Potom faul Ponjitke, i onda još jedan posle dva vezana promašena zicera Luke Mitrovića. Izlazi lopta iz koša kod šuta Teodosića, potom promašaj i Jaga. Faul Mitrovića nad Kevinom Panterom. Fintira Kaboklo i završava na obruču i opet vodi Partizana. Serija je 0:10 za Partizan. Izgubljena lopta Jaga, pa i Kabokla. Saša Pukl ide sada da gleda snimak sa Lukom Kardumom, pošto je Željko Obradović tražio čelindž. Ostaje posed za Zvezdu, odluka je slovenačkog arbitra. Bolomboj pogađa jednom rukom.

III ČETVRTINA

10. minut (64:61) - Nova slobodna bacanja sada dobija Mitrović. Pogodio je oba puta, a Smit je uzvratio. Međutim, stiže trojka Teodosića i maksimalnih +9 za Zvezdu. Panter vraća trojku. Nema trojke Rokasa. Smit pogađa iz finte šuta za tri poena. Ide se na tajmaut Sferopulosa. Teodosić bez trojke, a Ponjitka nije precizan.

8. minut (59:53) - Slobodna bacanja dobio je Luka Mitrović još jednom, a ovoga puta je oba puta bio precizan. Ledej je fauliran od strane Tompkinsa, potom i opomena za košarkaša Zvezde zbog protesta. Oba puta je pogodio Zek. Smailagić pravi četvrti faul i to nad Teodosićem. Nezgodno je pao Nikola Topić. Leži na parketu. Skandiraju mu navijači ime i prezime u ovom momentu. Izneli su ga sa parketa i odveli u svlačionicu... Teo realizuje oba penala. Naneli je pogodio trojku, dok je i Mitrović precizan.

6. minut (53:48) - Jago pravi prekršaj nad Avramovićem, ali na zemlji, tako da neće biti slobodnih bacanja. Naneli bez koša, ali tu je Smailagić, pa se Partizan opet vraća u život. Potom Džejms pravi prekršaj nad Rokasom. Pogodio je oba penala Giedraitis. Avramović prekratak za tri, ni Panter nije pogodio, onda težak promašaj Avramovića na drugom obruču. Mitrović poentira pod faulom Ledeja. Idemo na TV tajmaut pre toga. Nije pogodio penal posle odmora. Panter ne pogađa, a Tompkins je gazio aut liniju. Na kraju je isteklo vreme za napad Partizana.

4. minut (49:46) - Nedović je poentirao za dva poena. Potom faul u napadu Kaminskog zbog nepravilnog postavljanja bloka. Potom novi pogodak Nedovića. Kaminski bez trojke, Partizan je sada malo stao. Davidovac pogađa sa 45 stepeni, serija Zvezde se produžava. Kaminski ispravlja promašaje i prekida nalet domaćina. Ali Jago je već na drugoj strani i to su dva bacanja zbog faula Doužera. Brazilac je ovoga puta precizan oba puta. Nedović je pao na Nanelija i imaće dva slobodna bacanja košarkaš Partizana. Džejms je promašio prvo bacanje, a drugi put je precizniji. Bolomboj je promašio.

2. minut (40:43) - Nedović je fauliran, sudije su gledale da li je možda to bio faul u napadu, a on je pogodio samo jedan od dva penala posledično. Kaminski takođe dobija penale, a on realizuje oba. Dugačak napad Zvezde na kraju se završava izgubljenom loptom, jer je aut liniju gazio Nedović. Naneli sa niskog posta poentira, pa i on ulazi u odličan ritam. Nema trojke Nedovića, ali opet skok Zvezde, odnosno Bolomboja.

- Meč sa tribina prati i košarkaš Majami Hita, Nikola Jović.

II ČETVRTINA

10. minut (39:39) - Jago je ovoga puta pogodio oba penala i još jednom je nerešeno. Avramović sa ogromne distance ne pogađa za tri, ali je Ledej pokupio skok. Kaminski je bio sam, ali nije pogodio za tri. Nema ni trojke za Jaga. Onda brz napad i greška Partizana. Davidovac je poentirao iz kontre. Ledej pogađa i neređeno je. Tajmaut traži Sferopulos na 0,5 sekundi do kraja poluvremena.

8. minut (35:37) - Faul pravi Panter u napadu. Nema trojke sada za Zvezdu, a Panter ne pogađa sa poludistance. Opet ispada odbrana Partizana i opet stiže trojka Jaga Dos Santosa, pa Zvezda dolazi do izjednačenja i odmah idemo na novi tajmaut Željka Obradovića. Posle minuta odmora, poentira Naneli. Ledej nije pogodio sa poludistance, a Avaramović faulira Jaga dos Santosa za dva bacanja.

6. minut (32:35) - Ovoga puta nema trojke Avramovića, ali ima Nanelija! Sada ne vraća Zvezda pogodak, dok Davidovac pravi faul na skoku i idemo na slobodna bacanja za Partizan, konkretno za Ponjitku. Reprezentativac Poljske je precizan oba puta i razlika raste na +9. Trojkom uzvraća Branko Lazić. Nema trojke Doužera, a onda faul pravi Ponjitka, pa idemo na bacanja na drugoj strani. Opet će ih šutirati Rokas. Polovičan je i on. Avramović izblokiran, a umalo je pre toga izgubio loptu. Ponjitka je uvalio vruć krompir Kaminskom, koji promašuje sa distance. Jago prolazi do koša kao na autoputu i to se nimalo ne dopada Željku Obradoviću koji traži tajmaut.

4. minut (26:30) - Vrlo dugačak napad Zvezde bez koša. Na kraju na drugoj strani pogodak Avramovića na drugi obruč i to uz faul, pa će imati i dodatno slobodno bacanje. Tajmaut Sferopulosa. I dodatno bacanje je realizovao Aleksa. Topić sada lepo prolazi do koša. Avramović potom fauliran od strane Mitrovića, tako da je Zvezda ispunila bonus. Avramović je zatim poentirao, dok Partizan šalje Bolomboja na liniju za slobodna bacanja. Džoel je još jednom polovičan. Aleksa kao kap pogađa za tri i to je najvećih +7 za Partizan. Teodosić odmah vraća.

2. minut (20:22) - Dva bacanja će sada imati Zek Ledej. Promašio je prvo, a i drugo. Smailagić je potom faulirao Mitrovića pod košem na prijemu lopte, tako da ovoga puta neće biti bacanja. Tompkins bez trojke, a Avramović polaže na obruču i donosi maksimalnih +5 za Partizan. Faul pravi Kaboklo. Nema koša Tompkinsa još jednom, ali i Partizan propušta svoj napad. Lazić ne pogađa, a Mitrović je iskopao loptu i pogodio uz faul Kabokla. Pogodio je i slobodno bacanje. Onda faul Teodosića. Mnogo prekida u ovim momentima.

I ČETVRTINA

10. minut (17:20) - Ogromna borba za loptu, na kraju posed za Partizan. Promašuje Naneli trojku, a onda Nedović pravi faul. Dugačka dvojka Pantera nakon toga, a onda i koš Mitrovića. Naneli se namestio na trojku sa 45 stepeni i ovoga puta je precizniji. Odlično kruži lopta u napadu Zvezde, ali to nije nagrađeno trojkom Nedovića iz ćoška. Lopta je za Partizan. Panter ide do kraja i ostaje lopta u košu. Nema trojke Topića. Vodi Partizan posle prve četvrtine.

8. minut (15:13) - Doužer bez pogotka, ali ovoga puta Smailagić iz ofanzivnog skoka vraća loptu u koš. Jago je sada brzo pokušao da prođe do kraja, nije u tome uspeo, ali će dobiti dva bacanja zbog prekršaja Doužera, koji takođe izlazi napolje, a menja ga Džejlin Smit. Oba je promašio Jago. Smailagić bez trojke sa 45 stepeni, a Teodosić odmah za tri poena po navici i pogađa sa kapice. Panter je potom siguran sa poludistance. Teodosić je promašio, ali je Smailagić napravio faul na skoku po mišljenju Luke Karduma, pa će bacanja sada dobiti Mitrović. Pogodio je samo prvo. I Nedović pravi faul na drugoj strani, potom greška Partizana, tačnije Pantera. Davidovac pogađa trojku i to na asistenciju Nikole Topića. Onda greška Smita.

6. minut (8:9) - Jako dugačak napad Partizana bez koša Pantera. Ostao je sam na trojci Bolomboj, pokušao je, ali nije bio uspešan. Na kraju faul Pantera na skoku. Nema trojke ni za Jaga, ali novi skok Zvezde, ponovo nema pogotka Bolobmoja. Ni Ledej nije mogao da pogodi iz driblinga. Bolomboj je fauliran od strane Kaminskog na zakucavanju. Ništa od poena, biće slobodna bacanja, ali posle TV tajmauta. Pogodio je samo drugo. Ledej ponovo bez koša "na snagu", a Frenk Kaminski opet pravi faul, njegov drugi i izlazi napolje, a menja ga Alen Smailagić. Bacanja je dobio Rokas Giedraitis, a i Litvanac je polovičan.

4. minut (6:9) - Panter sada dobija slobodna bacanja, realizuje ih bez većih problema. Sa druge strane, Zvezda opet neuspešna, dok Partizan pogađa preko Doužera. Rokas bez trojke, a ni Kaminski. Sada je Rokas malo bolji, našao je prostora i pogodio za dva poena.

2. minut (4:5) - Prvi napad na meču pripao je Zvezdi, ali ga domaći ne realizuju preko Bolomboja. Sa druge strane, Partizan je poentirao preko Doužera, dok Zvezda nakon toga dobija bacanja Bolomboj i realizuje ih. Trojku je realizovao Naneli, a Davidovac to nije mogao da vrati. Ipak, ofanzivni skok i poeni Dos Santosa.

ZAGREVANJE PRED MEČ

20.25 - STARTNE POSTAVE

Zvezda: Davidovac, Lazić, Bolomboj, Giedraitis, Dos Santos

Partizan: Ledej, Panter, Naneli, Doužer, Kaminski

20.20 - Pogledajte kako su navijači Zvezde dočekali Željka Obradovića uz pesmu "Izađi, mala":

20.09 - POSTAVE ZA VEČERAS

Crvena zvezda: Lazarević, Teodosić, Tompkins, Davidovac, Mitrović, Lazić, Bolomboj, Nedović, Giedraitis, Gilespi, Topić, Dos Santos

Partizan: Smit, Ledej, Avramović, Panter, Smailagić, Naneli, Trifunović, Anđušić, Doužer, Ponjitka, Kaminski, Kaboklo

20.07 - Štimac će takođe sa tribina pratiti meč između Zvezde i Partizana.

20.03 - Navijači su pokušali u jednom momentu da "pecnu" i Džejmsa Nanelija, ali im je on pokazao na slušalice i podignut palac na gore.

19.58 - Na oko pola sata do početka meča vas pitamo - ko će odneti pobedu večeras?

Ko će pobediti u prvom meču finala ABA lige?

Glasajte

19.55 - Evo kako izgleda atmosfera iz dvorane "Aleksandar Nikolić" na oko 40 minuta do početka meča. Tribine su sada već u potpunosti ispunjene.

19.40 - Meč će sa tribina pratiti i prvo pojačanje Zvezde za iduću sezonu, ovosezonski centar Mege, Uroš Plavšić.

19.35 - Navijači Zvezde se očigledno zabavljaju pred meč, pošto su počeli da "đuskaju" na tribinama uz zvukove navijačkih pesama.

19.28 - Košarkaš Partizana, Džejlin Smit se za meč sa Zvezdom "zagreva" na mobilnom telefonu. U potpunosti se isključio iz vatrene atmosfere.

19.11 - Dvorana se popunjava i skoro da ponestaje praznih mesta na delu tribina na kojima će biti smešteni navijači.

19.06 - Sa druge strane, delegacija Partizana imala je buran doček sa druge strane. Kevin Panter i Zoran Savić su pretrpeli brojne uvrede, dok ništa bolje nisu prošli ni Aleksa Avramović, pa ni Alen Smailagić i Uroš Trifunović.

19.03 - Navijači Zvezde dočekali su Nikolu Topića uz gromoglasan aplauz i uz skandiranje "O, Tope, ostani", na šta im je on odgovorio pozdravom.

19.00 - Jedan "navijač" ipak je uspeo da probije kordon obezbeđenja i nađe se iza klupe Partizana. Reč je o dobro poznatoj mački Ljubici, koja je stari stanovnik "Pionira".

18.50 - Klupa Partizana obezbeđena je sa svih strana zaštitnim ogradama od pleksiglasa, kao što je to inače slučaj tokom utakmica Zvezde i Partizana.

18.46 - Ispred dvorane su prisutne i jake policijske snage koje će takođe obezbeđivati ovaj meč koji počinje u 20.30 časova.

18.37 - Već na oko dva sata pred početak utakmice ispred dvorane "Aleksandar Nikolić" vladaju ogromne gužve. Redovi se protežu sve do Ulice Mitropolita Petra, a obezbeđenje na ulazu detaljno pregleda sve navijače.

18.35 - Poštovani čitaoci portala Telegraf Sport, želimo vam dobro veče i dobrodošlicu na naš blog uživo povodom večitog derbija između Zvezde i Partizana u okviru prvog meča finalne serije ABA lige. U narednih nešto više od četiri sata zajedno sa nama ćete moći da ispratite sva dešavanja iz dvorane "Aleksandar Nikolić" zajedno sa našim izveštačima sa lica mesta.

KOMENTAR PRE MEČA

Zvezda je ligaški deo sezone završila kao prvoplasirana, a na putu ka finalu je eliminisala Studentski centar i Megu, a obe serije rešila je u dva meča. Sa druge strane, Partizan je bez problema uspeo da izbaci ekipu Igokee u dva duela, dok je sa timom Budućnosti bilo nešto više drame i serija je na kraju otišla u tri meča.

Ovo će biti ukupno šesti meč Zvezde i Partizana ove sezone, kako u Evroligi, tako i u ABA ligi i na Kupu Radivoja Koraća. Partizan je bio bolji na prva dva meča u oktobru u Evroligi i ABA ligi, da bi potom crveno-beli slavili u naredna tri.

Mnogo buke bilo je oko sudija za ovaj meč. Iz ABA lige su zahtevali da sudije imaju policijsku zaštitu za ovaj duel, a iz Zvezde je danas stigao dopis da oni ne mogu da garantuju za bezbednost arbitara. To će biti Saša Pukl iz Slovenije, Milivoje Jovčić iz Srbije i Luka Kardum iz Hrvatske.

REČ TRENERA

Janis Sferopulos, Crvena zvezda

- Cele sezone treniramo i naporno radimo kako bismo došli do finala. Imamo prednost domaćeg terena i želimo da maksimalno fokusirano uđemo u utakmicu i igramo našu igru. Znamo šta je potrebno da radimo, igramo protiv velikog rivala. Mi znamo njih, oni znaju nas i daćemo najbolje da pobedimo u prvoj utakmici. Fokus je na prvom meču, ne celoj seriji.

Željko Obradović, Partizan

- Celu godinu igramo da bi došli do ovog cilja, do velikog finala. Nadam se da ćemo biti spremni i da ćemo probati da damo sve od sebe. To je uvek najvažnije.

(Telegraf.rs)

Video: Oglasio se Čović pred finale ABA s Partizanom: "Ne nasedajte na provokacije"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neni

    13. maj 2024 | 22:03

    Ima li odvratnijeg kluba i odvratnijih navijača od zvezde. Kakva bruka od kluba!!!

  • zoran

    13. maj 2024 | 21:28

    Vec je krenulo navlacenje za mutanta,jago se sam okluznuo i napravio korake,a sudija svira faul avramovicu,sta ce sve samo biti ma poluvremenu od strane covica prema sudijama🤔🤔🤔🤔🤔🤔

  • Au

    13. maj 2024 | 22:53

    Sa ovakvim sudijama zvezda mora da pobedi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA