Vreme čitanja: oko 1 min.

Sa Zvezdom osvojio jedini trofej u karijeri, bio je miljenik Delija, a evo šta bivši košarkaš danas radi

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pored toga što godinama vodi podkast, Amerikancu se ispunila želja da postane trener

  • 1
Leri O'Benon Printskrin: Instagram/larryobannon

Nije se puno zadržao u Crvenoj zvezdi, odigrao je samo jednu sezonu, ali je nekadašnji američki košarkaš Leri O'Benon svojevremeno bio jedan od miljenika navijača crveno-belih!

Pre svega zbog činjenice da je bio eksplozivan bek i da je, pored dobrog šuta za tri poena, često voleo da zakucava i diže pomenutu publiku na noge.

U Zvezdu je stigao u leto 2005. godine, nakon što je nastupao za Sijetl i Golden Stejt u letnjoj ligi, da bi u međuvremenu osvojio Kup - onaj poslednji kada je u pitanju zajednička država Srbija i Crna Gora. Crveno-beli su tada dobili Hemofarm u finalu sa 80:65, a Amerikanac je ubacio osam poena.

Zanimljivo je i to da je taj Kup jedini trofej koji je O'Benon osvojio u karijeri, iako je psole odlaska iz Zvezde nastupao za 19 klubova iz 11 različitih zemalja. Klubova kao što su Udine, Napoli, Makabi Rišon, Makabi Haifa, Hapoel Tel Aviv...

O'Benon je sa Zvezdom igrao i četvrtfinale ULEB Kupa, bio je drugi najbolji strelac tima iza Milana Gurovića, a jednom prilikom je izjavio da je imao želju da ostane u klubu barem tri godine. Međutim, tadašnja uprava mu je dugovala plate i otišao je.

Ovaj bivši košarkaš već nekoliko godina vodi podkast "The Player’s Perspective: Uncensored with Larry O’Bannon“, s tim da je pre mesec i po dana postao trener Univerziteta Luivil i tako ispunio svoju želju da se bavi trenerskim poslom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA