≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpski košarkaš sa ekipom priredio senzaciju u Poljskoj: Langović izbacio prvi tim iz ligaškog dela prvenstva!

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

I to u majstorici na gostujućem terenu

  • 0
Aleksandar Langović Foto: Alexander Trienitz / imago sportfotodienst / Profimedia

Spektakularan uspeh srpskog košarkaša Aleksandra Langovića u Poljskoj! Nekadašnji igrač Mege je sa svojom Spujnjom iz Stargarda danas u majstorici uspeo da savlada najbolji tim Poljske posle ligaškog dela prvenstva u četvrtfinalu plej-ofa, Anvil u Vloclavku posle apsolutne drame - 77:81!

Da stvar bude neverovatnija, Spujnja je u ovoj seriji gubila sa 0:2 posle dve prve utakmice odigrane u Vloclavku, ali je potom dobila oba duela na svom terenu u Stargardu.

Danas je bila gotovo konstantno u prednosti od samog početka meča, ali se na kraju ipak ušlo u dramatičnu završnicu, pa je pred poslednji minut dve ekipe delio samo jedan poen na strani Spujnje.

Ipak, Langovićeva ekipa je bila mirnije ruke u završnici, pa su Danijels i Grušecki odveli goste na +5, p0sle čega je Kižilnik uspeo samo da spusti na +2, a Spujnja je u penal završnici odolela i sačuvala pobedu i plasman u polufinale.

Naš košarkaš podelio je ulogu najefikasnijeg igrača gostujuće ekipe, pošto je postigao 17 poena uz pet skokova, a šutirao je 2/4 za dva poena i 3/6 za tri poena, dok je sa linije za slobodna bacanja imao 4/4. Uhvatio je i pet skokova.

U polufinalnoj seriji, ekipa Spujnje igraće protiv Ščećina, koji je u četiri meča u četvrtfinalu izbacio Legiju iz Varšave. Drugi polufinalni par još nije poznat, a Trefl Sopot čekaće boljeg iz majstorice između Ostrova Velikopoljskog i Šlonska iz Vroclava.

Momak iz Prijepolja, rođen 2001. godine igra na pozicijama tri i četiri, a tokom karijere je pored Mege i Spujnje nastupao za OKK Beograd, Podgoricu i Borac iz Banjaluke.

(Telegraf.rs)

Video: Košarkaši Partizana bez izjava posle poraza u prvom meču finala ABA lige od Zvezde

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA