≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Jokić primio MVP nagradu i brutalnom partijom ponizio najboljeg defanzivca lige, Denver na korak od finala

M. M.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Treća uzastopna pobeda Denvera

  • 8

Denver je šampion, Denver je ekipa koja u svojim redovima ima najboljeg igrača sveta i kao takvi nikako ne smeju da se otpišu posle prve dve utakmice, što je Minesota i te kako osetila na svojoj koži i posle dva brejka sada gubi u seriji sa 3:2.

Nagetsi su na krilima Nikole Jokića, čoveka koji je pred ovaj susret zvanično dobio MVP nagradu, slavili u petom meču rezultatom 112:97 i sada imaju dve meč lopte za plasman u drugo uzastopno finale Zapada.

Teško baš da je zbog same nagrade, ali Jokić je bio izrazito raspoložen i meč je završio sa 40 poena, 13 asistencija, i sedam skokova.

Aron Gordon je imao 18 poena i 10 skokova, Džamal Marej i Kentavijus Kaldvel - Poup su dodali po 16, dok je Kirstijan Braun imao 10. S druge strane, Karl-Entoni Tauns je ubacio 23, Entoni Edvards i Rudi Gober po 18.

Nikola Jokić Foto: AP/Tanjug

Gober je kao najbolji defanzivni igrač NBA lige mogao samo da gleda šta Jokić radi, ništa bolje nisu uspevali da urade ni Nez Rid i Karl-Entoni Tauns kada su "uskakali" Francuzu, a čak i NBA legendama tokom programa uživo je postalo jasno da Gober ne može da čuva Jokića.

Srbin je prvu deonicu završio sa 12 poena i četiti asistencije, a iz tih tačnih dodavanja videli smo devet poena Nagetsa. Videli smo i jedno sjajno zakucavanje Jokića sa dve ruke. To mu je bilo sedmo u plej-ofu, potom je dodao i osmo u poslednjoj četvrtini, dok je u regularnom delu imao ukupno 17.

Nagetsi su imali +2 na kraju prve deonice (28:26), da bi Jokić drugu tradicionalno počeo sa klupe. Nije to Minesota iskoristila, grešili su Vukovi mnogo. Toliko da su u jednom trenutku vezali čak tri faula u napadu.

Ni Denver nije bio ništa bolji, dugo smo gledali napade bez poena, da bi se Jokić potom vratio i poenima i asistenicjama odveo Denver na 43:39. Srbin je nedugo zatim pogodio svoju prvu trojku za 46:39 i to je bila najveća prednost Nagetsa u prvom poluvremenu.

Jokić je poluvreme završio sa 19 poena, osam asistencija i dva skoka, Denver je imao 50:44, da bi Minesota fenomenalno počela treću četvrtinu i brzo je okrenula na 51:50.

To kao da je razljutilo Jokića koji je kreirao neverovatnu seriju Denvera i odveo svoj tim prvi put na dvocifrenu razliku. Grmelo je MVP, MVP, MVP u jednom trenutku, a Nikola je tu treću četvrtinu završio sa 16 poena i pet asistencija.

Pri rezultatu 55:55, Denver je krenuo da igra na Jokićev pogon i otišao je na 74:63, dok su na kraju treće četvrtine imali 88:74 - uz 35 poena, 12 asistencija i pet skokova Srbina koji je na startu poslednje četvrtine ostao na klupi.

Kada je Rid zakucao za 90:80, Meloun je tražio tajm-aut i vratio je Jokića u igru, a epilog svega je serija domaćeg tima 8:0 i velikih +18 posle još jednog zakucavanja Nikole.

Opet je Minesota spustila malo razliku, ali u 45. minutu je sve bilo jasno. Jokić je pogodio trojku u lice Goberu, ubacio svoj 40. poen, a na semaforu je stajalo 106:92!

Vredi pomenuti i to da su Vukovi igrali bez startnog pleja Majka Konlija koji je povređen, što se i te kako odrazila na stanje na terenu. Pogotovo kada je u pitanju broj poena sa klupe, jer je Aleksander-Voker bio taj koji je prekomandovan u startnu petorku.

Entoni Edvards je takođe odigrao svoju najgoru utakmicu u seriji, pogotovo što je većinu svojih poena do poslednje deonice pogodio sa linije za slobodna bacanja. Na kraju ih je imao 18 i devet asistencija.

(Telegraf.rs)

Video: Ono kad te Jokić "pošalje po burek": Kakva majstorija i koš Srbina u poslednjim sekundama četvrtine

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA