Vreme čitanja: oko 1 min.

Branson igra kao u transu, Niksi na korak od prekida ludog niza kada je u pitanju finale

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Njujork je opet odbranio domaći teren

  • 0
NJujork Niksi Foto: AP/Tanjug

Domaći teren je domaći teren, a još kada imaš Džejlena Bransona u timu... Košarkaši Njujorka pobedili su Indijanu u petom meču polufinala Istoka rezultatom i sada imaju dve meč lopte za plasman u konferencijsko finale!

Finale u kom nisu bili još od 2000. godine, kada su baš od Indijane izgubili sa 4:2 u seriji - tako da je mnogo simbolige u ovim duelima koji bi konačan epilog mogli da dobiju već u noći između petka i subote.

Pomenuti Branson je bio nezadrživ, još jednom. Imao je 44 poena, sedam asistencija i pet skokova, te je na taj način odigrao svoj peti 40+ meč u plej-ofu. Dostignuće koje smo poslednji put videli 2018. godine kada je Lebron Džejms upisao ukupno osam utakmica.

Niksi sada imaju 3:2 u seriji, a Bransonu su na terenu najviše pomagali Džoš Hart i Alek Burks sa 18 poena, s tim što je ovaj prvi uhvatio i 11 skokova.

Majls Mekbrajd je ubacio 17 poena, dok je Ajzea Hartenštajn bio neverovatan kada su u pitanju skokova i zabeležio ih je ukupno 17. Čak 13 u napadu, posle čega su njegovi saigrači pogađali dosta drugih napada.

Paskal Siakam je ubacio 22 poena i imao osam skokova, Majls Tarner je ubacio 16, Tajris Halibarton je malo podbacio i imao je samo 13, dok je i Endrju Nembard sa 11 jedino još bio dvocifren.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA