Vreme čitanja: oko 3 min.

Sve o 2. meču Zvezda - Partizan u finalu ABA lige: Gde gledati, ko sudi i šta su rekli predsednici klubova?

S. L.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Drugi duel, sve se sprema

  • 5
KK Zvezda - KKPartizan FINALE ABA Foto: Mileta Mirčetić

Ono što se čeka bezmalo cele sezone, sada je došlo u svoj drugi čin - a to je novi duel Crvene zvezde i Partizana u okviru finala ABA lige, gde ekipa sa Malog Kalemegdana ima prednost od 1:0 u seriji nakon pobede u prvom meču - 85:82.

Prva utakmica ova dva rivala je imala ogroman broj oglašavanja pred prvo podbacivanje lopte, ali je prošla bez ikakvih incidenata. Navijači su navijali, doduše, uz razne povike i vređanje suprotnog tabora, što je uobičajeno za ovakve utakmice.

Izuzev toga, nijedan papirić, niti išta slično nije upalo na teren, dok su mišljenja oko sudija podeljena na ovom meču. Sa jedne strane su zadovoljni viđenim, dok je sa druge strane pronađeno dosta zamerki, što je opet donekle uobičajeno za ovakve utakmice.

Ipak, svaki novi meč Zvezde i Partizana je priča za sebe, tako će biti i ovog puta. Telegraf vam donosi činjenice i stvari koje bi trebalo da znate, a, neka bolji pobedi.

KK Zvezda - KKPartizan FINALE ABA Foto: Mileta Mirčetić

Kad se igra i ko prenosi utakmicu?

Druga utakmica između Zvezde i Partizana je na programu od 19 časova i 30 minuta, a igra se u Pioniru, gde će domaćin biti crveno-bela ekipa.

Omogućen je i prenos ove utakmice putema Arena sport 1 Premium kanala, kao i putem B92.

Takođe, meč možete pratiti i na Telegraf sportu, koji će imati izveštače sa lica mesta.

Ko sudi?

ABA liga je odlučila da i u ovom meču izdeli sudijsku trojku na tri zemlje.

Glavni arbitar je Damir Javor iz Slovenije, dok mu pomažu Miloš Koljenšić iz Crne Gore, te Uroš Obrknežević iz Srbije.

ABA liga, KK Partizan, KK Budućnost Podgorica Foto: MN Press/Marko Metlaš

Ko neće igrati?

Ekipa Crvene zvezde je doživela veliki peh u prvom meču, pošto je ponovo povredu doživeo Nikola Topić, mladi plejmejker iz tabora tima sa Malog Kalemegdana, za koga je ova sezona najverovatnije i završena, ali su najavili da bi trebalo da se nađe na NBA draftu koji predstoji.

Osim njega, u Zvezdi je od ranije povređen i Adam Hanga, za koga još nije poznato kako teče oporavak.

Sa druge strane u redovima Partizana nema povređenih, pa su svi igrači na raspolaganju Željku Obradoviću.

Šta kažu kladionice?

Kao i u prvom meču, kladionice su odlučile da favorizuju Crvenu zvezdu, koja je domaćin u ovoj utakmici.

Tako u kladionici "MozzartBet", kvota na "keca" i pobedu Zvezde iznosi 1.75, što je i veće u odnosu na prvi meč, kada je ona bila 1.60.

Opet, kvota na Partizan je i nešto manja nego u prvoj utakmici. Ako se neko odluči za "dvojku", umesto 2.65 iz prvog meča, sada će se ista naplaćivati sa 2.50.

Reč predsednika:

Zanimljivo, pred ovaj meč nisu treneri davali svoje reči, nego predsednici.

Nebojša Čović, KK Crvena zvezda:

- Kao što smo rekli, sve je već viđeno i svašta može da se očekuje. Zato Vas molim da budemo mudri, da ne reagujemo na eventualne pokušaje sudije Damira Javora, ili nekog drugog od sudija, nenamerne greške ili eventualne provokacije, ne bacajte ništa u teren i budite kao na prvoj utakmici. Potrebna je maksimalna podrška našim košarkašima, na predstojećoj utakmici - rekao je Čović.

Ostoja Mijailović, KK Partizan:

- Svi su videli kakvo je suđenje pre dva dana. Odmah, narednog jutra, smo tražili hitnu ekspertizu suđenja od ABA lige i na to nemamo ništa novo da dodamo! Nisam pristalica vršenja bilo kakvog pritiska na sudije, okretanja tribine protiv arbitara, etiketiranja istih putem sredstava informisanja, jer je to i neljudski i nesportski! Nismo odgovorili ni na jedno saopštenje, niti ćemo. Nije ovo finale saopštenja već finale ABA lige. Očekujemo večeras iste mere bezbednosti kao na prošloj utakmici. Neka pobedi bolji, ali bolji na parketu - istakao je Mijailović.

(Telegraf.rs)

Video: Jago dos Santos posle pobede Zvezde nad Partizanom u prvom meču finala ABA lige

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lakirana cipelica

    15. maj 2024 | 15:51

    NAPRED ZVEZDO ❤🤍🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪

  • majda

    15. maj 2024 | 15:35

    Partizan ovo dobija lagano , ne mogu sudije 2 puta da izvlace miljenicu sa novih 50 slobodnih bacanja..i onda dvokorak u areni i proslava titule.ovo vam je 1000 % sigurno

  • dejan

    15. maj 2024 | 16:35

    Posle onakvog SKANDALOZNOG😡sudjenja ubedjen sam posto se NIKO iz partizana NE OGLASAVA povodom onakvog sudjenja i CESTITKE obradovica na zvezdinoj pobedi,zvezda DOBIJA lagano ovu seriju i osvaja aba ligu🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️sve se unapred zna,kao i u fudbalu🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️kraj price.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA