Vreme čitanja: oko 1 min.

Pobedio Srbiju u finalu Mundobasketa, a sad napušta Nemce: Panceri ostaju bez selektora nakon Pariza

S. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

  • 0
Gordon Herbert, Denis Šruder, Košarkaška reprezentacija Nemačke Foto: Fiba.basketball

Košarkaška reprezentacija Nemačke je napravila ogroman uspeh na Svetskom prvenstvu prethodne godine, gde je u velikom finalu savladala Srbiju sa 83:77, te su tako došli do zlata i direktnog plasmana na Olimpijske igre u Pariz. Ipak, sada će ostati bez selektora.

Gordon Herbert je bio mozak čitave selekcije Nemačke, on je i najzaslužniji za uspeh ove selekcije, ali očigledno je došlo do zasićenja.

Bilo je polemike i oko mogućeg preuzimanja Asvela ove sezone, ali je to blokirala sama Nemačka, jer je želela da selektor ostane fokusiran samo na rad sa selekcijom pred Olimpijske igre u Parizu.

- Bilo je neverovatno iskustvo biti selektor Nemačke. Veoma sam zahvalan predsedniku Ingu Vajsu i potpredsedniku Arminu Andresu za šansu da treniram ovaj tim i zbog podrške. Stručni štab, supervizori, medicinska ekipa, medijski tim... Svi su bili izuzetni. Ovo putovanje je bilo vrhunac mog života. Sve je to zahvaljujući igračima, bila je čast trenirati ove mamke. Svako ko je igrao na Evrobasketu 2022. godine, potom i Mundobasketu godinu dana kasnije, svi su predstavljali Nemačku sa dostojanstvom i poštovanjem, neverovatno. Medalje su bile sjajne, ali ono što je putovanje učinilo posebnim su ljudi. Sada, gledamo ka poslednjem delu, ka poslednjem izazovu, a to su Olimpijske igre - istakao je Herbert.

On iza sebe ima prebogatu trenersku karijeru, radio je u Korihajtu, Honki, Obervortu, Vurcburgu, Skajlajnersima, Parisu, bio je selektor Gruzije, Pau Ortez, Aris, Albu, bio je selektor Kanade, pa trener Avtodora, pre nego je preuzeo Nemačku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA