≫ 

Vreme čitanja: oko 18 min.

Zvezda savladala Partizan u paklu Pionira: Crveno-beli imaju tri meč lopte za titulu

Vreme čitanja: oko 18 min.

Serija se seli u Arenu, gde će crno-beli pokušati svim silama da dođu do pobede...

KK Crvena zvezda - KK Partizan ABA liga Foto Mileta Mirčetić

Košarkaši Crvene zvezde slavili su i u revanšu, drugom meču finala ABA lige protiv ekipe Partizana rezultatom 80:73 i tako su obradovali svoje navijače u hali "Aleksandar Nikolić".

Videli smo veoma tvrd start utakmice u prvih tri do četiri minuta, kada su oba tima testirala neke svoje opcije. Partizan je pokušavao da napada preko Doužera i Kaminskog što nije donelo previše uspeha i nakon prvog tajmauta na meču Obradović je odlučio da napravi promene.

Naneli je loše startovao, ali je na drugoj strani bio veoma raspoloženi Nedović kako u odbrani tako i u napadu. Usledio je niz od pet poena Partizana do izjednačenja i uspeli su da se ponovo postave u egal situaciju.

U nastavu je Bolomboj napravio probleme sa faulovima, što može predstavljati problem u nastavku meča, a zbog toga je priliku nešto ranije dobio i Gilespi.

Druga deonica je startovala fantastičnom serijom Zvezde u kojoj se kao svojevrsni lider istakao Nemanja Nedović uz "buđenje" Treja Tompkinska kakvog su ga svi očekivali. U samom startu nije bilo adekvatnog odgovora Partizana, pa su crveno-beli napravili seriju od 11-2.

Nakon tajmauta koji je Obradović zatražio kako bi sprečio rast prednosti Zvezda je promašila nekoliko šuteva, dok je Partizan bio precizan sa linije slobodnih bacanja i uspeli su ponovo rezultatski da se približe.

Ipak, drama je usledila u nastavku, kada se Zvezda ponovo odvojila, ali u poslednjih minut i po košarke Partizan uspeva da dođe do izjednačenja nakon velikog broja skokova u napadu Kabokla i Ponitke za kratak vremenski period.

Na sve to veliki broj nedozvoljenih kontakata od odbrane Zvezde je izazvao veliki broj bacanja što je dozvolilo crno-belima da se povrate.

Prvo poluvreme je dominirao Nemanja Nedović, koji je uspeo da postigne 21 poen, dok su prvi sledeći bili Branko Lazić i Trej Tompkins sa po pet poena. Upisali su se samo još Teodosić i Jago sa po tri, odnosno Davidovac sa jednim poenom, pa se može reći da je potrebno više igrača u Zvezdi da bude raspoloženo ako žele pozitivan rezultat.

Sa druge strane, u Partizanu su bili daleko više raspoloženi, pa je Doužer imao devet poena, Kaboklo pet, po četiri su imali Kaminski i ponitka, Smailagić, Smit i Panter po tri poena i Aleksa je ubacio dva poena.

Treća deonica bila je oslikana u crveno-belu, Zvezda je bila daleko bolji tim, ali je Partizan uglavnom preko Smita uspevao da zadrži priključak na meču. Deonica je završena u korist Zvezde i to je bila prednost pred ulazak u poslednju četvrtinu.

Sa Aleksom u glavnoj ulozi, Partizan nije mogao ništa da uradi. Zvezda održava prednost uprkos naletima Partizana. Partizan ne odustaje, ali i pored truda, ne uspeva da nadoknadi zaostatak.

Sudije su takođe bile u centru pažnje zbog nekoliko teških odluka, koje su u par navrata preinačili nakon pregledanja snimaka, ali na kraju Zvezda završava utakmicu sa minimalnom prednošću, donoseći pobedu.

U Zvezdi je najkorisniji bio Nemanja Nedović sa 21 poenom i indeksom korisnosti 20. Lazić i Bolomobj su dali po 10 poena, sa tim da su se uključili i Teodosić sa devet poena i sedam asistencija, odnosno Jago sa  osam poena, pet skokova i četiri asistencije. 

Kod crno-belih najbolji je bio Avramović sa osam poena i indeksom korisnosti 13, a dvocifreni su bili Smit sa 12 poena, i Ledej, Doužer i Kaboklo sa po 11 poena.

Sledeći meč igra se za četiri dana, u nedelju, sa tim da se serija seli u "Beogradsku arenu", gde bi trebala da bude prisutna publika Partizana.

Tok meča

Četvrta četvrtina

10. minut - 80:73 - Aleksa žuri sada, ali odbrana Zvezde je dobra, Smit ostaje relativno sam i promašuje šut. Ostalo je malo do kraja, Jago vodi napad, dolazi do preuzimanja i još jedan faul u napadu, Avramović se ponovo dobro postavio. To je peta lična za Jaga, ali vreme je dosta prošlo i ostalo je samo 36 sekundi do kraja. Aleksa pogađa nerealno težak šut. Naneli sada pravi faul na Giedraitisu za bacanja, ali deluje da nema vremena do kraja. Pogađa oba puta Lazić bacanje nakon faula. Bolomboj pravi sada faul i za njega je završena utakmica. On se ne slaže sa tim da je napravio faul, ali Aleksa će svakako imati dva bacanja. Pogađa samo jedno bacanje Aleksa, a onda Nedović šalje loptu dalje i to je kraj.

9. minut - 78:69 - Naneli diže trojku i ponovo promašuje, ovo definitivno nije bila njegova utakmica. U borbi za skok Lazić hvata loptu i dodatni kontakt pravi Smailagić, što mu daje dva bacanja. Promašuje Branko prvo bacanje, potom pogađa drug za +11. Aleksa sada ide u prodor, a onda Bolomboj pravi faul i šalje Avramovića na liniju slobodnih bacanja. Precizan oba puta Aleksa. Troši vreme Jago, lopta do Nedovića, Jago napada i dobija faul u napadu, dobro se postavio Avramović u ovoj situaciji.

8. minut - 77:67 - Smit mora preko ruke i preveliki promašaj. Teo sada orhanizuje, zove Džoela u blok dolazi do preuzimanja i Bolomboj dobija loptu kroz noge Smailagića. Dole Panter faulira Bolomboja na pokušaju šuta iz okreta i daje mu dva slobodna bacanja. Tajmaut Obradovića. Oba puta precizan Bolomboj na penalu i prvi put dvocifrena prednost. Dosuđena je obostrana tehnička greška, što je dovelo do kratkog prekida igre.

7. minut - 75:67 - Nedović pravi faul na Kaboklu, imaće slobodna bacanja centar Partizana, treća lična za Nedovića. Teodosić se vraća na teren za Zvezdu, kako bi odigra napad, dok se na drugoj strani vraća Panter. Kaboklo pogađa samo drugo slobodno bacnaje. Ponovo se nalazi Bolomboj na niskom postu, vraća do Giedraitisa koji promašuje trojku, ali hvataju ofanzivni skok i gube je veoma brzo. Partizan promašuje trojku preko Nanelija, a onda faul Bolomboja na Teodosiću. Pogađa Teo samo prvo bacanje.

6. minut - 74:66 - Promašuje Kaboklo, ali vraća loptu Zek Ledej nakon ofanzivnog skoka. Bolomboj protiv Smita se okreće i uspeo je da iznudi dva slobodna bacanja. Faul je, ipak, za Kabokla. Bolomboj pogađa oba slobodna bacanja. Šest poena prednosti za Zvezdu. Smit organizuje, do Ledeja, ali on promašuje trojku. Jago do Bolomboja, koji opet ima mismeč. Odbrana skuplja i Džoel šalje loptu u desni korner Laziću koga faulira Smit. Vraća se Aleksa na teren, a oba bacanja pogađa Branko Lazić.

5. minut - 70:64 - Teodosić pravi mali faul na Naneliju pri prodoru Amerikanca. Sudije će razmotriti da li ima elemenata za nesportski faul. Nakon međusobnih konsultacija dosuđen je nesportski faul. Sudije će pregledati snimak. Deluje da je Teo išao na loptu i da nije bilo nekog povlačenja. Trebalo bi da bude dosuđen običan faul. Sudije su promenile odluku i zaista će biti običan faul. Loš pas Nanelija na Ledeja i izhubljena lopta. Jago ide na prodor i promašuje polaganje, dugo je bez koša na obe strane.

4. minut - 70:64 - Još jedan pas Teodosića i još jedan koš Bolomboja na polaganju ispod koša. Odlično Teo čita ove situacije sada, a Bolomboj uspeva fantastično da se pozicionira u reketu. Željko traži tajmaut da spreči dalji rast rezultata. Odličan Kaboklo iz pika i pogađa polaganje. Teodosić prolazi u prodor pored Pantera, koji ne uspeva da ga isprati i pravi poslednji mali faul.

3. minut - 68:62 - Prodor Zeka Ledeja pored Tompkinsa i dobija faul. Dva bacanja za krilnog centra Partizana, precizan prvi put, potom i drugi put. Ponovo četiri poena zaostatka. Bolomboj dobija pas u reket, a onda Ponitka prema proceni sudija dobija nesportski faul. Ovo je ostavilo sve u čudu. Nakon ponovljenog snimka mogli smo da vidimo kako je pri izmicanju Ponitka malo skinuo šorts Bolomboju i da je za taj potez dobio nesportsku. Ipak, Obradović traži čelendž da se pogleda ova bizarna situacija. Odluka je promenjena biće samo običan faul. Lopta je sa strane. Teodosić sada iz pika dodaje na alej-up Bolomboju na zakucavanje.

2. minut - 66:60 - Tompkins dobija loptu od Bolomboja iz reketa i cepa mrežicu za tri poena sa desnik 45 stepeni. Naneli ide u prodor i blokira ga Giedraitis, ali pritom pada u aut. Vraća se vreme na satu na 24 sekunde i sudije zaustavljaju igru, kako bi pregledale snimak koliko je vremena ostalo do kraja napada. Ni u jednom momentu nije ostvaren jasan posed za Zvezdu, pa bi trebalo ostati oko četiri sekunde za napad Partizana. Lopta će ipak biti za Zvezdu, izgleda da Giedraitis uopšte nije gazio aut liniju pri tome. Odličan prodor Teodosića, lopta do Bolomboja i brutalno zakucavanje.

1. minut - 61:60 - Kaboklo se otvara iz pika, Nedović se postavlja i dobija faul u napadu. Deluje da se pomerao Nedović pri kretnji. Obradović traži čelendž i sudije će pogledati snimak. Na pregledanju snimka zaista deluje da je bilo pokreta Nedovića, da nije uspeo da uspostavi stamenu poziciju na terenu. Ipak, sudije ostaju pri prvobitnoj odluci. Ovo je situacija koja se može proveriti kao sporna. Nedović ulazi na prodor i sada se Ponitka dopro postavlja i iznuđuje faul u napadu. Sudije su sada u apsolutnom fokusu svih, dugo nije viđen meč sa ovoliko faulova u napadu. Dobra reakcija Nedovića u odbrani, lopta je sa strane. Smit preko Bolomboja pogađa trojku i samo je poen zaostatka.

Treća četvrtina

10. minut - 61:57 - Teodosić promašuje novu trojku i Gilespi pravi faul na Naneliju, koji koristi oba slobodna bacanja i smanjuje zaostatak na pet poena. Giedraitis promašuje trojku, Ledej proklizava, lopta do Smita i pogađa trojku, samo dva poena zaostatka. Teo do Davidovca, ovaj do Gilespija i polaganje za kraj treće četvrtine.

9. minut - 59:52 - Ponovo Kaboklo ostaje sam na šutu, ali promašuje. Davidovac na defanivnom skoku. Teodosić do Jaga, koji šutira trojku preko Smita, loš šut, moralo je ovo pametnije da se odigra. Sada Smit pogađa trojku nakon bloka i smanjuje na šest poena zaostatka. Dobar potez beka Partizana, ali Teodosić vraća trojku. Gilespi krade loptu, Jago iz tranzicije diže, ali novi promašaj. Jurca se sada na sve strane, Jago je napravio faul na Ledeju, imaće dva bacanja Zek. Precizan je oba puta Ledej.

8. minut - 56:47 - Smit do Kabokla, koji iz pop auta pogađa trojku i smanjuje zaostatak. Teodosić ide na prodor protiv Smita i pogađa ispod ruke. Panter sa poludistance promašuje, a onda u brzom kontranapadu Jago nekako uspeva da osvoji posed, dodaje do Giedraitisa, koji pogađa prvu trojku u seriji.

7. minut - 51:44 - Još jedan faul u napadu Kabokla. Dobro se kreće lopta u napadu Zvezde, pokušavaju da spuste loptu u reket na Mitrovića, ali samo je dosuđen faul za Doužera. To je njegova treća lična i napustiće teren, menja ga Smit. Mitrović pogađa oba bacanja. Sedam poena prednosti za Zvezdu. Kaboklo pokušava na pas Ledeja, ali promašuje ceo obruč. Mitrović traži poziciju na niskom postu protiv Pantera, ali sudije sviraju novi faul u napadu.

6. minut - 49:44 - Loš napad Ponitke, Jago pokreće kontranapad, dodaje do Davidovca, koji fantastično trči i faulira ga Ledej. Treća lična i za Ledeja, a dva bacanja ima Davidovac. Promašuje prvo, ali drugi put je precizniji. Doužer ponovo sa poludistance, ali promašuje ovog puta. Prejako dodavanje Teodosića ka Mitroviću i napad će biti za Partizan.

5. minut - 48:44 - Doužer uzima šut preko ruke sa poludistance. Spušta se lopta na Bolomboja ponovo, dobra reakcija odbrane, ali lopta odlazi do Davidovca, koji na prodoru poentira uz faul Smailagića. Njegov treći faul. Pogađa dodatno slobodno bacanje Davidovac. Odlična odbrana Zvezde, kontranapad Mitrović za Davidovca, prelepo dodavanje i lako polaganje. Panter pokušava preko ruke i sada promašuje. Sudije su sada sve zbunile odlukom da se dosudi faul u napadu iako je lopta bila na drugoj strani terena, sudija sada ulazi u centar pažnje, opet se publika buni. TV tajmaut.

4. minut - 43:42 - Panter ide na prodor i faulira ga na šutu Bolomboj, kome je ovo treća lična greška. Precizan na prvom bacanju Panter, kao i u drugom pokušaju. Ponovo preuzimanje u odbrani Partizana, ali Smailagić pravi faul na Bolomboju u pokušaju da ukrade loptu. Lazić ostaje sam na šutu, ali promašuje. Ni Naneli na drugoj strani ne koristi priliku. Brz napad Zvezde, ali aut je nagazio Lazić.

3. minut - 43:40 - Kruži dobro lopta u napadu Zvezde i Jago pogađa trojku. Opet otvaranje Kaminskog iz pika, opet postavljanje Lazića i fantastično postavljanje za faul u napadu. Kaminski nervozan napušta teren. Nedović uzima stvari u svoje ruke, ide na polaganje ali odlična blokada Ledeja. Faul Zvezde da se prekine kontranapad.

2. minut - 40:40 - Panter opet sa Kaminskim, pokušava sa poludistance i uspeva da pogodi težak šut van balansa. Nedović sada razigrava. Ostaje protiv Pantera, dodaje do Jaga, koji dobacuje Davidovcu, ali on ponovo promašuje trojku, sada iz levog kornera. Ledej protiv Bolomboja, ali promašuje. Bolomboj sada na drugoj strani pokušava preko Ledeja, ali samo faul na zemlji.

1. minut - 40:38 - Jago sa Bolombojem u piku, odličan potez Bolomboja i lako polaganje Jaga. Njegov peti poen. Panter na drugoj strani do Kaminskog, koji je kratak na šutu za tri. Jago protiv Pantera, preuzimanje, spušta se lopta na Bolomboja u reket, ali centar Zvezde pravi korake.

Druga četvrtina

10. minut - 38:38 - Tompkins se u završnici vraća na parket umesto Mitrovića. Nedović ostaje sam na šutu, ali promašuje. Naneli i Smajli organizuju, lopta do Doužera, ali promašaj. Kaboklo hvata novi skok i opet fauliran od strane Tompkinsa, imaće dva slobodna bacanja. Ovog puta je oba bacanja pogodio. Teo ponovo gubi loptu, Doužer je krade. Naneli i Smailagić ponovo. Naneli uzima šut, promašuje, ali Ponitka vraća loptu u koš. Nedović protiv Smajlija, ali promašuje šut.

9. minut - 38:34 - Nedović po ko zna koji put u mismeču protiv Smailagića i ponovo koristi fintu, pa prodor na desnu stranu i dobija faul. Prvo bacanje pogađa, kao i drugo. Težak novi šut Pantera preko ruke i promašaj. Dosta čudan napad Zvezde, Teo uzima težak šut i blokiran je. Mitrović pravi faul i daje dva bacanja Kaboklu. Precizan samo drugi put Bruno.

8. minut - 36:33 - Težak šut Pantera, ali Kaboklo hvata ofanzivni skok i pogađa. Mitrović pokušava u mismeču protiv Pantera, ali promašuje, pogađa prvi obruč. Odlična odbrana Zvezde, ali puca u jednom trenutku i Panter ostaje sam, pa koristi tu priliku. Pet vezanih poena i Sferopulos traži drugi tajmaut.

7. minut - 36:28 - Borba za skok i lopta završava u autu, prvobitna odluka sudija je lopta za Partizan, ali u dogovoru međusobnom odlučuju da je ipak lopta za Zvezdu. Na reakciju Željka vraćaju prvobitnu odluku, a onda Sferopulos traži čelendž da se proveri situacija. Nastao je potpuni haos u Pioniru. Na ponovljenom snimku deluje da je lopta zaista u autu udarila Doužera u nogu. Nakon višeminutnog većanja Janisov čelendž je uspešan i napad je za Zvezdu. Još jedna fantastična kretnja Nedovića i lako polaganje. Izvanredno čitanje Luke Mitrovića i sada će biti tajmaut za Partizan. Jeftin faul Jaga, Doužer ide na liniju bacanja. Neprecizan prvi put, ali drugi put pogađa. Vraća se Teo na parket. Teodosić uzima pretežak šut nakon finte, ali srećom po njega Doužer pravi ličnu grešku. Prvo bacanje pogađa Miloš, kao i drugi put.

6. minut - 30:27 - Užasan pas Jaga, mislio je da će Rokas ostati sam u reketu, ali lopta ide u drugi red partera. Dosta preuzimanja u odbrani, lopta cirkuliše, šut uzima Avramović, ali promašuje. Ponitka ofanzivnim skokom obezbeđuje novi napad, a onda Ponitka uzima šut i promašuje ceo koš. Odličan Nedović u kontranapadu, Mitrović mu dodaje loptu i lako polaganje. Doužer se pozicionira na niskom postu da igra leđima protiv Jaga, koji je uspeo da iznudi faul u napadu. Nedović iz pika ulazi u "zmija" kretnju i polaže desnom rukom na levoj strani, lep potez. Doužer preko Rokassa, ali promašuje.

5. minut - 28:27 - Teodosić sa Mitrovićem, ali Kaboklo odlično reaguje u odbrani. Aleksa ponovo organizuje napad, lopta ide u reket na Doužera, koji igra protiv Nedovića i dobija dva slobodna bacanja. Odlična reakcija Partizana nakon tajmauta i sada ide tajmaut za Sferopulosa, da proba da prekine niz rivala. Bacanja izvodi Doužer nakon tajmauta. Precizan u oba pokušaja bek Partizana.

4. minut - 28:25 - Aleksa protiv Nedovića, ulazi u pik sa Ponitkom, ali Nemanja pada i sudije sviraju faul u napadu. Posed za Zvezdu. Nedović za sada igra fantastičnu utakmicu. Tompkins protiv Ledeja iz okreta, prelep šut i pogodak od tablu. Panter igra protiv Rokasa, dosta preuzimanja, lopta do Alekse, Panter uzima šut, ali promašuje. Lopta je za Zvezdu. Nedović na Tompkinsa, promašuje trojku, ali onda dobija ponovo loptu nakon velike borbe Nedovića i sada koristi svoju priliku. Pet poena prednosti i Obradović traži tajmaut. Riskantno dodavanje Doužera i nova izgubljena lopta. Promašaj Tompkinsa, koji potom pravi faul na Ledeju. Imaće dva bacanja, precizan je oba puta. Kaboklo prvi put ulazi na teren.

3. minut - 23:23 - Tompkins igra protiv Pantera, ali ne uspeva da pogodi preko njega, bilo je pomoći sa strane. Ipak, lopta ostaje za Zvezdu, neko je nagazio liniju u posedu lopte iz Partizana. Odlična demarkacija Nedovića, neoprezan je bio Kevin Panter, koji pravi drugi faul i imaće dodatno bacanje Nedović. Pogađa to dodatno bacanje Nemanja Nedović. Aleksa organizuje napad, ali to sprečava Tompkins jakim "body check"-om.

2. minut - 20:23 - Teodosić gubi loptu i Smailagić nakon iskakanja uspeva da u kontri atraktivno zakuca. Nedović opet odličan na prodoru i postiže poene uz faul. Avramovićeva lična greška. Precizan oba puta Nedović. Aleksa na prodoru, a sada je dosuđen faul na pokušaju polaganja. Sudija pokazuje da je lična greška Gilespija, iako deluje da je faul napravio Tompkins. Gilespi izlazi i menja ga Mitrović. Pogađa Aleksa oba slobodna bacanja.

1. minut - 17:19 - Džejlen Smit pravi drugu ličnu grešku na utakmici, ovog puta na Gilespiju. Lopta je sa strane, Teo ostaje potpuno sam na poludistanci, ali danas neće ništa da uđe u koš. Smit opet protiv Gilespija, ali opet bez uspeha. Naneli težak šut i promašaj.

Prva četvrtina

10. minut - 17:19 - Smit promašuje šut, ali loptu vraća u koš Ponitka. Novi promašaj Teodosića za tri poena. Doužer pokušava preko ruke Gilespija, ali promašuje. Teo organizuje poslednji napad u deonici. On i Gilespi, u prodoru je Teo i faulira ga Naneli. Njegova prva lična greška, Teo će imati bacanja jer je Partizan u bonusu. Pogađa jedno od dva slobodna bacanja Teodosić i samo je dva poena zaostatka. Lazarević ulazi na teren da odigra odbranu umesto Nedovića, pošto je ostalo samo tri sekunde do kraja četvrtine. Partizan bez uspeha u poslednjem napadu, kraj deonice.

9. minut - 16:17 - Ledej i Tompkins prvi put u duelu na ovom meču, pokušava da položi Zek, ali fantastična odbrana Zvezdinog Amerikanca. Međutim u borbi za skok faul pravi Luka Mitrović na Smailagiću. Partizan je u bonusu, pa će Alen imati dva bacanja. Umesto Mitrovića na teren je ušaoo Gilespi. Pogađa Smailagić prvo bacanje, drugi put promašuje. Teo promašuje trojku, ali fantastičan na skoku Rokas. Nedović promašuje novi šut.

8. minut - 16:16 - Odličan prodor Lazića i dodavanje Mitrovića sa niskog posta, ali u ranom napadu veoma agresivan Pi Džej Doužer polaže iz kontranapada. Trči brzo i Jago i postiže koš uz faul, prva lična greška Smailagića. Imaće dodatno bacanje, koje on koristi.

7. minut - 11:14 - Pokušava Smit ponovo za tri poena, ali promašuje usled prebrzog napada, vreme je isticalo. Jago iz pika uzima šut, ali i on promašuje, ne ide Zvezdu šut večeras. Smit opet organizuje, ostaje Ledej sam i pogađa svoju prvu trojku.

6. minut - 11:11 - Problem za Crvenu zvezdu, Bolomboj pravi drugu ličnu grešku i moraće na klupu. Igra se nastavlja posle prvog televizijskog tajmauta. Kaminski dobija loptu nakon kratkog otvaranja i lep potez na Mitroviću za nove poene. Davidovac uzima novi šut, ali novi promašaj. Smit dobija loptu u korneru i pogađa trojku. Rokas na drugoj strani ne uspeva da uzvrati, crno-beli imaju napad za prednost.

5. minut - 11:6 - Doužer i Kaminski opet u piku, sada asistencija za Frenka i lepo zakucavanje. Kakav potez Nedovića, prelepo polaganje na drugi obruč. Lazić pravi faul na Panteru, koji je krenuo u prodor. Sada i Bolomboj pravi faul, ovo je treća timska greška, dok Partizan ima dve. Nedović pogrešno iskače u pokušaju da ukrade loptu, ali Zvezda je imala sreće da je Naneli promašio otvorenu trojku. Faul u napadu je napravio Ledej. Nedović uzima rani šut za tri poena i cepa mrežicu.

4. minut - 6:4 - Lazić pokušava iz kornera, ali promašuje, a onda kontranapad pokreće Doužer i faulira ga Jago da spreči lake poene. Doužer i Kaminski u piku, otvara se Frenk, ali se vrhunski postavlja Lazić za faul u napadu. Nedović do Davidovca, ali umalo da Ledej ukrade loptu. Opet Lazić sam u korneru i uspeva sada da pogodi trojku.

3. minut - 3:4 - Panter šeta kroz celu odbranu, ali promašuje polaganje preko Davidovca. Preuzima Panter Davidovca, što Dejan koristi, uspeo je da iznudi dva slobodna bacanja na faul kapitena Partizana. Pogađa samo prvo bacanje krilni igrač Crvene zvezde. Krade Nedović loptu i u kontranapadu lako polaže pored Pantera. Još jedna ukradena lopta, sada Davidovac krade, velike greške crno-belih.

2. minut - 0:4 - Doužer leđima protiv Jaga i uspeva iz okreta da pogodi. Bolomboj pokušava sa niskog posta protiv Kaminskog, ali promašuje iz poluhoroga. Doužer i Kaminski kombinuju, ide lopta na Nanelija u levi korner, ali pri prodoru pravi grešku u koracima. Jago do Davidovca iz kratkog pika, ali promašuje flouter.

1. minut - 0:2 - Sudija podbacuje loptu, prvi napad je za Partizan. Jago je u borbi za loptu pokušao da je zadrži na terenu, ali ipak je otišla u aut. Sudija Javor zaustavlja igru, izgleda da sat nije dobro postavljen, Partizanu je dato pogrešno vreme za napad. Doužer napada Lazića i uspeva iz step-beka da postigne poludistancu. Davidovac sam kao duh, ali promašuje trojku.

Petorke

Crvena zvezda: Davidovac, Lazić, Bolomboj, Nedović, Jago.

Partizan: Ledej, Panter, Naneli, Doužer, Kaminski.

Sastavi

Crvena zvezda: Smart, Lazarević, Teodosić, Tompkins, Davidovac, Mitrović, Lazić, Bolomboj, Nedović, Giedraitis, Gilespi, Jago.

Partizan: Smit, Ledej, Avramović, Panter, Smailagić, Naneli, Trifunović, Anđušić, Doužer, Ponitka, Kaminski.

19:12 - Izlazak igrača.

Najava meča

Prvi meč gotov je pozitivnim ishodom za crveno-bele, ali su usled cele borbe ostali do kraja sezone bez jednog od važnijih igrača Nikole Topića, koji je doživeo povredu kolena i odsustvovaće najmanje mesec dana.

Crno-beli tu mogu naći neku svoju šansu, ali moraju naći i način kako da isprave sve greške iz prve utakmice, kao i da se izbore sa agresivnom i kvalitetnom odbranom crveno-belih.

Za favorita i dalje slovi domaći tim, zbog prednosti domaćeg terena, ali derbiji, kakvi su u osnovi, nemaju gotovo nikada istinskog favorita i uvek se sve može desiti, pa nas i eventualni brejk ne treba iznenaditi.

Zvezdi bi pobeda u ovom meču dala neophodnu rasterećenost za nastavak serije, dok bi isti osećaj imao Partizan u slučaju ostvarivanja jednog brejka u popularnom Pioniru.

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte neverovatnu završnicu Zvezde i Partizana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    15. maj 2024 | 21:34

    Veliki sam Partizanovac ceo život,ali odgovorno tvrdim da gori trener nije bio u Partizanu zadnjih 40 godina.

  • Napred Zvezda

    15. maj 2024 | 21:35

    IDEEEMO NA MEEETLU

  • Bajko

    15. maj 2024 | 20:55

    Šta je bre ovo koje je poniženje za Trifunovića i Anđušića,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA