Vreme čitanja: oko 1 min.

Velika kontroverza u Italiji: Marko Belineli proglašen za MVP-a, a ispred njega je preko 15 igrača

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Velika čast za jednog od najstarijih igrača u Evropi

  • 0
Marko Belineli Foto: PONTICELLI STEFANO / imago sportfotodienst / Profimedia

Košarkaš Virtusa iz Bolonje, Marko Belineli dobio je prestižnu nagradu najkorisnijeg igrača "LEGA A", odnosno italijanskog prvenstva.

Impresivna je činjenica da je to uspeo sa čak 38 godina, što će ga na kraju ove sezone učiniti najstarijim MVP-em u Evropi, a možda i na svetu.

Ovo je izazvalo velike kontroverze u italijanskoj košarkaškoj javnosti pošto se statistika Belinelija ne može meriti sa više od petnaest igrača u prvenstvu.

Naime, ako se pogleda indeks korisnosti kao parametar, tu je Niko Menion ubedljivo najbolji sa prosečnim indeksom od 18.78, do je iza njega Miro Bilan sa 18.23.

Ispred njega je dvocifren broj igrača, a njegova statistika ove sezone je sledeća: 13.9 poena, 1.4 skokova, 2.1 asistencija, za prosečni indeks od 11.2 poena.

Nema sumnje da je njegov uticaj na igru Virtusa veliki, ali postavlja se pitanje kako je pored toliko fantastičnih košarkaša izabran neko sa daleko lošijom sezonom.

(Telegraf.rs)

Video: Košarkaši Partizana bez izjava posle poraza u prvom meču finala ABA lige od Zvezde

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA