Vreme čitanja: oko 1 min.

Efes poveo sa 1:0 u četvrtfinalu prvenstva Turske: Sa druge strane blistao nekadašnji košarkaš FMP-a

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Okben Ulubaj pružio je jednu od boljih partija ove sezone

  • 1
okben ulubaj foto: MN Pres

Košarkaši Anadolu Efesa poveli su sa 1:0 u četvrtfinalu prvenstva Turske u košarci, pošto su na svom terenu ubedljivo bili bolji od Turk Telekoma sa 20 poena razlike - 99:79.

Od samog starta je Efes uspeo da zada ritam ovog meča, pa je samo tokom prvog poluvremena postigao čak 53 poena, nakon čega je bez nekih većih problema priveo posao kraju.

Faktički Efes nije izgubio nijednu četvrtinu na ovom meču, pošto je u prvoj bio bolji sa 30:24, u drugoj sa 23:17, u trećoj sa 27:19, dok je u četvrtoj rezultat bio nerešen - 19:19.

U domaćem timu istakli su se Šejn Larkin koji je uspeo da postigne 21 poen uz četiri skoka i tri asistencije, kao i Danijel Oturu koji se zaustavio na jednom poenu manje, ali uz sedam uhvaćenih lopti.

Za Turk Telekom su epitet najefikasnijih podelili Stiven Enoh i Džejms Palmer sa po 19 poena, dok je blistao i nekadašnji košarkaš FMP-a, Okben Ulubaj sa 18 poena, dva skoka i jednom asistencijom.

On je na terenu proveo čak 32 i po minuta, a za to vreme je šutirao 3/4 za dva poena, 4/10 za tri i 0/1 sa linije penala.

Drugi meč na programu je već za dva dana, a domaćin će ovoga puta biti Turk Telekom.

(Telegraf.rs)

Video: Navijači Zvezde poručili "Hoćemo čelendž za Željka"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • objektivan

    17. maj 2024 | 06:50

    ok momak,dobar sportista...imao sjajan pocetak karijere(junior turske rep.) medjutim tada se posvetio "drugim vrednostima" i pao prilicno...srecom,vratio se na ispravan put i svojim dobrim igrama pre svega u fmp dobio na znacaju i kondiciji...zelim mu uspesan nastavak karijere!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA