≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Sferopulos žestoko branio Obradovića nakon meča: "Željko je veliki trener, jedan od najboljih na celom svetu"

S. P.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Crveno-beli će pokušati da naprave brejk i seriju završe u Areni

  • 3

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Partizana u drugom meču finala ABA lige pred svojim navijačima rezultatom 80:73, a nakon utakmice je na konferenciji za medije govorio Janis Sferopulos.

Pre svega Sferopulos je istakao da je ponosan na svoje igrače zbog dobre igre, a pohvalio je i navijače zbog dobre atmosfere.

- Čestitam mojim igračima na tome kako su igrali. Mislim da smo zaslužili pobedu, jer u odnosu na prvu utakmicu igrali smo bolju odgranu, a napad je bio skoro isti. Kao što su svi videli u prvom poluvremenu imali smo dva, tri puta razliku od 6-7 poena, ali zbog ofanzivnih skokova Partizan je ostao u utakmicu. To nam je bio problem. Pričali smo o tome na poluvremenu i to smo regulisali u drugom poluvremenu. Malo po malo, došli smo do sigurne razlike, koju smo držali do kraja i pobedili. Čestitam navijačima na atmosferi na obe utakmice, za mene je veoma važno da ništa nisu bacali na teren i čestitam im na tome. Dva nula je, to je nešto, ali može biti ništa. Ako stanemo ovde nemamo pravi mentalitet, ali igrači su veoma iskusni i znaće kako da reaguje. Pokušaćemo da se odmorimo, analizirati sve i probati da odigramo dobru treću utakmicu - počeo je priču Sferopulos.

Nije želeo da komentariše to da je jedan od retkih koji je Obradovića pet puta uzastopno pobedio.

- Pre svega, Željko je veliki trener, jedan od najboljih u istoriji košarke, ne samo u Evropi, Srbiji, nego u svetu. Brojevi su za novinare, ja razmišljam o tome kako ćemo biti spremni da igramo sledeću utakmicu u Areni - rekao je Sferopulos kao da je branio svog kolegu.

Na konstataciju da je do sada bilo više učinka bekova istakao je da je bitno da svi budu spremni.

- Način kako napadamo, potrebni su nam svi igrači. Morate uvek čitati šta vam napad daje i tako napadati. Danas smo imali priliku kada su udvajali i stavljali igrače u zamku, zato je lopta iz reketa išla napolje. Svi moraju biti spremni. Ne mogu deliti tim na spoljne i unutrašnje igrače, svi moraju biti spremni da napadaju, jer uvek može da se zahteva od njih, zavisno od odbrane, da baš oni napadaju - rekao je Sferopulos.

Na pitanje da li će naredna utakmica biti lakša, bio je jasan.

- Kao što sam rekao, igrali smo bolje sada nego u prošloj utakmici. Bili smo manje nervozni, tada smo bili više nervozni. Danas smo igrali bolje. Svaka utakmica je drugačija od prethodne, to sam rekao ranije i to ću reći za sledeću, svaka naredna utakmica je teža - dodaje Sferopulos.

Janis je upitan za navijače i atmosferu u odnosu na ono što je iskusio u inostranstvu, a on je istakao da je važno da nema ubacivanja stvari na teren.

- Veoma je slična atmosfera, mnogo fanatika koji slave tim. Ne razumem jezik, ali mislim da je najbitnije kada igrate utakmicu da ne budete u pretnji od objekata koji padaju na teren. To je važno za sve, od trenera, igrača i ostalih. Zato čestitam navijačima, napravili su sjajnu atmosferu, bez bacanja stvari na teren - jasan je Sferopulos.

Smatra da je veoma važno Partizan spustiti na mali broj poena, što je Zvezda uspela.

- Verujem da je naša odbrana bila dobra danas. Partizan lako može da postigne 90 poena, a mi smo ih zaustavili na 73. Giedraitis je imao jednu od najboljih defanzivnih partija ove sezone. Spustili smo ih na mali broj poena i to je bilo veoma važno. 

Smatra da se utakmica kao derbi nikada ne završava ranije bez obzira na razliku.

- Ove utakmice sa Partizanom se nikada ne završe dok se ne čuje poslednji sudijski zvižduk. Ne smete biti opušteni bez obzira na razliku. Bilo je nekih razlika u prvom poluvremenu, vraćali su se, ali smo popravili skokove i zbog toga smo ih spustili na mali broj poena u drugom poluvremenu, to je ključ. Kada igrate dobru odbranu možete nekada i promašiti u napadu - zaključio je Janis.

Sledeći meč igra se za četiri dana, u nedelju, sa tim da se serija seli u "Beogradsku arenu", gde bi trebala da bude prisutna publika Partizana.

(Telegraf.rs)

Video: Navijači Zvezde poručili "Hoćemo čelendž za Željka"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA