≫ 

Vreme čitanja: oko 5 min.

Bio je NBA šampion, imao vezu sa Šarapovom, a sad zbog Jokića uči Amere šta je inat: "Mi Srbi za to kažemo..."

D. U.

Vreme čitanja: oko 5 min.

Saša Vujačić slikovito objasnio snagu MVP-ja iz Sombora

  • 1
Saša Vujačić Printskrin: Instagram.com/sashavujacic

Nikola Jokić nastavlja da oduševljava planetu, a kada su svi mislili da je otpisan, on je pokazao zbog čega je najbolji igrač sveta i MVP NBA lige.

Posle prva dva meča sa Minesotom, mnogi su šampione otpisali prerano. Kao i Jokića. Desilo se da upravo posle dva poraza kod kuće od Minesote Jokić dobije MVP nagradu, pa su mnogi počeli da dovode u pitanje taj izbor.

Navijači su ga prozivali na mrežama istakavši da titulu više zaslužuju Luka Dončić i Šaj Gildžus Aleksander.

To se i Šakil O'Nil usudio da kaže Jokiću u lice nekoliko minuta nakon što je dobio nagradu, uživo pred milionskim auditorijumom na TV-u.

Jokić je na to ostao smiren, čak se i našalio, ali je onda odgovorio brutalno, na najbolji mogući način - na terenu. Imao je neverovatnu dominaciju u naredne tri utakmice i igrao se kao sa detetom sa najboljim defanzivcem lige, koji mu nije mogao ništa.

Naterao je Jokić sve kritičare da pojedu ono što su ispričali o Jokiću, a posebno da će biti "ometlan".

Sada se situacija potpuno promenila, a mnogi smatraju da je kod Jokića proradio čuveni "srpski inat".

Šta znači ova reč, Amerikance je pokušao da nauči Saša Vujačić, Srbin koji je igrao za mladu slovenačku reprezentaciju, koji je u NBA ligi osvojio prsten sa Lejkersima u čuvenoj generaciji sa Kobijem Brajantom i jedan od najboljih šutera lige u to vreme.

- Nisam pristrastan jer mi je prijatelj. On je neverovatan, košarkaški bogovi ga vole. On zapravo ne uzima dovoljno šuteva, verovali ili ne. Nekada ne uzme šut koji bi trebalo, jer želi da doda i da svi budu uključeni, to je nešto što želite u najboljem igraču. Zbog toga je trostruki MVP. To nije evropski mentalitet, to je srpski, kako mi to kažemo, inat. Mnogi ljudi to ne razumeju. To je kada vam stvari idu veoma loše i onda nađemo tu neverovatnu snagu - objasnio je Vujačić, a zatim nastavio da komentariše poteze Jokića.

- Pogledajte ovo, Nikola je toliko dobar. I to je odlučilo utakmicu. Ali nije samo on, već do celog tima, jer oni podižu jedni druge. Kada imate takav tim, oni podižu nivo jedni drugima i kada igrate jedan za drugog, nebo je granica. Čisto savršenstvo. Iz Sombora. Iz Srbije. On je neverovatan. Pogledajte ovo, pogledajte rad nogu, neverovatno - oduševljen je bio Vujačić.

Ko je Saša Vujačić?

Saša je NBA legenda i jedan od najboljih šutera u svoje vreme. Rođen je u Mariboru u Sloveniji i igrao je za mladu reprezentaciju ove zemlje, ali nikada nije zaigrao za A tim. Profesionalnu karijeru je počeo u Udinama, odakle je 2004. posle drafta, gde je izabran u prvoj rundi kao 27. pik od strane Los Anđeles Lejkersa, otišao u "Grad anđela".

Za Los Anđeles je igrao šest sezona i postao miljenik. Dva puta je osvojio NBA titulu sa ovim klubom 2009. i 2010. godine u čuvenoj generaciji sa Kobijem Brajantom, Pau Gasolom i ekipom. Zanimljivo je da je upravo on doneo titulu Lejkersima 2010. godine i to u sedmoj utakmici finala sa Bostonom, najvećim rivalom, kada je pogodio ključnu trojku, a potom i slobodna bacanja.

Kasnije je igrao za Njujork Nikse jednu sezonu, nakon čega se vratio u Evropu, gde je igrao za Efes, Veneciju, Kahu Laboral, Istnbul, Torino, Veronu... uz "izlet" u NBA ligi sa Los Anđeles Klipersima, da bi potom dve sezone proveo u Njujork Niksima od 2015. do 2017. godne. Karijeru je završio 2019. godine, a mnogima je žao što nikada nije zaigrao za Partizan, za koji inače navija.

Tri godina bio u vezi sa Marijom Šarapovom

Pored zapažene karijere, Vujačić je bio zapažen i van terena, jer je svojevremeno bio u vezi sa po mnogima najlepšom teniserkom sveta - Marijom Šarapovom. Upoznali su se 2009. godine na jednom roštilju kod prijatelja, kada su među njima buknule varnice. Ali, kada je trebalo da veza bude krunisana brakom 2012. godine, sve je puklo, jer je Šarapovoj smetao njegov "balkanski mentalitet", što je svojevremeno ruska teniserka opisala u svojoj biografiji.

- Kada smo bili u Los Anđelesu, uvek je insistirao da ostanemo kod njega, iako je moja kuća mnogo veća i komfornija i bila je u istoj ulici. To je bila tipična muška manifestacija, ili možda manifestacija muškaraca iz Istočne Evrope. Želeo je da bude u centru svega, da kontroliše sve. Nije voleo da se seća da zarađujem više, da je moja kuća veća. Nikada nismo pričali na tu temu da sam uspešnija i poznatija u svetu tenisa, nego što je on u svetu košarke. Postepeno su moj uspeh, slava i bogastvo postajali sve veći problem za njega. Na kraju sam počela da se osećam zarobljeno.

- Pre Rolan Gaosa 2012. počela sam da se distanciram od njega postepeno. Kada sam osvojila Rolan Garos, zvala sam ga iz svlačionice. Bilo je teško čuti da je bio na treningu. Čestitao mi je. Počela sam da mu zahvaljujem što je bio u teškim momentima sa mnom, ohrabrivao me kada sam bila u depresiji, što je verovao u mene i gurao me napred.

- Ali, kada me je pozvao uveče, bio je u potpuno drugačijem raspoloženju. Bio je nesrećan, čak i besan. Pitala sam ga šta se desilo. Odgovorio mi je da je gledao meč kod kuće i ceremoniju dodele pehara. Odmah sam shvatila. Bio je besan jer se u govoru nisam njemu zahvalila i nije mogao da misli ni na šta drugo. Čekala sam nekoliko meseci na znak sa njegove strane i dobila sam ga. U jednoj rečenici. Naša veza je gotova - napisala je Šarapova u svojoj biografiji.

Razvio biznis sa vinima po završetku karijere

Još dok je igrao i bio u najboljim košarkaškim godinama i zarađivao milionske ugovore, Saša je uložio novac u porodični bizunis sa vinima. Osnovao je vinariju Alexcander, sa svojom majkom Ksenijom i očuhom Goranom Bjekovićem, koji je u Sašinom životu od kako su se njegovi roditelji razveli kada je imao dve godine. Očuh mu je preneo ljubav prema vinu, pa su 2009. godine pronašli idealno mesto za vinograd u Kaliforniji, koja je počla odlično da posluje.

(Telegraf.rs)

Video: Trojka uz zvuk sirene najbolje opisuje kako je Jokić uništio Gobera

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • uhoh

    16. maj 2024 | 17:18

    Znaci, trazila je razlog mesecima da raskinu i namerno ga nije pomenula na dodeli trofeja, a onda se kao iznenadila sto je zbog toga ljut. Ma bravo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA