≫ 

Vreme čitanja: oko 17 min.

ABA liga dolazi u Suboticu! Spartak posle drame i maratona i drugi put pobedio Vojvodinu i osvojio ABA 2 ligu!

Vreme čitanja: oko 17 min.

Neverovatnu utakmicu, koja je potrajala skoro dva i po sata gledali smo u Subotici

  • 2

Košarkaši Spartaka iz Subotice novi su učesnici ABA lige! Slaviće se do duboko u noć večeras na severu Srbije, pošto su momci iz najsevernijeg grada u Bačkoj uspeli da i drugi put pobede Vojvodinu u finalu ABA 2 lige i da tako dođu do velikog trofeja i što je važnije, mesta među najboljima naredne sezone - 80:74!

Sve se rešavalo u poslednjoj četvrtini. Na ulasku u nju, Spartak jeste imao četiri poena viška, ali je Vojvodina konstantno pokušavala da pravi pritisak i da se približi pre svega preko Kaningema. Međutim, činilo se da je trojka Milisavljevića prelomila ovaj meč, jer su nakon nje Subotičani uspeli da dođu do velikih +9 na polovini poslednjeg kvartala.

Uz brojne izostanke zbog prekrašaja, Vojvodina je opet uspela da isparira i da unese malo drame kada je prišla na pet poena minusa posle ukradene lopte i pogotka Kaningema na skoro tačno 100 sekundi do kraja meča. Međutim, Milisavljević nakon toga uspeva da pogodi samo jedno slobodno bacanje, a Amerikanac je ubacio trojku i ostvario je ukradenu loptu posle koje je mogao da donese čak i potpuno izjednačenje.

Ali oba puta je promašio i agonija Vojvodine je samo nastavljena. Iako je Bumbić uspeo da postigne trojku i vrati goste na minus jedan (odnosno minus dva sa prvim mečom), Spartak je imao junaka u vidu kapitena Filipa Barne, koji je na drugoj strani pogodio uz faul i time je rešio pitanje pobednika.

Gledali smo žestoku borbu u Hali sportova "Dudova šuma". Vrlo agresivno su igrali i jedni i drugi, ali je u problem sa faulovima i to ogroman upala Vojvodina, koja je već na poluvremenu imala četiri košarkaša sa tri lične greške. Situacija se nije popravila ni na početku drugog dela igre, gde su Nikolić i Džonson odmah zaradili i po četvrti faul.

Generalno gledano, gledali smo jedan meč na jako mali broj poena, a koji je potrajao poprilično dugo, uzimajući u obzir sve prekide zbog ličnih grešaka, pregledanja snimaka... Samo prvo poluvreme oteglo se na jedan pun sat, a ni drugo nije mnogo kaskalo, pa su Subotičani dobili košarku "za sve pare".

A okupili su se zaista u velikom broju navijači Spartaka, pa je krcata dvorana u Subotici pratila ovaj meč. Preko 4.000 gledalaca gledalo je ovaj meč, a vredno napomene je da su ulaznice bile rasprodate još nedelju dana pre početka utakmice.

Što se tiče samog toka utakmice, Vojvodina je bila ta koja je nešto bolje otvorila duel. Uz bolje procente šuta, posebno sa distance, gde se Spartak dugo mučio da pronađe prvi pogodak, Novosađani su uspevali da nametnu svoj stil igre i posle prve četvrtine imali su prednost od četiri poena.

Međutim, u drugoj četvrtini se za Spartak razigrao Filip Barna. Kapiten Subotičana je brzo došao do dvocifrenog učinka i uspeo je da trgne Spartak u momentu kada je ova ekipa bila na -5 (27:32), pa je svojim poenima uspeo da povede seriju. Do poluvremena je domaći tim stigao i do prednosti od tri poena (39:36), a ukupno četiri gledajući i prvi duel.

Početak treće deonice u potpunosti je pripao košarkašima Spartaka, koji su uspeli da dođu do +9 (45:36), a posle čega su potpuno zastali, pa je Vojvodina najviše zahvaljujući Kaningemu i njegovoj mirnoj ruci na liniji za slobodna bacanja uspela u potpunosti da se vrati u igru i na samo jedan poen minusa.

Ipak, Spartak se malo konsolidovao, pa je pred poslednju četvrtinu ipak došao do prednosti od četiri poena (58:54), ali je bilo jasno da ništa nije gotovo i da će se sve rešavati baš u tih finalnih 10 minuta.

Pokušavala je Vojvodina da nekako dođe do preokreta, ali je Spartak odbijao svaki njihov nalet. I štaviše, Subotičani su preko Milisavljevića u jednom momentu došli do +9 negde na oko šest minuta do kraja utakmice (65:56). Uz onaj poen viška iz prvog meča, to je bila dvocifrena prednost u zbiru.

Usledila je već opisana završnica sa početka ovog izveštaja posle koje je Spartak proglašen za šampiona ABA 2 lige. Tako ćemo od naredne sezone gledati najbolje ekipe sa Jadrana na samom severu Srbije.

Tok utakmice mogli ste da pratite na Telegraf Sportu.

STATISTIKA UTAKMICE

Spartak Subotica - Vojvodina Novi Sad 80:74 (20:22, 19:14, 19:18, 22:20)

Dvorana: Hala sportova "Dudova šuma", Subotica

Gledalaca: 4.000

Sudije: Saša Pukl (Slovenija), Milivoje Jovčić (Srbija), Luka Kardum (Hrvatska)

Spartak Subotica: Cerovina 8, Cvetković, Milisavljević 7, Gordić 11, Radosavljević, Medarević 7, Tejić 10, Lazić, Marelja, Sokolović 7, Mozli 9, Barna 21

Vojvodina Novi Sad: Kaningem 28, Banjac 14, Nedeljkov, Ljubičić 1, Rakićević 8, Zagrađanin, Bumbić 8, Savić 6, Nikolić 2, Ašćerić, Džonson 2, Vučetić 5

UŽIVO Spartak Subotica - Vojvodina Novi Sad 80:74 (20:22, 19:14, 19:18, 22:20)

IV ČETVRTINA

10. minut (80:74) - Samo jedno bacanje je sada pogodio Kaningem. Šta je sada pogodio Kaningem iz kontre posle ukradene lopte. Tajmaut Spartaka. Banjac je peti igrač Vojvodine koji je završio utakmicu zbog prekršaja, zaista nesvakidašnja situacija. Promašuje Milisavljević prvi penal. Pogađa drugi. Trojka Kaningema! Promašaj Kaningema za tri nakon ukradene lopte, kakvo je ovo ludilo u ovim momentima. Nema trojke Sokolovića, Kaningem nije pogodio za tri ponovo. Faul Ljubičića. Pogodio je jedan penal Barna. Tajmaut Vojvodine. Pogađa Bumbić trojku! Ludilo! Tajmaut Spartaka! I kakva akcija, Filip Barna je pogodio uz faul na asistenciju Milisavljevića! I to je pogodio kapiten Spartaka, a onda napravio faul i završio utakmicu. Rakićević je promašio prvo bacanje. A i drugo... Faul Ljubičića nad Cerovinom.

8. minut (73:65) - Međutim opet faul nad Kaningemom, jedanaesti put je Amerikanac fauliran. I imaće nova slobodna bacanja. Pogodio je samo prvo, a drugo je promašio i to je njegov prvi promašaj sa penala večeras. Spartak se ne snalazi u narednom napadu, a Banjac je izblokiran od strane Mozlija na šutu za tri poena. Pogodio je trojku sada Barna, a neko je pod košem napravio faul. Sada sudije većaju da li se ovo priznaje... Nema trojke kažu sudije, poništava se pogodak kapitena Spartaka! Faul nad Mozlijem, dva su bacanja svakako za domaće. Jedan od dva. Onda promašaj Voše, pa greška u koracima Barne. Drama je na vrhuncu. Nema trojke Rakićevića. Sokolović je fauliran od strane Savića, završena utakmica i za njega. Pogodio je oba. Poslednja dva minuta.

6. minut (70:64) - Sudija Luka Kardum svira faul Kaningemu. Nije Vojvodina iskoristila ovaj napad, a na drugoj strani jako dugačak napad Spartaka. Vreme je saveznik Subotičana. Gordić je promešao odbranu i pogodio za Spartak. Međutim, evo trojke Banjca. Novosađani se jednostavno ne predaju. Lopta ostaje za Spartak, ali će ovaj tim imati samo četiri sekunde. Sudije će opet gledati snimak. Čelindž traži Miloš Isakov-Kovačević. Velika napetost u ovim momentima. Na kraju i izgubljena lopta... Pogađa sada Kaningem uz prekršaj! Realizovao je i dodatno bacanje. Kakva trojka Gordića. Ogromna na drugoj strani.

4. minut (65:58) - Nije pogodio Rakićević sada, hvata skok Cerovina. Raspala se odbrana Vojvodine, zakucavanje Mozlija! Ali traži video proveru Miloš Isakov-Kovačević, jer se vešao od koš. Sudije sada većaju o tome. Neće biti tehničke greške, odlazimo na tajmaut Novosađana. Nije pogodio Ljubičić, a Nikolić završava utakmicu, peta lična greška. Veliki problem za Vojvodinu. Cerovina nije pogodio trojku, a lopta je za Novosađane. Vučetić nije pogodio, na drugoj strani pravi karambol posle kojeg posed ipak ostaje za domaće. Trojka Milisavljevića! Idemo na tajmaut Vojvodine. Proveriće se da li je ovo šut za dva ili za tri. Sa distance je, a posle tajmauta Vojvodine pogađa Rakićević.

2. minut (60:56) - Greška Savića na poečtku ove deonice. Nema pogotka Cerovine, a na drugoj strani do kraja ide Banjac. Vojvodina je na -2 (tri poena ukupno). Faul Banjca, četvrta lična greška i za njega. Sokolović bez trojke, onda skok Cerovine i pogodak. Možda jedan od važnijih momenata. Na nogama je cela "Dudova šuma". Nema pogotka Kaningema, a nije dobio ni faul ovoga puta Amerikanac. Lazić je promašio sa distance, nastavlja se drama. Faul Sokolovića nad Kaningemom.

- Pogledajte najbolje detalje iz treće deonice u galeriji:

III ČETVRTINA

10. minut (58:54) - Kaningem nije pogodio, a onda pravi faul Milisavljević, koji traži video proveru. Jako nezadovoljan je Jovanović, a sada Jovčić tamo prilazi da razgovara. Hoće čelindž trener Spartaka, ponovo se to gleda. Sada igračima Vojvodine nije jasno zbog čega je to dozvoljeno, traži objašnjenje i Miloš Isakov-Kovačević. Na kraju će se gledati to. Nema promene odluke, potrošen čelindž. Vučetić ima dva slobodna bacanja. Nije pogodio nijedno od njih. Kaningem na drugoj strani faulira Barnu. Pogodio je oba penala. Novi promašaj Vojvodine, Vučetić nije precizan na šut za tri poena. Gordić nije pogodio, a Tejić je uhvatio skok preko Banjca i dobio je dva bacanja. Užičanin je pogodio oba puta. Faul Barne u ćošku. Dva bacanja za Rakićevića. Petar je pogodio oba penala. Nema koša Filipa Barne! Faul u napadu! Jako ljut sada kapiten Spartaka na sudiju Pukla. Ljubičić će sada dobiti dva slobodna bacanja, ali opet će se gledati video provera zbog vremena. Tri i po sekunde će imati Spartak, ako Vojvodina pogodi oba slobodna bacanja. Luka Kardum sada poništava pogođeno bacanje Ljubičiću! Tvrdi da je prestupio. Drugi put opet precizan. Nema ništa od poslednjeg napada Subotičana.

8. minut (54:51) - Pogađa Amerikanac oba bacanja. Imao je problema u nekim ranijim mečevima sa penala, ali večeras to nije slučaj. Milisavljević nije ni dobacio za tri. Novi prekršaj nad Kaningemom, ovoga puta od strane Milisavljevića. I nova bacanja... Pogađa opet oba bacanja. I samo je tri razlike. Tajmaut Vlada Jovanović. Ljubičić krade loptu, a Kaningem zakucava! Samo jedan razlike! Kakva drama. Nema trojke Barne, a sudije opet nešto sviraju. Džonson je završio sezonu u ABA 2 ligi, peti njegov faul! Dva bacanja je pogodio Medarević. Gordić takođe pravi faul nad Kaningemom. Oba je pogodio. Večeras je perfektan. Odlazi odmah na klupu posle toga. Vučetić blokira Tejića. Rakićević bez trojke, a onda faul Vučetića na skoku, njegova četvrta lična greška. Pogodio je oba bacanja Barna.

6. minut (50:43) - Uroš Banjac za tri! Jako važan momenat za Vojvodinu. Ali nema odbrane od Vila Mozlija na drugoj strani. Iz Spartaka traže i faul, ali ga ovoga puta nema. Ljubičić bez koša, ali Džonsonu se vratila lopta i to su novi poeni za Novosađane. Gordić bez trojke, nije zadovoljan Jovanović ovim odabirom šuta. Zatim treći faul Mozlija. Vučetić pogađa preko Luke Cerovine posle TV tajmauta. Sokolović pogađa za tri poena! Jako važan momenat. Ali i Kaningem je fauliran od strane Cerovine na šutu za dva poena.

4. minut (45:36) - Nova greška, ovoga puta iskusnog Gordića u koracima. Ne pogađa ni Banjac za tri, ali je Ljubičić uhvatio skok. Zoran Nikolić nije pogodio pod košem. Blokada Džonsona nad Barnom, a onda koraci Banjca. Nije zadovoljan trener Miloš Isakov-Kovačević zbog ove odluke sudije Pukla. Barna je promašio, ali je Tejić uhvatio loptu. Faul Džonsona, četvrti večeras. Barna probija do kraja, traže sada nesportsku grešku Subotičani i dobijaju je. Namerna lična Nikolića. Pogodio je Barna samo jedno bacanje. Potom promašuje trojku sa 45 stepeni. Nema pogotka ni za Džonsona, a lopta odlazi u aut i biće za Spartak. Sada novi promašaj uz faul Mozlija na skoku.

2. minut (44:36) - Pogađa odmah na početku drugog poluvremena trojku Milisavljević, raste prednost Spartaka. Fauliran je Bumbić od strane Gordića. Imaće i dva slobodna bacanja, ali je prvo promašio. Nije precizan ni drugi put. Ne baš dobar start Vojvodine. Na drugoj strani je Barna napravio duplu. Savić nije pogodio trojku, a na skoku je Medarević. Faulira sada Savić, četvrta lična greška za njega i novi problem za Novosađane. Medarević nije pogodio trojku sa 45 stepeni, a Gordić je fauliran za dva bacanja. Treći faul i za Bumbića. Pogodio je iskusni košarkaš oba. Sada već ozbiljnih +8, a ukupno +9 za Spartak. Bumbić je gazio aut liniju, nova izgubljena lopta.

- Pogledajte u galeriji najinteresantnije detalje iz prvog poluvremena utakmice u Hali sportova "Dudova šuma":

II ČETVRTINA

10. minut (39:36) - Banjac je sada fauliran i ima dva bacanja. Pogodio je Uroš oba. Cerovina ne pogađa, Banjac hvata loptu i otvara kontru, međutim Rakićević ne pogađa. Cerovina takođe gubi loptu. Kaningem je probio odbranu, dobiće dva slobodna bacanja. Pogodio je oba puta Amerikanac, idemo na novi tajmaut. Odlična akcija Spartaka, na kraju je Mozli zakucao posle ovog minuta odmora. Nikolić je fauliran. Ipak, gledaće se ovde snimak posle čelindža Jovanovića. Uspešan čelindž, faul u napadu Nikolića! Treći njegov, četvrti igrač koji ima tri faula u novosadskoj ekipi. Međutim, sada odmah faul u napadu Gordića. Poslednji napad za Vojvodinu u ovom poluvremenu. Rakićević nije uspeo ni da šutira i to je to za ovih prvih 20 minuta.

8. minut (37:32) - Džonson je šutirao u poslednjoj sekundi, promašio, a Mozli je pokupio loptu. Sa druge strane, Filip Barna je poentirao i postao dvocifren. Kapiten Spartaka pravi i faul. Sudije će pogledati ovu situaciju, jer je trener gostujuće ekipe zatražio čelindž. Sudije na kraju ostaju pri svojoj odluci, nema nesportske greške. Nije pogodio Zoran Nikolić trojku, pomalo iznuđen šut Novosađana, a Barna će opet šutirati penale, jer Džonson pravi treći prekršaj. Savić, Vučetić i on imaju po tri faula, što može da bude problem za goste. Kapiten Spartaka je pogodio oba. Kaningem je promašio trojku, a onda ogromna borba na skoku, na kraju je lopta za Vojvodinu. Sada i mali haos. Predsednik Vojvodine, Željko Rebrača izbačen je iz dvorane! Prišao je zapisničkom stolu da prigovori, na kraju su morali da ga odguraju i redari, a posle razgovora sa delegatom Krnetom, on je otišao napolje. Publika ga je izviždala, a on je nešto dobacivao. Tenzija je u hali u ovim momentima.

6. minut (33:32) - Barna nije pogodio, a Savić je napravio prekršaj. Ne može se tražiti čelindž za ovo, kažu sudije treneru Vojvodine, koji je želeo da se situacija proveri. Tejić se okreće i pogađa pod obručem. Bumbić ovoga puta ne može da pogodi još jednu trojku sa drugog kraja terena. Barna je sada pogodio i reaguje tajmautom Miloš Isakov-Kovačević. Kaningem bez trojke, a na kraju je lopta za Spartak. Mozlija je sada odlično pronašao Sokolović.

4. minut (27:32) - Sudije sviraju novi faul, mnogo prekida zaista do sada. Sada je prekršaj načinio Banjac. Gordić je promašio, a Bumbić pokupio skok. Nema sada trojke Rakićevića da nagradi borbu saigrača za loptu. Umesto toga pogađa Barna sa distance na drugoj strani. Bumbić uzvraća na identičan način iz ćoška! Ponovo vodi Vojvodina. Faul pravi Savić odmah potom. Sokolović iz jako teške pozicije ne pogađa sa poludistance. Savić preko ruke pogađa za tri poena! Prva nešto osetnija prednost na ovom meču.

2. minut (24:26) - Ne ide Subotičane šut za tri poena, promašio je Cerovina, dok je Vučetić napravio novi faul u napadu, ukupno treći njegov od početka meča, što je problem za Novosađane. Na kraju i Luka Kardum svira tehničku grešku treneru Vojvodine, a pogodio je slobodno bacanje Milisavljević. Za tri poena je sada pogodio Medarević i Spartak ponovo vodi. Kaningem je pokušao da vrati, ali bezuspešno. Spartak gubi loptu, a Banjac iz kontre polaže na obruč. Nova ukradena lopta Kaningema, a Tejić pravi faul. Opet je Vučetić van igre zbog tri lične greške. Međutim i Medarević krade loptu. Opet Spartak ne uspeva da uputi šut, jer Nikolić krade loptu i na drugoj strani zakucava Kaningem. Prvi tajmaut Spartaka i Vlade Jovanovića!

- Mnogo poznatih ljudi iz sveta košarke prati meč u Subotici. Među njima su Boriša Simanić, Aco Petrović, Duško Vujošević, Zlatko Bolić, Mile Ilić, Strajin Nedović...

I ČETVRTINA

10. minut (20:22) - Mozli je promašio zicer, a Ljubičić je zakačio loptu pod košem, pa je lopta i dalje za Spartak. Cerovina uz dosta sreće pogađa za tri! Ali kakav potez Kaningema na drugoj strani, sjajno. Zatim i umalo Amerikanac da ukrade loptu, ali mu je na putu bio Luka Kardum, hrvatski sudija sa kojim se sudario. U nastavku i krade loptu i ne samo to, nego dobija i nesportsku grešku Gordića! Dva bacanja i posed sa strane za goste. Amerikanac je precizan oba puta sa linije penala. Vučetić gubi loptu u posedu. Sam je Lazić, promašio je trojku, ali ostaje ponovo posed Spartaka. Faul Džonsona nad Tejićem, pa Užičanin dobija dva penala. Oba je realizovao Marko. Kaningem je sada izgubio loptu posle udvajanja. Poslednji posed je za domaće. Cerovina na kraju nije pogodio preko ruke.

8. minut (15:18) - Izgubljena lopta Spartaka zbog nošene lopte, a onda i dug napad Vojvodine, koja je tu umalo i sama izgubila loptu. Kaningem postiže važna i vredna dva poena. Ponovo će Barna na liniju penala, pošto je fauliran. Oba puta je promašio, ali će drugo bacanje biti ponovljeno. Treći put ipak precizan Barna. Potom faul u napadu Nikolića. Igra se sa dosta kontakta od samog početka. Novi prekršaj, ovoga puta Kaningema, a na liniju penala ide Aleksandar Sokolović. On je oba puta precizan. Kaningem gubi loptu, ispala mu je iz ruke prilikom driblinga. Lazić ne pogađa trojku, a lopta će posle svega biti za Vojvodinu. Saša Pukl upozorava klupu Novosađana da ne ustaje. I Ljubičić gubi loptu, a Džonson blokira Barnu na drugoj strani! Džonson ne pogađa ni trojku, a Banjac prolazi i postiže poene na obruču.

6. minut (12:14) - Bez trojke Vučetića ovoga puta, a on upravo i izlazi sa terena i menja ga Zoran Nikolić u ekipi Vojvodine. Barna je pao pod košem, sudije ništa nisu svirale. Nema trojke ni za Ljubičića, a Medarević faulira Nikolića posle ofanzivnog skoka i centar Vojvodine dobija dva slobodna bacanja. Pogađa jedno od dva Zoran Nikolić. Barna je sada uspeo da probije odbranu i da zaradi dva slobodna bacanja za Spartak. Kapiten Subotičana je realizovao oba. I prvi put je na terenu nekadašnji košarkaš Partizana, Vil Mozli. Novi faul, ovoga puta Milisavljevića, pa je i Spartak sada ispunio bonus.Idemo na TV tajmaut. Nije pogodio sada Ljubičić, a korake pravi na drugoj strani Barna posle minuta odmora. Dugaak napad Vojvodine završava se promašajem Rakićevića, međutim Milisavljević pravi faul nad Nikolićem na šutu za dva bacanja. Objašnjava sada to sudija Luka Kardum prvotimcu Spartaka. Nikolić je ponovo promašio prvo bacanje, a drugi put je malo precizniji.

4. minut (10:12) - Bez trojke Medarevića za Spartak. Vojvodina ide u kontru preko Bumbića, koji cik-cak korakom polaže u koš. Loš šut Gordića ispod koša, a potom je fauliran Stefan Savić u tranziciji na drugoj strani terena u ekipi Vojvodine. Odličan šut i pogodak Rakićevića od tablu! Uroš Banjac pravi faul nad Barnom, koji je pogodio, ali sudije pokazuju da to neće vredeti. Ispunila je novosadska ekipa bonus. Barna ne pogađa preko Vučetića. Sjajno prolazi Rakićević do kraja! Tejić spušta za Medarevića, a ovaj pogađa pod košem. Savić pogađa za tri poena sa 45 stepeni! Boško Bumbić pravi faul, što se nimalo ne dopada treneru Milošu Isakov-Kovačeviću, jer Gordić dobija dva slobodna bacanja.

2. minut (6:3) - Prvi napad ima Vojvodina. Vučetić odmah pogađa za tri poena za ekipu iz Novog Sada, a Tejić uspeva da izdrži kontakt na drugoj strani i da postigne prve poene za subotičku ekipu. Gordić krade loptu, a na kraju je fauliran i imaće dva slobodna bacanja posle faula Vučetića. Pogodio je oba puta prvotimac Spartaka. Vojvodina upada u manji problem, jer sada Vučetić pravi faul u napadu, njegov drugi. Potom prekršaj pravi i Savić nad Medarevićem. Tejić lako rešava situaciju sa Vučetićem. Novi faul sada sviraju sudije i to Medareviću. Rakićević je promašio za tri poena iz ćoška i lopta će biti za domaći sastav, jer je lopta otišla iza konstrukcije.

STARTNE POSTAVE

Spartak Subotica: Gordić, Radosavljević, Medarević, Tejić, Barna

Vojvodina Novi Sad: Banjac, Rakićević, Bumbić, Savić, Vučetić

SASTAVI

Spartak Subotica: Cerovina, Cvetković, Milisavljević, Gordić, Radosavljević, Medarević, Tejić, Lazić, Marelja, Sokolović, Mozli, Barna

Vojvodina Novi Sad: Kaningem, Banjac, Nedeljkov, Ljubičić, Rakićević, Zagrađanin, Bumbić, Savić, Nikolić, Ašćerić, Džonson, Vučetić

KOMENTAR PRE MEČA

U prvom susretu odigranom u Velikoj sali "Spensa" u Novom Sadu, Spartak je bio bolji za jedan poen (74:73), a pravila su takva da se igra na razliku, tako da će se zbrajati poeni postignuti u tom duelu odigranom pre sedam dana i ovom danas.

Ukupno četiri utakmice su odigrali Spartak i Vojvodina kroz KLS i ABA 2 ligu ove sezone, a oba tima su dobila po dva meča, interesantno uz ukupnu koš-razliku 315:315. Teoretski, i današnji meč bi mogao da se završi nerešenim rezultatom, čime bi dva tima na kraju ostala poravnata po svakom parametru, ali bi naravno u tom slučaju subotički tim prošao dalje.

Sve ulaznice za ovaj meč su već rasprodate danima unapred i očekuje se da dvorana bude ispunjena do poslednjeg mesta. Prethodne sedmice u Novom Sadu, utakmicu je pratilo čak 6.000 navijača uz mnoge poznate ljude iz sveta košarke poput Duška Vujoševića, Dušana Belsaća, Žarka Paspalja i ostalih.

Utakmicu će suditi trojka u sastavu Saša Pukl iz Slovenije, Milivoje Jovčić iz Srbije i Luka Kardum iz Hrvatske. Njih trojica su delila pravdu i na prvom duelu Zvezde i Partizana u Pioniru u ponedeljak u finalu ABA lige.

(Telegraf.rs)

Video: Slavlje košarkaša Vojvodine nakon osvojenog trofeja KLS

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ako nisi covjek..zvezdas si

    16. maj 2024 | 18:57

    sta kazu u tirani.,.za koga su oni..e taj ulazi..iste sudije koje su spasile albance od poraza u prvoj utakmici..kome nije jasno

  • K

    16. maj 2024 | 22:36

    Sudije koristile metod izbacivanje uljeza.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA