≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veliko sređivanje u Liverpulu: Miljenik navijača i večito povređeni fudbaler odlaze sa "Enfilda"

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dva odlaska

  • 0
Tijago Alkantara - FK Liverpul Foto: Tanjug / AP

Sa odlaskom Jirgen Klopa Liverpul će ući u potpuno novu eru, a pred Arneom Slotom je jako težak zadatak da kupi srca navijača i opravda visoka očekivanja koja su pred njega stavljena. Jedno je sigurno, osnova za postizanje uspeha je spremna, samo je pitanje da li će biti i nadograđena.

Sa promenama u igračkom kadru "redsi" su krenuli i pre poslednjeg kola Premijer lige, pa je tako klub objavio da po isteku ugovora odlaze Tijago Alkantara i Žoel Matip.

Bivši igrač Barselone i Bajerna je došao kao veliko pojačanje iz redova Bavaraca 2020. godine, ali je od tada propustio više od polovine utakmica odigravši 98 uz tri data gola. Vezista se na teren vratio posle 284 dana u februaru ove godine, ali je potom odmah doživeo i novi peh. Sve to je bio razlog da se klub zahvali 33-godišnjem igraču.

Žoel Matip - FK Liverpul Foto: Tanjug / AP

Kada je Kamerunac u pitanju njegova bajka je započeta 2016. dolaskom iz redova Šalkea, nakon čega je uglavnom imao ulogu džokera i povremenog startera. Nakupio je preko 200 mečeva i ispratio je maltene čitavu Klopovu eru, osim prve godine stratega u klubu.

- Pun sam zahvalnosti za predivno vreme koje sam imao prilike da provedem sa ovim jedinstvenim ljudima koji podržavaju klub i navijačima koji vole Liverpul - rekao je Žoel.

Tijago je osvojio dva pehara, dok je Matip bio učesnik u šest uspeha kluba.

(Telegraf.rs)

Video: Grmi korona žurka navijača Liverpula: Ceo svet se obrušio na Novaka, a šta ćemo sa ovim?!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA