Vreme čitanja: oko 1 min.

Janisa Sferopulosa pitali da li bi trenirao Partizan kad ode Željko Obradović: Evo šta je on odgovorio!

S. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Odlučan je trener Zvezde

  • 11
Janis Sferopulos Foto: ABA liga j.t.d./Dragana Stjepanović

Košarkaši Crvene zvezde trenutno vode protiv Partizana sa 2:0 u finalnoj seriji ABA lige, dok pred sobom imaju i prvu meč loptu, pošto će igrati protiv crno-belih u Beogradskoj areni u nedelju, 19. maja, s početkom od 20 časova i 30 minuta, a litvanski portal BasketNews je pred ovaj meč izbacio i intervju sa trenerom ekipe sa Malog Kalemegdana, Janisom Sferopulosom.

Janis Sferopulos je stigao u Zvezdu u toku sezone, kada je zamenio Duška Ivanovića, a iako se nije baš proslavio u Evroligi, gde je završio na 16. mestu, on je bio odličan u ABA ligi, gde je završio ligaški deo na prvom mestu, te sada vodi sa 2:0.

Takođe, Sferopulos je i prvi trener u istoriji koji je pet puta uzastopno slavio protiv Željka Obradovića, ali i kao trener Zvezde protiv Partizana.

Jedno od pitanja koje mu je stiglo od litvanskog portala je o Partizanu, odnosno - da li bi trenirao Partizan kada iz kluba ode Željko Obradović.

Ipak, Janis je bio odlučan.

- Vidite, odgovor je – ne, direktno. Sve vreme sam bio u velikim klubovima i kada osetiš to okruženje, teško je da se zamisliš na drugoj strani. Mnogo poštujem Partizan. Oni su veliki klub, mnogo uspeha su ostvarili tokom godina, stvarali su igrače koji su igrali na vrhunskom nivou. Ali ako sam u Zvezdi, ne mogu u Partizan. Posle Olimpijakosa, nisam mogao u PAO. Posle PAOK-a, nisam mogao u Aris. Bio sam u Makabiju, tako da ne mogu u Hapoel Tel Aviv ili Hapoel Jerusalim - istakao je Janis Sferopulos.

(Telegraf.rs)

Video: "Željko je veliki trener jedan od najboljih na celom svetu": Sferopulos branio Obradovića nakon meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZingaroBL

    17. maj 2024 | 21:31

    Gospodin covjek!

  • Aca

    17. maj 2024 | 21:20

    Pošteno

  • Miloš

    17. maj 2024 | 21:49

    Što se tiče trenerskog znanja, Janis je toplo hladno, vodio je velike klubove, nije da ne zna ništa. Ono zbog čega mu skidam kapu je odmjerenost u izjavama, nijednom nikakav negativan komentar prema protivniku. Isti takav je i Radonjić bio. Da se razumijemo, nisu ni jedni ni drugi cvijeće, razne izjave, potpaljivanje ionako uzavrele situacije, ali što se trenera tiče, tu se Grobari ne smiju javljati. Da napomenem, ovdje se ne radi o uspjehu nego strogo o ljudskosti i obrazu trenera.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA