≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dončić i Irving "plesali" u Teksasu i šokirali Oklahomu: Dalas prvi finalisti Zapada, čekaju se Jokić i Denver

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kakav meč za Maverikse!

  • 4
Dalas Maveriks Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Dalas Maveriksa pobedili su na svom terenu Oklahoma Siti Tandere u šestom meču polufinalne serije i sa ukupnim rezultatom 4:2 plasirali se u veliko finale Zapada. I ovoga puta, najzaslužniji za pobedu bili su slovenački košarkaš Luka Dončić, kao i neverovatni Kajri Irving.

Posle plasmana u finale Zapada, Dalas čeka boljeg iz duela Denver Nagets - Minesota Timbervulfs, koji svoj meč igraju u noći između nedelje i ponedeljka.

Kada je o samom meču u Teksasu reč, Luka Dončić je, još jednom ove sezone, nosio svoj tim, i na kraju se zaustavio na tripl-dabl učinku od 29 poena, 10 skokova i 10 asistencija. Njega je pratio neverovatni Kajri Irving, koji je pogodio nekoliko neverovatih šuteva, a na kraju se zaustavio na 22 poena. Isti učinak imao je i Derik Džouns.

Sa druge strane, Šej Gildžus-Aleksander je ubacio 36 poena uz 3 skoka i 8 asistencija, a pratili su ga Vilijams sa 22 i Holmgren sa 21.

Ništa od starta susreta u Teksasu nije ukazivalo na ovakav ishod. Oklahoma je krenula odlično i brzo stigla do dvicifrene prednosti 16:6. U nekoliko navrata Dalas je uspevao da zaustavi njihov nalet, ali je do poluvremena Šej dodatno podigao nivo igre i uticao da njegov tim ode na odmo sa +16, 64:48.

Ipak, sredinom treće deonice Dalas je pronašao pravi ritam i prilazi na -7, a do kraja Luka i Kajri uvode meč u egal, koji bacanjem rešava Vašington.

Da podsetimo, Dalas će se u finalu sastati sa boljim iz meča Denver-Minesota.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bosanac

    19. maj 2024 | 07:41

    Još samo da Jokić i ekipa pobijede večeras i bolje biti nemoze. Duel dva najbolja košarkasa na svijetu..

  • Vulfs

    19. maj 2024 | 09:26

    ili Vulvz ? proverite

  • Ime

    19. maj 2024 | 09:50

    Mislite čekaju se Edvards i Minesota 😎

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA