Vreme čitanja: oko 1 min.

Bivši košarkaš Partizana i FMP-a osvojio titulu u Mađarskoj: "Munja" nije mogao da odvede seriju u majstoricu

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sombatelj je napravio brejk protiv Solnoka i osvojio titulu

  • 0
STEFAN POT Foto: MN Press

Košarkaši Sombatelja šampioni su prvog ranga u susednoj Mađarskoj, pošto su u finalnoj seriji sa ukupnih 3:1 bili bolji od Solnoka uz vrlo zapažene partije srpskih košarkaša u četvrtoj utakmici - 77:89.

Sombatelj je dobio obe utakmice na domaćem terenu sa 83:59 i 100:76, dok je Solnok uspeo da pobedi u prvoj pred svojim navijačima sa 100:87, ali nije uspeo i u drugoj.

Falko je ove večeri bio bolji rival, a utakmicu je prelomio u drugoj i trećoj četvrtini kada je stekao prednost od 18 poena, što je bilo nedostižno za domaćina u poslednjih deset minuta.

Tako je bivši košarkaš Partizana, FMP-a i Igokee, Stefan Pot postao šampion sa ekipom Sombatelja, a na četvrtoj utakmici je bio drugi najefikasniji pojedinac u svojoj ekipi sa 13 poena, jednim skokom i dve asistencije. Najbolji bez premca bio je Zoltan Perl sa 30 poena.

Na drugoj strani gledali smo kako briljira još jedan Srbin, Strahinja "Munja" Jovanović. Nekadašnji košarkaš Mornara, Vršca i OKK Beograda uspeo je da ubaci 15 poena.

(Telegraf.rs)

Video: Gađao je Jokić i tojke ali Denveru nije bilo spasa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA