Vreme čitanja: oko 1 min.

Kanonada Tejtuma u produžetku za 1-0 u finalu Istoka: Boston uz dosta muke slavio protiv Indijane

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izvanredna predstava oba tima viđena je u prvoj utakmici, velika drama i na kraju pobeda favorita...

  • 0
Boston Seltiks - Indijana Pejsers Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Košarkaši Boston Seltiksa dočekali su na svom terenu ekipu Indijana Pejsersa u finalu Istočne konferencije NBA lige i nakon neizvesne utakmice i produžetka, uspeli su na kraju da slave rezultatom 133:128.

U nekoliko navrata Seltiksi su pravili veće razlike, u jednom trenutku su čak išli i na +13, ali su gosti uspevali da reaguju svojim serijama i na kraju da nekako iznude produžetak.

Međutim, u tom produžetku viđena je prava artiljerijska paljba Džejsona Tejtuma, koji je u poslednjih pet minuta utakmice od 16 poena ubacio 10 i tako doneo pobedu timu iz Masačuseca.

Na kraju je bio najbolji igrač svog tima sa 36 postignutih poena, 12 uhvaćenih skokova i četiri asistencije, a vrhunsku partiju zabeležio je i Džru Holidej. On je utakmicu završio sa 28 poena, sedam skokova i osam asistencija.

Džejlen Braun je igrao odlično, ubacivši 26 poena, sedam skokova i pet asistencija, a preostali dvocifreni igrači bili su Al Horford sa 15 poena i šest skokova, odnosno Derik Vajt sa 15 poena, šest skokova i devet asistencija.

Pejsersi su bili predvođeni mladim Tajris Halibartonom koji je ubacio 25 poena i podelio deset asistencija. Blizu tripl-dabl partije bio je Paskal Sijakam sa 24 poena, 12 skokova i sedam asistencija. Majls Tarner je imao 24 poena i 10 skokova, a dvocifreni su bili i Topin sa 15, Nejsmit sa 14, MekKonel sa 13 i Nemhard sa 12 poena i sedam asistencija.

Drugi meč igra se već za dva dana, 24. maja, odnosno noći između četvrtka i petka, sa početkom od dva časa posle ponoći. Seltiksi trenutno vode 1-0 u seriji i na dobrom su putu da opravdaju prednost domaćeg terena.

(Telegraf.rs)

Video: Gađao je Jokić i tojke ali Denveru nije bilo spasa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA