≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Čović pecnuo Partizan: "Ja juče krenuh u Arenu, a ono tamo nema ništa! Boltauzer dobio 1.800 evra i krade"

M. M.

Vreme čitanja: oko 4 min.

"Svi su očekivali pet utakmica, biće nešto", napominje predsednik crveno-belih

  • 20
Nebojša Čović, KK Crvena zvezda Printskrin: RTS

Osvojila je Crvena zvezda nedavno ABA ligu i obezbedila učešće u Evroligi za sledeću sezonu, a već u petak košarkaše crveno-belih očekuje početak odbrane krune u Srbiji!

Međutim, i nekoliko dana posle finala regionalnog takmičenja više se priča o tome - nego o samoj KLS! Sasvim logično, s obzirom na to šta ona donosi, ili je donela, a celu sezonu je ponovo sumirao prvi čovek Zvezde Nebojša Čović.

- Da vam kažem, iza nas u Evroligi i ABA ligi je komplikovana sezona, 14. sezona, nikad težu nismo imali. Napravili smo dobar tim na početku, ali ne možete da budete sigurni, doveli smo i najboljeg plejmejkera Nejpira sa Ivanovićem. Umesto da u prvih pet kola imamo pet pobeda, mi smo imali jednu. Meni je to pokazatelj bio da moramo nešto u hodu da radimo, da nam se čitava sezona ne surva, prvu promenu smo uradili sa trenerom - rekao je Čović na TV B92 i dodao:

- Neka raskrsnica kada je Evroliga u pitanju, bila je Olimpija u Beogradu, mi smo rekli tada da ćemo da nastavimo dalje, cilj je bio da idemo među osam, ali smo se orijentisali na ABA ligu, jer je ona najvažnija. Bez nje, nema Evrolige. Mi smo prvaci i imamo 100% Evroligu. Jedino da se ne raspadne Evroliga. A ovo kad ste drugi, znam kako je nama bilo prošle godine. Da li će biti, neće biti, hoće, neće... Doveli smo dobrog i iskusnog trenera kakav je Sferopulos, napravili smo sistematski plan. Ja juče krenuh u Arenu, a ono nema ništa. Svi su očekivali pet utakmica, biće nešto.

Dotakao se Čović i priča o sudijama.

- Sudijski faktor ni na jednoj utakmici nije ništa odlučio. Bilo bi dobro da ljudi prestanu da prave alibi na račun sudija. Dogodilo se ono sa Boltauzerom, ako mogu da ga zovem Boltauzerom, što je ukrao parfem, slovenački sudija, toliko godina imamo primedbe naročito na slovenačke sudije. Stalni je napad na srpske sudije. Sada je prošao Boltauzer kako je prošao. On je izvršio krađu kao strani državljanin 6. decembra, a 25. aprila se pojavila krivična prijava. A on tada plaća oportunitet i nadoknadu za parfem od 25.000 dinara. Čovek je pre toga 6. decembra sudio Partizan - Monako, bio je produžetak, dobio je 1.800 evra. I on ode da krade parfem. Zašto to povezujem? Mi smo imali petu utakmicu prošle godine sa Partizanom, prvu utakmicu su nam tada sudila dva Slovenca, u drugoj isto, u trećoj nam je bio Javor, to smo dobili. Četvrta utakmica Pukl i Boltauzer, dobijamo. Peta - Pukl, Javor i Hordov, gubimo. Ove godine mi u prvoj utakmici imamo samo Pukla, u drugoj samo Nedovića, ali imamo sada i srpske sudije, u prvoj Jovčić, u drugoj Obrknežević. Jovčić je jedan od najpoštenijih sudija, nadam se da će se i Kardum uvežbati, da ne ode na drugu stranu - poručio je Čović, te nastavio:

Nebojša Čović Foto: B92 / Printscreen

-  U drugoj utakmici imamo Javora, Obrkneževića, našeg i Koljenšića iz Crne Gore. Uroš pravi veliki propust kada Naneli hvata za vrat Lazarevića, on svira obostranu tehničku grešku. Treća utakmica Nikolić, Nedović, Radojković. Odsuđena kako treba. Nikolić držao kontrolu utakmice. Ja nemam šta da se slažem i ne slažem. Samo se cepanice slažu. Nisam saglasan, a onda možemo da otvorimo priču da Partizan nije otvorio nijedan kontranapad. Panter je dobro skautiran, teraš ga u desno i ne može ništa. Važno je da kriterijum suđenja bude dobar i prema meni, ali i prema vama. Ne verujemo u Slovence, tražili smo da ne sude. Oni vas najviše uvedu u neregularnost i probleme. Ne znam što bi napadali srpske sudije. Kup čist kao suza. U ABA ligi pobedila košarka. Hoće da neko to prizna ili neće, to je čisto.

- Meni je žao što u medijima vidim da nema analize kako je Zvezda igrala, kako je Janis postavio strukturu igre, da se vidi kako se pravi struktura jednog profesionalnog tima. Govorili su da smo pravili frankenštajnski tim. Gilespi je sada bolji nego kada je došao u Zvezdu, a kakav Kaminski odlazi. To treba da analiziraju treneri, novinari, analitičari, da vidimo kako poznajete košarku ili ste pikali po Zvezdari, Beovuku... Uopšte nije lako nositi Evroligu i ABA ligu, to je preko 70 utakmica. Ima jako puno faktora, kakav li je onaj drugi tim, ako smo mi frankeštajnski?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    22. maj 2024 | 18:51

    Ma naravno da su sudije dobro svirale kada ti pobedis

  • Pedja

    22. maj 2024 | 18:51

    Nije tebi lako

  • Djordjevic Bec

    22. maj 2024 | 19:26

    Bravo Covke👏👏💪Rumencice boli istina☝️Da nije drzave bio bi katanac☝️a sebe zovu institucijom🫢😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA