Vreme čitanja: oko 1 min.

Nije gotovo: Jović vodio Valensiju do izjednačenja u četvrtfinalu, falila mu asistencija za dabl-dabl

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mursija nije uspela da kompletira seriju i prođe u polufinale

  • 0
Stefan Jović Foto: David Ramirez / Zuma Press / Profimedia

Košarkaši Valensije uspeli su da izjednače na 1:1 u četvrtfinalnoj seriji španske ACB lige, pošto su večeras uspeli da uzvrate brejk protiv Mursije na gostovanju uz jako zapaženu partiju Stefana Jovića - 72:83.

Prvi duel u "Fonteti" pripao je Mursiji rezultatom 86:96, a učesnik Fajnal fora FIBA Lige šampiona imao je finu šansu da pred svojim navijačima izbaci Evroligaša iz daljeg takmičenja.

Međutim, domaćima kao da su se vezale ruke, pa su već na samom startu utakmice upali u rezultatski minus, koji jesu do četvrte deonice uspeli da istope, ali je tim Valensije na kraju odigrao pametnije i mirnije i stigao do veoma važne pobede.

Sva tri najefikasnija košarkaša sa ove utakmice dolaze iz ekipe Valensije. Najbolji od svih bio je Brendon Dejvis sa 17 poena uz dva skoka i tri asistencije, dok je Haime Pradilja stigao do 14 poena uz četiri uhvaćene lopte.

Kao što smo pomenuli, Stefan Jović igrao je zaista dobro i postigao je 13 poena uz devet asistencija i tri skoka. Šutirao je 1/3 za dva poena, 3/5 za tri i 2/2 sa linije za slobodna bacanja za 26 minuta na terenu.

Majstorica je na programu 25. maja od 20.45 časova u "Fonteti", a pobednik ovog duela će na Unikahu u polufinalu.

(Telegraf.rs)

Video: Rokviću se poslednjeg dana hodočašća pridružio slavni košarkaš

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA