≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nebojša Čović nakon titule prozvao kritičare: "Hejtere smo vratili tamo gde pripadaju - u rupe"

S. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Smatra da koncept domaćih igrača daje uspeh...

  • 42
Nebojša Čović Foto: Printscreen/RTS

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda, Nebojša Čović gostovao je emisiji "Jutarnji program" na televiziji RTS, gde je pored brojnih drugih tema diskutovao o onome što se desilo u finalnoj seriji ABA lige.

Izjavio je Nebojša kako je ova titula fantastičan odgovor "hejterima", kojih je u poslednje vreme bilo jako puno.

- Iako smo imali jednu od najtežih sezona, sa raznim vrstama i tehnologijama napada na nas, mislim da smo ubedljivom pobedom nad Partizanom poslali sve ‘hejtere’ tamo gde im je mesto – u rupe. Čestitam stručnom štabu i našem glavnom treneru, izvanrednom Janisu, kao i igračima na fanatastičnoj koncentraciji. Čestitam igračima jer su sve napade izdržali. Bili su to instrumentalizovani i plaćeni napadi sa suprotne strane. Sve smo izdržali i naš koncept je pobedio. To je koncept domaćih igrača, a tada sam se šalio i govorio ‘kupujmo domaće’. Sve su to izneli prvenstveno domaći igrači – Teodosić, Nedović, Davidovac, Lazić, Lazarević… Čitava naša struktura je zasnovana na domaćim igračima, a to su podržali naši stranci koji su bili iznvaredni. Napravili smo važan iskorak. Sada nas čeka domaće prvenstvo i verujm da ćemo i tu napraviti rezultat. Ono je nešto manje važno, ali nama je svaki trofej bitan. Želimo da budemo prvaci naše države. Trofejom u ABA ligi smo stopostotno obezbedili nastup u Evroligi. Ovo mi je jedna od najslađih titula. Neki to zovu i ‘metlom’ - rekao je Čović.

Potom je zaključio pričom o tome kako smatra da Zvezda ima najboljeg trenera zapravo.

- Da smo imali budžet kao neki drugi klub u poslednje tri sezone, pa čak i trenera kakvog oni imaji i kako ga nazivaju, mislim da bismo osvojili barem jednu Evroligu… Mi zapravo imamo najboljeg trenera, on vodi 6:0. To govori o karakteristikama određenih uprava. Sport je nešto u čemu treba da se pitaju zvanično obrazovani i kompetentni ljudi, a ne neki sa kupljenim diplomama i nameštenih parama - zaključio je Nebojša Čović.

(Telegraf.rs)

Video: Oglasio se Čović pred finale ABA s Partizanom: "Ne nasedajte na provokacije"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    23. maj 2024 | 10:44

    Posle saopstenja da ne garantujes sudijama bezbednost ,tebe treba odmah najuriti iz sporta !!!!

  • Igor Jeretin

    23. maj 2024 | 11:01

    Ti si stvarno covek za posmatranje ali bukvalno

  • нибрС

    23. maj 2024 | 10:44

    Чак је и БИА морала да ти спашава сезону у којој си обећао напад на титулу Еуролиге са најскупљим тимом у историји кошарке на овим просторима.... И опет наравно спинујеш и мрачиш... Али полако...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA