≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Luka Dončić prestiže Nikolu Jokića: Dalas mu sprema najveći ugovor u istoriji košarke

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Cifra od koje se zavrti u glavi!

  • 0
Nikola Jokić i Luka Dončić Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Slovenački košarkaš, reprezentativac i prva zvezda Dalas Maveriksa, Luka Dončić je nakon biranja u prvu petorku NBA lige peti put u poslednjih šest godina stekao uslov za super maksimalni ugovor.

Ovaj ugovor mogao bi da potpiše 2025. godine, odnosno na kraju sledeće sezone, pošto ispunjava nekoliko uslova. Jedan od uslova je da ima sedam godina radnog staža u NBA, a drugi su priznanja poput idealne petorke, učešća na Ol-star utakmicama i slična.

Trenutni ugovor mu ove sezone donosi 45.999.660 dolara, a potencijalni novi ugovor mu može doneti čak i 80 miliona dolara, što predstavlja 35 procenata "seleri kepa".

Ukoliko se sve cifre iz višegodišnjeg ugovora saberu, njegov novi ugovor bi mogao iznositi neverovatnih 346 miliona dolara.

Trenutno najveći ugovor koji jedan NBA igrač u ligi ima je 57.246.000 miliona dolara za Džejlena Brauna, igrača Boston Seltiksa, a drugo mesto zauzima Nikola Jokić sa 55.224.526 dolara.

Da su ugovori drastično skočili svedoči činjenica da je najveći ugovor sredinom 90-ih godina, u eri dominacije Majkla Džordana, imao Patrik Juing sa 18.724.000 dolara, što bi nakon inflacije iznosilo današnjih 37.461.383 dolara. U toj eri Majkl Džordan je imao 3.350.000 dolara.

(Telegraf.rs)

Video: Ovo je ključni poen Dončića za pobedu Dalasa nad Minesotom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA