≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Održana komemoracija profesora Karalejića: Svetislav Pešić se dirljivo oprostio od prijatelja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Selektor je istakao koliki je trag njegov dugogodišnji saradnik ostavio za košarku na našim prostorima

  • 0

Komemoracija profesora doktora Miroslava Karalejića, čoveka koji je ostavio neizbrisiv trag u srpskoj košarci, održana je u Kući košarke uz prisustvo članova porodice i velikog broja prijatelja i ljudi iz sveta košarke sa kojima je Karalejić sarađivao.

Aktuelni selektor Svetislav Pešić, koji je sa Karalejićem sarađivao skoro 50 godina, održao je govor i podsetio na značaj i uticaj koji je imao na srpsku košarku kao čovek i košarkaški radnik.

- Okupili smo se u kući košarke da odamo poštovanje profesoru doktoru košarke Milivoju Karalejiću, da izrazimo zahvalnost za sve što je uradio za nas. Za naš sport, košarku. Ja sam sa njim proveo, kao što se zna, pola veka. I kao prijatelj i saradnik. Karaleja nije bio samo jedan od boljih profesora doktora košarke na prostorima bivše Jugoslavije, niti je bio samo trener fizičke pripreme ili kondicioni trener, on je pre svega bio košarkaški trener.

- To je najviše voleo i pored zvanja koje je imao i posla kojim se bavio, najviše je voleo da bude košarkaški trener i to ga je najviše ispunjavalo. Malo je poznato, da je on bio i prvi trener nekoliko klubova u Bosni i Hercegovini. Ono što je isto interesantno, što nas je na kraju vezalo, on je bio i trener ženske ekipe Željezničara u ono vreme prvaka Jugoslavije i trener moje supruge Vere. Iako smo se poznavali i ranije, od tada je ta veza postala čvršća, sve zahvaljujući košarci koja nas je spojila do ovih dana kad se opraštamo - rekao je Pešić.

(Telegraf.rs)

Video: Profesor Milivoje Karalejić o lošem radu sa mladim igračima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA