≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dubai preuzima legenda srpske košarke, a nije Svetislav Pešić?

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je odlična stvar za srpski uticaj u svetu košarke...

  • 0
Aleksandar Đorđević, Svetislav Pešić Foto: Marko Metlas

Brojna su se imena spominjala kao potencijalni treneri košarkaškog kluba iz Dubaija, koji će naredne sezone učestvovati u ABA ligi, a potencijalno i u nekom od evropskih takmičenja.

Sada se u vezu sa klubom iz Emirata, kako sazanje "Meridian sport", dovodi, pored prethodno pomenutih Svetislava Pešića, Serđa Skariola i Ćavija Paskvala, legendarni trener srpske reprezentacije Aleksandar Đorđević.

Za klub iz Arapskih Emirata od ključnog je značaja da se dogovori potpis sa stručnjakom ko bi celu priču mogao postaviti na sigurne noge u svim segmentima organizacije, a od srpskih trenera koji su dostupni nema boljih opcija.

Uskoro bi trebao da se i konačno zaključi dogovor između Dubaija i ABA lige, pa bi mnoge stvari trebalo da budu ozvaničene, ali svakako interesovanje za srpskim trenerima raduje, zbog širenja srpskog uticaja u svetu košarke, što dugoročno može biti dobra stvar za naše klubove i reprezentaciju.

Sale Internacionale je u svojoj karijeri vodio reprezentaciju Srbije, dok sada predvodi kineski nacionalni tim, a prethodno je u klubovima radio kao prvi trener Milana, Benetona, Panatinaikosa, Bajerna i Virtusa.

(Telegraf.rs/Meridian sport)

Video: Kako je Saša Đorđević počeo da navija za Paritzan: Tata vodi Zvezdu, sin sa šalom crno-belih

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA