Vreme čitanja: oko 1 min.

Direktor Zvezde poručio: "U februaru nam je rečeno da šampion ABA lige ide u Evroligu"

S. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

On je na ovaj način odgovorio na spekulacije oko mesta u Evroligi

  • 54
Nemanja Vasiljević Foto: MN PRESS/Nebojsa Parausic

Košarkaši Crvene zvezde su osvojili ABA ligu za ovu sezonu, pošto su u velikom finalu slavili protiv Partizana sa 3:0 u finalu, međutim, iako se činilo da će igrati u Evroligi, došle su druge vesti od strane generalnog direktora ovog takmičenja Paulijusa Motiejunasa.

Genrealni direktor Evrolige, Paulijus Motijeunas poručio je da to i nije baš tako, te da činjenica da su šampioni ne znači puno u ovom slučaju.

- Biti šampion više ne znači učešće u takmičenju. Više nije situacija - pobediš i uđeš. Mesto u domaćim šampionatima više nije važno. Svako ima šansu, razgovaramo sa svakim. Moj zadatak je da iznesem kriterijume ocenjivanja kako bi klubovi to mogli da vide i razumeju - istakao je Motiejunas.

Ovo je donekle i probudilo javnost, dok, oglasio se i generalni direktor Crvene zvezde Nemanja Vasiljević za Meridian, koji je istakao da je još u februaru rečeno da će šampion ABA lige igrati Evroligu.

- U februaru smo, u kancelarijama kluba, imali zvaničan sastanak sa čelnicima Evrolige, predsednikom Dejanom Bodirogom i generalnim direktorom Paulijosom Motejunasom, a ispred Zvezde smo bili predsednik Nebojša Čović, predsednik Upravnog odbora Željko Drčelić, sportski direktor Milan Dozet i ja. Na tom sastanku nam je između ostalog rečeno da će šampion ABA lige igrati Evroligu sledeće sezone - rekao je Vasiljević, koji je želeo samo da dokaže šta je rečeno pre nekoliko meseci, dok je Motiejunas promenio ploču.

(Telegraf.rs)

Video: "Posle prve utakmice mi je bilo jasno...": Obradović posle poraza u finalu prozvao ABA ligu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Кнез

    23. maj 2024 | 19:57

    А од Бодироге ни глас !

  • BWA

    23. maj 2024 | 19:46

    Pa jel vi mislite da oni nisu videli kako ste uzeli abu i nevidjenu kradju od kada postoje obruci.Zvizdite himni EL,gadjate sudije...

  • Djole

    23. maj 2024 | 19:44

    Receno?.Da li imas napismeno?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA