≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Braun vodio Seltikse do 2:0 u seriji, Indijanu brine povreda najboljeg igrača

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iskoristio je Boston sjajno prednost domaćeg terena

  • 0
Džejlen Braun Foto: AP/Tanjug

Za razliku od prvog meča u kom smo videli dramu, košarkaši Bsotona su bez većih problema dobili i drugi na domaćem terenu protiv Indijane i sada vode sa 2:0 u finalnoj seriji Istočne Konferencije NBA lige - 126:110!

Juuak Seltiksa bio je Džejlen Braun koji je ubacio 40 poena, uz šut iz igre 14 od 27, dok je istovremeno uhvatio pet skokova i zabeležio samo dve asistencije.

Braun je odigrao ključnu ulogu u seriji Seltiksa od 20:0, pred kraj prve i početkom druge deonice, mada je Indijana u međuvremenu smanjila na samo -2 u trećoj četvrtini.

Međutim, upravo u trećoj deonici Indijana je ostala bez svog verovatno i najboljeg igrača, Tajrisa Halibartona, koji je povredio levu nogu i nije se više vraćao u igru.

Boston je u međuvremenu otišao na +15, i to bez startnog centra Kristapsa Porcingisa za kog se očekuje da uskoro bude spreman. Štaviše, ove dve utakmice su mu doše kao mini odmor za sve ono što Seltikse čeka u nastavku.

Džejson Tejtum i Derik Vajt su najviše pomogli Braunu sa po 23 ubačena poena, dok je Holidej ostvario dabl-dabl učinak sa 15 poena i 15 asistencija. Pričard je sa klupe dodao 12.

Kada je u pitanju Indijana, Paskal Siakam je preuzeo ulogu košgeterskog lidera sa 28 poena. Nembhard je ubacio 18, Topin je dodao 10, a Halibarton je u trenutku povrede imao 10 poena i osam asistencija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA