≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Trener Denvera zabrinuo izjavom o Jokiću i nastupu za Srbiju na Olimpijskim igrama

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poziva se Meloun na umor...

  • 9
Nikola Jokić, Majk Meloun, Denver Nagets Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Saga oko Nikole Jokića i njegovog igranja za reprezentaciju Srbije na Olimpijskim igrama i dalje traje, a poslednje informacije iz SAD baš i nisu obećavajuće!

Naime, trener Denvera Majkl Meloun istakao je da baš i nije siguran hoće li Jokić igrati u Parizu, kao i da je zabrinut zbog umora koji će njegov najbolji igrač imati.

- Idu Olimpijske igre u Parizu. Nisam još ni siguran šta je Nikolina konačna odluka što se tiče igranja tamo. Ali, ako bude igrao, njegovo telo će preći još veću kilometražu. Neko mi je poslao statistiku,u poslednjih pet-šest godina Nikola je igrač sa drugom najvećom minutažom u NBA, posle Džejsona Tejtuma. Mnogo je to kilometara za velikog momka - rekao je Meloun i dodao:

- Moramo da budemo pametniji oko nekih odluka koje donosimo. Da se pobrinemo da kada dođemo do plej-ofa, on bude mentalno i fizički spreman da nam ponudi najbolje. Nije samo u pitanju Nikola. Iskreno, kada sam ih pogledao u sedmoj utakmici, za Jokića jedino nisam pomislio „baš je iscrpljen“. Ali drugi momci… Toliko je toga traženo od Erona Gordona, od Kentevijusa Koldvel-Poupa, Džamala Mareja i Majkla Portera. Kao trener moram da počnem da razmišljam ne samo kako da se dobije sledeća utakmica, već kako da se dobije sezona. Da manje opteretim igrače kako bismo, kada dođemo do plej-ofa, imali najveće šanse.

Podsetimo, selektor Orlova Svetislav Pešić demantovao je natpise pojedinih srpskih medija da će Jokić igratzi, te poručio da su vesti lažne.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • xy

    24. maj 2024 | 11:43

    Iskreno, ako neće da igra, ne mora. Samo mi nije jasno kako su drugi naši proslavljeni košarkaši igrali i harali pod koševima za reprezentaciju. I oni su igrali u nba i u jakim ligama evrope. Ko je izgradio taj kult sportske nacije, takvi kao on, ne sigurno. I odma lepo kaži da nećeš da igraš, a ne da se svi ložimo i pržimo ko....

  • Laufer

    24. maj 2024 | 11:28

    Spremaj ti njih, ali dovedi pojačanja ne može Jokić sam i da čekaš da Marej proradi.. .

  • Др

    24. maj 2024 | 11:26

    Најважније да је да километража америчког дрим тима у границама нормале!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA