≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Zvezda traži smenu Dušana Projovića: "Kao klub ne razumemo još jedan pokušaj mešetarenja KK Partizan"

S. L.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Telegraf je imao uvid u dopis koji su crveno-beli poslali KSS

  • 15
Dušan Projović Foto: MN Press/Marko Metlaš

Košarkaški klub Crvena zvezda poslao je dopis Košarkaškom savezu Srbije u kom traži smenu potpredsednika KSS Dušana Projovića!

Dopis je "otišao" na adresu prvog čoveka KSS Predraga Danilovića i generalnog sekretara Zlatka Bolića, a sve zbog činjenice, kako tvde crveno-beli, da je Partizan tražio strane sudije u Kupu.

Telegraf je imao uvid u dopis i prenosi ga u celosti, bez redakcijskih izmena:

- KK Crvena zvezda Meridianbet šokiran je činjenicom da KK Partizan putem naručenih tekstova pokušava da smeni komesara KSS zaduženog za suđenje Milorada Milojkovića? Osim iznošenja potpune neistine u tom dopisu, neprijatno smo iznenađeni i reakcijom (čitajte lažima) potpredsednika Košarkaškog Saveza Srbije Dušana Projovića, koji je navodno potvrdio navode KK Partizan da „nikakvog zahteva za delegiranjem sudija iz Slovenije i Hrvatske od strane KK Partizan nije bilo“ – iako je pred završnicu Kupa Radivoj Korać u Nišu IMAO JASNA SAZNANJA ŠTA JE ZAHTEV KK PARTIZAN!

KK Partizan, KK Crvena zvezda, večiti derbi Foto: Mileta Mirčetić

- KK Crvena zvezda Meridianbet podseća da je nakon otkrića da je sudija Mateja Boltauzer bio priveden zbog krađe na Beogradskom Aerodromu, i pred početak finala ABA lige, JAVNO dopisom zahtevao od gospodina Milorada Milojkovića da pojasni situaciju sa inostranim sudijama i zahtev KK Partizan pred završnicu Kupa, kao i činjenicu da ga je u odgovoru na naš dopis pomenuo i komesar za delegiranje sudija ABA lige Srđan Dožai.

- Tom prilikom je naveo „da nema saznanja da je bilo zahteva da se delegiraju slovenačke sudije, i da mu je to potvrdio i Milorad Miljković u telefonskom razgovoru“? Odgovor gospodina Miljkovića smo pisanim putem dobili, i prosledili ga ABA ligi kako bi bili upoznati sa situacijom koja se dogodila tokom završnice Kupa Radivoj Korać u Nišu tokom februara 2024.godine, u kontekstu štetnosti delegiranja slovenačkih sudija (i njihove neobjektivnosti) u finalu plej ofa ABA lige. Kao klub ne razumemo ovaj, još jedan po ko zna koji pokušaj iznošenja neistina i svojevrsnog „mešetarenja“ KK Partizan koji očigledno ne shvata da za mnoge njihove, sada već otužne i očajničke pokušaje, od kojih se većina mogu podvesti pod termine „muljanje“„iza kulisa“ i ispod stola“ – postoje pisani dokazi! Kao u ovom slučaju.

- Ovaj pokušaj dobio je direktno svoju potvrdu i na konferencijama za medije nakon finala Kupa Radivoj Korać i finala ABA lige gde je trener KK Partizan Želimir Obradović otvoreno napadao srpske sudije i dovodio u pitanje njihovu objektivnost i kvalitete? Ulogom koju je preuzeo u ovom smešnom pokušaju diskreditacije ljudi koji se konstantno opiru sve brojnijim (ali i sve manje maštovitim) pokušajima KK Partizan da neistinama i lažima smenjuju ljude i kadroviraju po KSS, KK Crvena zvezda Meridianbet zahteva hitnu smenu potpredsednika KSS za takmičenja Dušana Projovića.

Dušan Projović Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

- Smatramo da na tako odgovornom mestu ne može biti čovek koji je spreman da iznosi neistine i radi u korist jednog kluba. Dušan Projović je osim što je izneo neistine oko dešavanja sa zahtevom tog kluba oko učešća stranih sudija za završnici Kupa u Nišu, na kraju prećutao i da je direktor KK Partizan Mlađan Šilobad zahtevao da finale sudi sudija Marko Juras. I to Dušan Projović to dobro zna, kao što dobro zna da i za ovu tvrdnju KK Crvena zvezda postoje svedoci!

- U prilogu Vam uz ovaj zahtev za smenu Dušana Projovića dostavljamo i pisani odgovor komesara za suđenje Milorada Milojkovića na naš upit „ da li je bilo zahteva i pritisaka od strane KK Partizan da se za završnicu Kupa Radivoj Korać“ delegiraju sudije iz Slovenije i Hrvatske? KK Crvena zvezda Meridianbet je svetski prepoznatljiv brend i ponosni osvajač brojnih takmičenja među kojima je i regionalna liga. Međutim, nikada nećemo dozvoliti takvu vrstu ponižavanja srpske košarke ovakvim zahtevima, i negiranja kvaliteta i postojanja srpskih sudija kako bi neko po svaku cenu došao do uspeha i „pokrio“ potrošenih na destine miliona evra. Uz to bi i da smenjuje kvalitetne ljude, i kadrovira po srpskoj košarci - stoji u dopisu Zvezde.

(Telegraf.rs)

Video: Obradović besneo na sudiju: Zajapuren u licu vikao, pa ironično tražio da svira faul za Zvezdu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uf uf

    24. maj 2024 | 13:21

    Ovo ne treba čitati, čisto gubljenje vremena

  • 033

    24. maj 2024 | 14:40

    Opet Partizan. Svi krivi osim vas. Hahahahahahaaaaaaaaaa

  • BOBA

    24. maj 2024 | 13:52

    "gospodin trener" licemer je pljuvao naše sudije jer nije osvojio kup,a u Turskoj mu bile dobre sudije,nisu na nivou naših sudija treće lige,navikao da ima potplaćene slovence i hrvate da sviraju po njegovom kriterijumu,parfemdžija sudio protiv Monaka,uzeo 1800 evra pa na aerodromu ukrao parfem od 220 evra,takvog sudiju Zvezda pokušavala daizuzme ali nije uspela godinama unazad,kao i Javora,naše sudije su poštenjačine za sve sudije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA