≫ 

Vreme čitanja: oko 8 min.

Zvezda se mučila, pa ubedljivo savladala FMP: Jago očarao brutalnom partijom, Janis dao minute junioru

Vreme čitanja: oko 8 min.

Crveno-beli su uspeli da opravdaju ulogu favorita protiv veoma ubedljivih Pantera

  • 35
KK Zvezda - KK FMP Foto: MN Press/vm

Košarkaši Crvene zvezde ugostili su ekipu FMP-a u prvom meču polufinala košarkaške Superlige Srbije u hali "Aleksandar Nikolić" i tom prilikom slavili rezultatom 97:87, po četvrtinama 27:13, 18:29, 25:23, 27:22.

U prvih deset minuta Crvena zvezda je pokazala izuzetnu agresivnost i preciznost. Brzo su stigli do vođstva 27:13, zahvaljujući odličnoj odbrani i efikasnom napadu. Jago i Nedović su bili nezaustavljivi, dok je Bolomboj dominirao u reketu.

FMP je u drugoj četvrtini uspeo da smanji zaostatak, pre svega zahvaljujući boljoj odbrani i efikasnosti sa linije slobodnih bacanja. Rebec i Roberts su preuzeli inicijativu, a FMP je uspeo da se približi na samo tri poena razlike do poluvremena, pri rezultatu 45:42.

Treća četvrtina donela je nove preokrete. Zvezda je uspela da se vrati u ritam i povrati vođstvo. Jago i Teodosić su briljirali, dok je Mitrović dodavao važne poene. Na kraju trećeg perioda, rezultat je bio 61:57 za crveno-bele.

U poslednjem periodu igre, Crvena zvezda je uspela da se odlepi na dvocifrenu razliku. Luka Mitrović je postigao nekoliko ključnih poena, dok je Jago bio precizan sa linije za tri poena. Iako je FMP pružio jak otpor i uspeo da se približi, Zvezda je sačuvala prednost i završila meč sa deset poena razlike.

Najbolji igrač Zvezde bio je Jago dos Santos sa 25 poena i šest asistencija, te indeksom korisnosti 32. Luka Mitrović je postigao 15 poena uz 10 skokova i tri asistencije. Dvocifreni su bili i Nedović sa 13, Lazarević sa 11 i Teodosić sa 10 poena. Svoje prve minute u Superligi Srbije upisao je i mladi junior Andrej Kostić, koji je postiga dva poena.

U FMP-u je najbolji bio Rebec sa 16 poena i osam skokova, kao i tri ukradene lopte. Stepanović je postigao 15 poena, Novak 12, a Simović 10 poena.

Drugi meč se igra u Železniku, u hali FMP-a, za tri dana, 27. maja od 18 časova.

Tok meča

Četvrta četvrtina

10. minut - 97:87 - Ušao je prvi put na meču junior Zvezde Kostić, a već pri prvoj odbrani Simović je na iskustvo izvukao tri bacanja zbog faula upravo Kostića. Precizan je sva tri puta Simović. Diže Jago i postiže trojku, te stavlja tačku na meč. Roberts postiže nakon dobre kretnje dva poena, a onda Simović umalo krade loptu. Loša reakcija Zvezde, lopta će biti sa strane za FMP.

8. minut - 92:80 - Rebec fauliran i ide na liniju slobodnih bacanja. Precizan je oba puta. Jago krade loptu i u kontranapadu Mitrović dobija pas i postiže dva poena. Diže Rebec novu trojku i sada uspeva da poentira preko Luke Mitrovića. Prelepa asistencija Teodosića za Ilića, ali Dalibor neprecizan za tri iz levog kornera.

6. minut - 90:73 - Dolazi do dva poena Luka Mitrović, a već sledeći napad ponavlja ishod, pa su to četiri vezana poena centra Zvezde. Odlična odbrana crveno-belih i Teo u novom napadu vidi Dalibora Ilića samog u desnom korneru na šutu za tri poena, to krilni centar koristi. Tajmaut FMP-a, sada je +17 za Zvezdu.

4. minut - 83:72 - Odbrana FMP-a sada rizikuje u odbrani, te puštaju nekoliko puta na šutu za tri poena Lazarevića, međutim to nije imalo previše uspeha, pošto je Stefan uspeo da poentira više puta na ovom meču, pa i sada.

2. minut - 78:67 - Postiže Jago trojku, potom Lazarević šut za dva poena i Zvezda je ponovo u dvocifrenoj prednosti. Diže Teodosić trojku iz pika i cepa mrežicu. Rebec promašuje ceo koš i deluje da se crveno-beli sada opasno odaljavaju.

Treća četvrtina

10. minut - 61:57 - Krade Jago loptu i u napadu postiže trojku za novu prednost Zvezde od četiri poena. Reaguje tajmautom FMP. Idu brza dva poena FMP-a nakon tajmauta, kao dobra reakcija.Ipak, usledila je tehnička greška klupi FMP-a i Tompkins je pogodio bacanje. Postiže Jago novi koš i raste prednost Zvezde. Subotić odmah reaguje i postiže koš za FMP. Ostaje Tompkins sam u korneru na šutu za tri poena i to koristi. Ipak, Roberts na drugoj strani pogađa za dva poena. Velika efikasnost utakmice u ovom trenutku. Mitrović fauliran i pogađa samo prvo slobodno bacanje. Kuzmić uspeva da ubaci loptu u koš nakon ofanzivnog skoka. Mitrović poentira na prelepu asistenciju Teodosića.

8. minut - 58:57 - Branko Lazić je promašio četiri vezana slobodna bacanja, a onda Jovan Novak na asistenciju Rebeca postiže trojku za preokret. FMP vodi. Teodosić promašuje trojku i pravi faul. Sferopulos traži tajmaut. Uzima Rebec novu trojku i promašuje ovog puta. Jago uspeva da poentira uz faul i da izjednači nakratko. Imaće dodatno slobodno bacanje. Precizan je sa penala.

6. minut - 55:54 - Kakva borbenost Lazarevića, uspeva da ukrade loptu, ali onda Jago ne uspeva da to pretvori u poene. Ponovo dobra odbrana Lazarevića i usledio je faul Šaranovića. Užasan šut Jovana Novaka u kontranapadu, srećom po FMP faul je naravio Jago i tako će biti lopta sa čeone linije za Pantere. Rebec ubacuje trojku i ponovo smanjuje razliku na svega poen zaostatka.

4. minut - 54:49 - Ognjen Kuzmić postiže novi koš i sada je nerešeno, po prvi put na meču posle dugo vremena. Ipak, Davidovac ponovo koristi lošu odbranu protivnika i pogađa za tri poena. Roberts faulira Jaga na prodoru u kontranapadu i šalje ga na liniju slobodnih bacanja. Precizan oba puta Zvezdin Brazilac.

2. minut - 49:44 - Davidovac postiže trojku nakon ofanzivnog skoka i na asistenciju Mitrovića. Sada Mitrović pravi faul na Stepanoviću za dva slobodna bacanja. Promašuje prvi pokušaj, ali drugi put je precizniji. Nedović je fauliran na prodoru, Kuzmić je zaradio faul i daje beku Zvezde dva bacanja. Samo drugi put je precizan.

KK Zvezda - KK FMP Foto: MN Press

Druga četvrtina

10. minut - 45:42 - Nedović posle dugo vremena postiže koš i to trojku na asistenciju Teodosića. Novi poeni Nedovića u kontranapadu. Rebec ne namerava da uspori, postiže trojku, igra fantastično ovu utakmicu. Gubi sada Nedović loptu, odbrana je skupila, on je probao da doda do Davidovca, ali je usledio samo promašaj. Faul pravi Davidovac i na liniju enala šalje Šaranovića. On pogađa oba slobodna bacanja. Novi promašaj Zvezde u napadu, a onda koš Stepanovića i to uz faul Nedovića. Pre dodatnog bacanja biće tajmaut Sferopulosa. FMP je do kraja poluvremena uspeo da se vrati na svega tri poena minusa i tako da budu u igri pred početak drugog poluvremena.

8. minut - 38:33 - Novi poeni, Roberts postiže dva poena uz faul Jaga i daje mu dodatno slobodno bacanje. Sferopulos sa strane objašnjava Jagu šta je pogrešio. Pogađa Roberts dodatno slobodno bacanje. Dobra odbrana sada Zvezde i Rebec pravi faul u kontranapadu. Šaranović dodatno smanjuje prednost Zvezde na svega pet poena.

6. minut - 38:28 - FMP je krenuo da igra daleko agresivnije i uspevaju da spuste zaostatak na deset poena. Sferopulos traži tajmaut i bio je prilično besan na minutu odmora. Prvi napad posle tajmauta Lazarević ostaje sam na šutu za tri poena i poentira. FMP uzvraća trojkom Rebeca. Jago pravi ličnu grešku na Rebecu u kontranapadu da proba da spreči poene u kontranapadu.

4. minut - 35:20 - Nastavlja se meč sa velikim brojem faulova, Tompkins sprečava poene Subotića. Jovan Novak promašuje trojku, a onda Subotić hvata ofanzivni skok i postiže dva poena. Ide koš Bolomboja za dva, ali onda Šaranović poentira na asistenciju Rebeca za tri poena.

2. minut - 33:17 - Zvezda nastavlja agresivnom košarkom, FMP uspeva da odgovori povremeno, ali crveno-beli uspevaju samo da podignu razliku.

KK Zvezda - KK FMP Foto: MN Press

Prva četvrtina

10. minut - 27:13 - Tompkins je fauliran i sa linije slobodnih bacanja precizan oba puta. Rebec organizuje protiv Mitrovića, ali onda faulira Milop Teodosić u pokušaju rampe. Biće dva slobodna bacanja za centra FMP-a Votsona. Promašuje prvo, kao i drugo bacanje.

8. minut - 21:11 - Tompkins do Bolomboja koji pogađa desnom rukom flouter. Simović na drugoj strani pogađa trojku preko ruke, jako bitno da ostanu u igri. Lazarević pravi faul da spreči kontranapad protivnika. Lazić ulazi umesto Lazarevića prvi put na meču u igru. Jeziva rampa Bolomboja na Rebecu, o ovom potezu će se pričati. Simović još jednom za tri poena, ali nije pogodio preko Lazića. Novak fauliran i imaće FMP novi napad. Rebec poteže trojku sa oko osam metara, ali promašuje. Tompkins promašuje na drugoj strani za tri.

6. minut - 19:6 - Nova izgubljena lopta FMP-a i novi laki poeni Lazarevića u kontranapadu, serija od 4-0. Sada dobra asistencija Šaranovića za zakucavanje Kuzmića. Bolomboj do Nedovića, lopta do Jaga, koji pogađa trojku od tablu. Za pet minuta igre Zvezda je postigla čak 19 poena, savršena košarka.

4. minut - 14:4 - Šaranović je fauliran na prodoru, ali nije išao na šut i lopta je sa strane. Ognjen Kuzmić dolazi do nekoliko ofanzivnih skokova, ali Panteri ne uspevaju da to valorizuju. Faulom prekida FMP kontranapad Zvezde. Džoel Bolomboj iz popa ostaje sam na šutu za tri poena i cepa mrežicu. Odlična odbrana Lazarevića na Šaranoviću od samog starta meča. Bolomboj u reketu fauliran od strane Šaranovića.

2. minut - 9:4 - Sudija podbacuje loptu i prvi napad na meču je za Crvenu zvezdu. Prve poene na meču postiže Zvezda uz faul, pri čemu koriste dodatno slobodno bacanje. FMP dolazi do prvih poena. A onda Nedović ostaje sam na šutu za tri poena, nakon čega dolazi i otvorena trojka Jaga i prvi tajmaut na meču traži trener FMP-a.

Najava meča

Nakon osvajanja titule šampiona ABA lige, ekipa Zvezde će imati nešto lakši posao u polufinalu protiv FMP-a. Ekipa Janisa Sferopulosa pokušaće da osvoji triplu krunu i tako zaključi na savršeni način celu sezonu.

FMP, sa druge strane, nema nikakav pritisak favorita, pa će sigurno tražiti svoju priliku i iznenađenje pred drugi meč u Železniku.

Apsolutni favorit za ovaj meč je ekipa Crvene zvezde, koja je u poslednjih 20 mečeva protiv FMP-a uspela da upiše svih 20 pobeda.

(Telegraf.rs)

Video: "Najvažnije je da igramo srcem! Igrači su jedini bitni, trofej pripada svima": Janis posle titule

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • taifun

    24. maj 2024 | 20:37

    Objektivno uzeti u razmatranje neizvesnost meča fmp1-fmp2 i meča Oly-Real Madrid. Napraviti anketu gde se veća tenzija i neizvesnost oseća u vazduhu( oko pobednika meča), siguran sam da nas uzbudljivija završnica čeka na meču u Železniku i da su oči javnosti usmerene baš ka privatnim čovinim klubovima i polufinalu kakvo nemamo u Sudanu i Tanzaniji🤣🤣👉👌

  • taifun

    24. maj 2024 | 20:39

    Pa jel ekipa koja igra polufinale bilo kog takmičenja sama protiv sebe zaslužuje da bude u najelitnijem takmičenju Evrope. E nećete dok je Bodi Bodi Bodi-roge

  • Auu

    24. maj 2024 | 22:36

    Grobljee patiiii a teeek ce Ocekuje se da Zex postane agent 007 poraza

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA